All Inclusive ombord

Vitus' Douro · Portugals portvinsrute med 5-stjernet skib · 2024

Krydstogter
8 eller 10 Dage

Portugals portvinsrute og Dourofloden danner rammen om ét af Europas smukkeste krydstogter. Tag med på denne sødmefulde oplevelse i den fortryllede dal fyldt med magiske landskaber. Vi sejler med All Inclusive på det elegante og komfortable 5-stjernede skib MS Gil Eanes​ fra rederiet Croisi Europe.

Den 900 kilometer lange Douroflod har sit udspring i Spanien og strømmer mod vest gennem Portugal til Porto. Den gyldne flod slynger sig gennem et skønt landskab med dybt skårne slugter, omgivet af terrasser med endeløse vinmarker og smukke quintas, portugisiske vingårde. Helt frem til slutningen af det 19. århundrede var Dourofloden kun farbar af de...

Portugals portvinsrute og Dourofloden danner rammen om ét af Europas smukkeste krydstogter. Tag med på denne sødmefulde oplevelse i den fortryllede dal fyldt med magiske landskaber. Vi sejler med All Inclusive på det elegante og komfortable 5-stjernede skib MS Gil Eanes​ fra rederiet Croisi Europe.

Den 900 kilometer lange Douroflod har sit udspring i Spanien og strømmer mod vest gennem Portugal til Porto. Den gyldne flod slynger sig gennem et skønt landskab med dybt skårne slugter, omgivet af terrasser med endeløse vinmarker og smukke quintas, portugisiske vingårde. Helt frem til slutningen af det 19. århundrede var Dourofloden kun farbar af de gamle robuste rabelo-både, der blev sejlet af modige styrmænd. I dag har man bygget dæmninger og sluser, således at floden er farbar for flodkrydstogtskibe på en distance af ca. 210 kilometer fra Porto til Barca d'Alva. Vinrankerne dyrkes på flodbreddens stejle skråninger, og her er intet overladt til tilfældighederne - hver en lille ranke er nøje sat under hensyntagen til solen og de mest gunstige betingelser for druernes modning.

Vi bor syv nætter ombord på det franske rederi Croisi Europes elegante og komfortable 5-stjernede skib MS Gil Eanes. Her bor du godt, og med All Inclusive ombord kan du også glæde dig til en gastronomisk rejse. Vitus Rejser har chartret hele skibet, så der er lagt op til hygge ombord, hvor vi kan mødes på kryds og tværs og nyde oplevelserne undervejs.

Glæd dig til at nyde den afslappende stemning ombord og til at opleve de betagende udsigter til nogle af Europas flotteste bjerglandskaber. Med udgangspunkt i portvinens fortryllende hjemby Porto sejler vi til nogle af regionens dejligste byer. Udover at opleve Porto, besøger vi bl.a. Lamego og Villa Réal, ligesom at du har mulighed for at opleve Guimarães, Portugals vugge, og Salamanca på en ekstraudflugt. Undervejs kommer vi naturligvis også tættere også på den traditionsrige fremstilling af portvine, ligesom vi skal smage på de gyldne dråber. 

Som en ekstra bonus har du mulighed for at indlede eller afslutte din rejse med et par dage i Lissabon, en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. Lissabon er en af de storbyer, der har formået at bevare en stor del af fortidens indtagende atmosfære med imponerende bygninger, brede boulevarder, gammeldags sporvogne, flisesmykkede huse og farverige kvarterer. 

På denne rejse kan du vælge mellem tre forskellige programmer:

 • 8 dage: Krydstogt på Douro (Afr. 19/7 og 21/8-2024)
 • 10 dage: Krydstogtet indledes med 2 nætter i Lissabon (Afr. 17/7 og 19/8-2024)
 • 10 dage: Krydstogtet afsluttes med 2 nætter i Lissabon (Afr. 19/7 og 21/8-2024)

Programmet for krydstogtet på Douro er identisk på alle tre rejser. På ankomst- og afrejsedage samt på dagene i Lissabon er der dog programforskelle. Disse kan du læse mere om længere nede på siden.

Kort - Vitus´ Douro - Portvinsruten - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk, kategori M
1.500,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
2.500,-
Minisuite på mellemdæk, kategori M
3.000,-
Suite på øvre dæk med privat balkon, kategori A
4.500,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk, kategori B
4.299,-
Eneværelse / Enekahyt på mellemdæk, kategori M
5.199,-
Eneværelse / Enekahyt på øvre dæk, kategori A
5.399,-
Afbestillingsforsikring · Afr. juli 2024
1.499,-
Afbestillingsforsikring · Afr. august 2024
1.565,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Salamanca, inkl. frokost
585,-
Guimarães, Portugals vugge
355,-

Inkluderet i prisen

 • Afr. 17/7 og 19/8 · 10 dage: Fly København-Lissabon / Porto-Lissabon-København, inkl. alle skatter og afgifter
 • Afr. 19/7 og 21/8 · 10 dage: Fly København-Lissabon-Porto / Lissabon-København, inkl. alle skatter og afgifter
 • Afr. 19/7 og 21/8 ·  8 dage: Fly København -Lissabon-Porto / Porto-Lissabon-København, inkl. alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel/skib t/r 
 • 7 nætter ombord på MS Gil Eanes*****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag ombord)
 • 6 x frokost (2.-7. dag ombord)
 • 7 x middag (1.-7. dag ombord)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Byrundtur i Porto
 • Byvandring i Portos historiske bydel
 • Besøg i Vila Réal og på vinslottet Mateus inkl. entré    
 • Udflugt ad Portvinsruten med vingårdsbesøg og portvinssmagning
 • Udflugt til Lamego  
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

10 dages rejser inkluderer desuden:

 • 2 nætter i Lissabon på Hotel Olissippo Marquês de Sá****
 • ​2 x morgenmad 
 • 1 x frokost
 • 2 x middag
 • Besøg i Fátima
 • Byrundtur i Lissabon

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Udflugter

Der tages forbehold for mindre ændringer i udflugtsprogrammet.

Ekstraarrangementer skal bestilles samtidig med rejsen. 

Dagsprogram

8 dages krydstogt på Douro:

Følgende er en beskrivelse af 8 dages krydstogt på Douro. Nederst på denne side finder du en beskrivelse rejserne, der varer 10 dage og inkluderer ophold i Lissabon. Bemærk venligst, at der er afvigelser på krydstogtet indledende og afsluttende dage. 

1. dag ombord: Ankomst til Porto og indtjekning på skibet

10 dage · Afr. 17/7 og 19/8-2024: Rejsen er indledt med to dage i Lissabon. Fra Lissabon ankommer vi til Porto med bus.
8 dage · Afr. 19/7 og 21/8-2024: Vi flyver med TAP via Lissabon til Porto, Portugals næststørste by.
10 dage · Afr. 19/7 og 21/8-2024: Vi flyver med TAP Air Portugal via Lissabon til Porto, Portugals næststørste by.

Porto ligger smukt ved Douroflodens udmunding og er fuldstændig bedårende fyldt med farverige små huse, der ligger som et amfiteater ned mod floden. Byens stejle gader er fyldt med portugisisk elegance, til minde om den maritime fortid, hvor utallige rigdomme strømmede til byen fra den nye verden. Porto blev senere kendt for den verdensberømte vinhandel med Storbritannien og byen er stadig den dag i dag fyldt med gamle hæderkronede portvinshuse.

Vi går ombord og finder os til rette i vores kahytter. Om aftenen mødes vi i baren til en velkomstdrink og præsenteres for skibets besætning, inden vi efterfølgende nyder krydstogtes første middag i skibets restaurant.  

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag ombord: Porto og Régua 

Vores skib ligger ved kaj på Douro ved Vila Nova de Gaia, der ligger lige overfor Porto på flodens modsatte side. Vila Nova de Gaia er kendt for én ting; Portvin! Faktisk er det her,  hele verdens portvine kommer fra og har gjort det siden det 17. århundrede. Historisk set blev portvinstønderne transporteret i fladbundede rabelos (fragtbåde) fra den øvre Douro dal til Gaia. Her blev tønderne bragt til portvinshusene, der ligger langs floden. I dag ankommer tønderne ad vejene, men fremstillingsprocessen af portvinene er den samme. Langs floden ligger ca. 60 portvinshuse, hvoraf ca. 20 er åbne for offentligheden. 

Om formiddagen har du mulighed for at gå en lille tur med rejselederen langs floden, og har du lyst kan du krydse floden via en nærliggende bro og besøge et lille marked med boder fyldt med tasker, sko, vinkølere og andet fremstillet af kork.

Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost, mens vi indleder togtets første sejltur mod Régua. Om eftermiddagen kan du nyde de smukke panoramer, der glider forbi og glæde dig til, at vi denne eftermiddag passererer to sluser. Den første er Crestuma-slusen, der tager os 14 meter op, og den næste er Carrapatelo-slusen, som får os hele 35 meter op og dermed er den højeste i hele Europa. Det er et imponerende bygningsværk og dagens store højdepunkt. 

Mens vi nyder middagen på skibet ankommer vi til Régua, hvor skibet ligger natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Udsigt over Porto og Douro.

Udsigt over Porto og Douro.

3. dag ombord: Villa Réal, Pinhão og Vega de Terrón

Mens vi nyder morgenmaden sejler kaptajnen os de få kilometer til Lamego. Her går vi i land og kører med vores bus op i det bakkede landskab til den hyggelige by Vila Réal, som ligger over Douroflodens biflod Corgo. I det 16. og 17. århundrede byggede flere adelsfamilier paladser her, og i dag kan man stadig fornemme byens storhed i de smukke barokke granitbygninger. Vi går en tur i den gamle bydel og besøger en café, hvor vi får en kop kaffe og smager den lokale kage "Cristas de Galo". 

Efter vores lille kaffepause fortsætter vi i bussen til det verdensberømte barokke vinslot Solar de Mateus, som ligger udenfor byen. De fleste kender nok slottet, som er afbildet på etiketten på den kendte Mateus-rosévin. I selskab med en lokalguide kommer vi ind i det gamle slot, som bl.a. byder på smukke udskårne trælofter, rigt dekorerede værelser og et bemærkelsesværdigt bibliotek. Vi hører historien om slottet, som i det 16. og 17. århundrede blev brugt som feriested for den portugisiske kongefamilie. Efter rundvisningen har du tid på egen hånd til at opleve de romantiske omgivelser. 

Efter besøget kører vi i bus til Pinhão, hvor vi møder skibet, og nu er det blevet tid til en dejlig frokost ombord. Eftermiddagen byder på togtets længste sejlads, hvor vi sejler forbi portvinslandets smukkeste områder med op mod 700 meter høje og stejle vinterrasser. Vi oplever også togtets andenhøjeste sluse, når vi kommer til Valeira-slusen, hvor vi hæves 32 meter og kommer ud i en forholdsvis lille slugt. Vi sejler videre, og efter et par timer skal vi også igennem den 22 meter høje Pocinho-sluse, inden vi kommer til Vega de Terrón, der ligger på grænsen mellem Portugal og Spanien og det sidste farbare anløbssted på Douro. Her bliver skibet liggende natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

1700-tals paladset Solar de Mateus

1700-tals paladset Solar de Mateus

4. dag ombord: Barca d'Alva eller ekstraarrangement

I dag kan du deltage i en dejlig ekstraudflugt til en af Spaniens smukkeste byer, Salamanca. Du kan også blive ombord på skibet, som i dag sejler den korte tur til Barca d'Alva. Den lille landsby ligger blot ca. 2 kilometer fra den spanske grænse og er kendt for sin forladte togstation. Tidligere stoppede Douro-togene her undervejs fra Salamanca til Porto. Gå på opdagelse i den lille by med de gamle huse, og nyd udsigten til de nærliggende frodige terrasser. 

Efter denne aftens middag på skibet er der underholdning i baren med flamencoshow. Trampende hæle, guitarrytmer, klap, kraftfuld sang og smældende kastagnetter udtrykker dansens elegance og temperament.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Salamanca, inkl. frokost

Efter en tidlig morgenmad på skibet kører vi i bus fra Vega de Terrón mod Salamanca. Vi kører over bjergene og kommer ned på en næsten helt flad granitslette i den sydvestlige del af Castilla y León. Fremme i Salamanca skal vi besøge den historiske bydel, som har været på UNESCO's Verdensarvsliste siden 1988, og som i 2002 blev udnævnt til Europæisk Kulturby. 

I selskab med en lokalguide spadserer vi gennem de brostensbelagte gader fyldt med smukke gyldne sandstensbygninger. I bymidten finder du Plaza Mayor, der er byens hovedplads og et særdeles populært samlingssted. Her ligger byens rådhus, og pladsen er smukt flankeret af elegante arkader med gyldne buer, hvori der findes restauranter, cafeer og butikker. Bemærk de mange detaljer og fantastiske udskæringer på de yndefulde bygninger. Vi fortsætter til byens berømte og ansete universitet, som er et af verdens ældste og kan dateres tilbage til 1218. Vi besøger også Salamancas katedral, som faktisk består af to kirker, der er bygget sammen.

Midt på dagen møder vi bussen igen, og nu er det blevet tid til frokost på en nærliggende lokal restaurant. Efterfølgende får du lidt tid på egen hånd i den elegante by, inden vi kører retur til skibet, som vi møder i Barca d'Alva. Vi er tilbage i tide til middagen ombord. 

Den smukke katedral troner over Salamanca.

Den smukke katedral troner over Salamanca.

5. dag ombord: Ferradosa, Portvinsruten og Pinhão

Nyd formiddagens sejlads fra Barca d'Alva til Ferradosa, hvor vi undervejs skal igennem Pocinho-slusen, og denne gang sænkes vi 22 meter ned. Efter frokosten på skibet tager vi på en flot udflugt gennem det mageløse og karakteristiske landskab, der gør området så unikt. Så langt øjet rækker, ser vi frodige terrasser fyldt med vinstokke.

Ad snoede veje kører vi ad en del af portvinsruten til de små byer San Salvador do Mundo og São João da Pesqueira, som ligger smukt midt i vinområdet Rio Torto. São João da Pesqueira, en af Portugals ældste byer, beliggende ca. 850 meter over havet og vi befinder os midt i vinregionen Douros hjerte. Dagens store højdepunkter er når vi skal besøge en af områdets smukke quintaer.  I selskab med stedet lokalguide får vi en rundvisning og starter selvfølgelig i vinmarkerne, hvor rankerne står snorlige, så langt øjet rækker. Vi slutter besøget med at smage på de søde portvine, som du selvfølgelig har mulighed for at købe. 

Fra portvinslandet kører vi tilbage til skibet, som vi møder i Pinhão. Når vi kommer tilbage vil vi anbefale, at du går en lille tur op til byens togstation. Den er bygget i det 19. århundrede, og hele stationen er smukt udsmykket med 3.047 fliser, der på fineste vis illustrerer portvinsproduktionen - fra druehøsten til transporten i de gamle fragtbåde på Dourofloden til vinhusene i Vila Nova de Gaia. 

Tilbage på skibet inviterer skibets besætning på 4-retters gallamiddag. Glæd dig  - kokken har gjort lidt ekstra ud af det hele for at forkæle os.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pinhão

Pinhão

6. dag ombord: Lamego og Porto

Mens vi nyder morgenmaden ombord, letter kaptajnen anker og sejler til Folgosa, som vi når efter ca. én times sejlads. Her forlader vi skibet, for i dag skal vi besøge den skønne by Lamego, som ligger idyllisk midt i Douros øvre floddal omgivet af de betagende vinbjerge. Byen er særlig kendt for sine barokke bygninger, kunst og mousserende vine, der ligger opbevaret i huler rundt omkring i byen. 

Vi besøger først den berømte pilgrimskirke fra 1800-tallet Nossa Senhora dos Remédios. Fra kirken går en pragtfuld baroktrappe med 686 trin ned til byen. Trinene er fordelt på ni terrasser, som er udsmykket med kakler, kapeller, springvand, obelisker og statuer. Først nyder vi det 700 år gamle kastanjetræ på pladsen ved kirken og den vidunderlige udsigt over de omkringliggende bjerge. Vi besøger selvfølgelig også kirken, hvor du har mulighed for at møde Nossa Senhora dos Remédios ved hendes overdådige alter. 

Efter besøget i kirken kan du evt. gå med rejselederen ned ad den smukke trappe eller alternativt køre med bussen ned. På vejen ned mod byen har vi en lille overraskelse i ærmet. Vi skal nemlig besøge den lokale slagter for at smage på de populære skinker og pølser fra området - bl.a. den velsmagende røgede skinke fra sortfodsgrise. Efter dette dejlige besøg går eller kører vi videre ned til byen, hvor der er lidt tid på egen hånd til at shoppe, besøge det jødiske kvarter eller byens smukke katedral. 

Fra Lamego returnerer vi med bussen til skibet, der ligger ved kaj i Régua. Frokosten nyder vi sammen, inden vi samles på skibets dæk for at nyde den smukke sejlads mod Porto. Om eftermiddagen når vi den høje Carrapatelo-sluse, hvor vi nu skal sænkes 35 meter, og ca. 3 timer senere skal vi også igennem Crestuma-slusen på 14 meter, inden vi ankommer om aftenen til Vila Nova de Gaia. Efter middagen har du mulighed for at stifte bekendtskab med traditionel portugisisk kultur, når vi underholdes med fadosang og musik i baren. Fado er en slags portugisisk blues eller folkevise, der udtrykker saudade - sorg og længsel efter det evigt tabte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Trappen til pilgrimskirken Nossa Senhora dos Remédios.

Trappen til pilgrimskirken Nossa Senhora dos Remédios.

7. dag ombord: Portvinsbyen Porto

I dag skal vi opleve portvinsbyen Porto. Fra vores skib i Vila Gaia de Nova sejler vi til Ribeira-kajen med en gamme fragtbåd - rabelo - der i dag fungerer som busser på floden. I selskab med rejselederen tager vi på byvandring igennem Portos historiske bydel. Undervejs ser vi Clérigos, et stort kompleks fra 1700-tallet og det imponerende Bolsa-palads (Børsen) fra 1800-tallet. 

Vi fortsætter byvandringen forbi den ekstravagante barokkirke, San Francisco, der er fyldt med søjler og bladguldsbelagte vægge. São Bento-togstationen regnes for at være verdens smukkeste med sine utallige håndlavede kakler i blå og hvide farver. Vi ser også Santa Clara-kirken udefra, inden vi går gennem en labyrint af smalle gyder ned til Ribeira-pladsen.

Midt på dagen sejler vi tilbage til skibet og nyder den sidste frokost, inden eftermiddagens ekstraudflugt til Guimarães. Såfremt du ønsker at blive i Porto kan du sagtens gå tilbage til skibet på egen hånd - der er ca. tre kilometer. 

Ekstraarrangement: Guimarães, Portugals vugge

Glæd dig til en oplevelsesrig dag i Portugas vugge - Guimarães. Fra skibet kører vi til hertugen af Braganzas slot fra 1400-tallet, som er en flot middelalderbygning og hjemsted for Braganzas første hertug. I det 20. århundrede blev paladset restaureret og bruges i dag af Portugals præsident. Efterfølgende udforsker vi byens historiske centrum til fods. Byens middelalderlige hjerte er en labyrint af små stræder og maleriske pladser, som er omgivet af storslåede bygninger fra 1400-tallet. Guimarães mageløse storhed blev officielt anerkendt, da den gamle bydel kom på UNESCO´s Verdensarvsliste i 2001 for sin rolle i grundlæggelsen af landet. Det var nemlig nær Guimarães, at slaget ved São Mamede fandt sted den 24. juni 1128 - et slag, der fik afgørende betydning for grundlæggelsen af Portugal.

Vi er tilbage på skibet først på aftenen, og her nyder vi togets sidste middag sammen. Efterfølgende vil der være underholdning med et traditionelt folkloreshow i baren. En festlig afslutning på et dejligt krydstogt fyldt med spektakulære oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De gamle rabelo-både vugger på Douro.

De gamle rabelo-både vugger på Douro.

8. dag ombord: Porto og udtjekning fra skibet

Efter morgenmaden forlader vi skibet. Nærmere program for hjemrejsedagen oplyses af rejselederen under rejsen. 

8 dage · Afr. 19/7 og 21/8-2024: Vi kører til lufthavnen i Porto. Herfra flyver vi med TAP via Lissabon til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  
10 dage · Afr. 17/7 og 19/8-2024: Vi kører til lufthavnen i Porto. Herfra flyver vi med TAP via Lissabon til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 
10 dage · Afr. 19/7 og 21/8-2024: Rejsen afsluttes med to dage i Lissabon. Fra Porto kører vi i bus til Lissabon. Vi flyver med TAP fra Lissabon til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

10 dage: Krydstogtet indledes med 2 nætter i Lissabon

1. dag: Lissabon

Vi flyver med TAP fra København til Lissabon, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi direkte  til vores hotel for indkvartering.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byrundtur i Lissabon

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på Portugals hovedstad. Vi indleder den spændende byrundtur i bydelen Belém, der rummer overdådige minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Udefra ser vi byens vartegn, det pragtfulde Belémtårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Vi nyder en lille spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet findes et kæmpe verdenskort i marmor-mosaik, der viser de opdagelsesrejsendes ruter. I Belém finder vi desuden det smukke Jerónimoskloster, der er et sandt mesterværk. Sammen besøger vi klosterkirken, der er et fantastisk monument over opdagelsestidens rigdom. 

Inden vi forlader Bélem runder vi det gamle lokale bageri fra 1837, hvor du får mulighed for at købe en af de traditionelle pasteis de Belém, som kun bages her efter en gammel hemmelig opskrift. I bus kører vi derefter til Santa Apolónia og Jardim do Tabaco, som er Lissabons trendy havnefront. Her spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter, og derefter har du tid til egne oplevelser i området. Har du lyst kan du gå med rejselederen op i kvarteret Alfama. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel og spiser middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Belemtårnet i Lissabon.

Belemtårnet i Lissabon.

3. dag: Ankomst til skibet i Porto

Efter morgenmaden forlader vi Lissabon og kører med bus nordover mod Porturgals næststørste by, Porto. Undervejs fortæller rejselederen historien om den lille portugisiske provinsby Fátima, som pludselig blev verdenskendt for omkring 100 år siden. Vi forlader Europavejen for en kort bemærkning for at se nærmere på byen, som årligt besøges af over en million mennesker. Fátima er Portugals mest hellige sted og er blevet den katolske kirkes mest besøgte pilgrimsmål. Her holder vi en lille formiddagspause, hvor du kan få dig en kop kaffe, shoppe i forretningerne fyldt med religiøse souvenirs og beundre den store basilika, der ligger på en plads, som er større end Peterspladsen i Rom.

Fra Fátima fortsætter vi nordpå mod Porto, som ligger smukt ved Douroflodens udmunding til Atlanterhavet. Porto er fuldstændig bedårende fyldt med farverige små huse, der ligger som et amfiteater ned mod floden. Byens stejle gader er fyldt med portugisisk elegance, til minde om den maritime fortid, hvor utallige rigdomme strømmede til byen fra den nye verden. Porto blev senere kendt for den verdensberømte vinhandel med Storbritannien, og byen er stadig den dag i dag fyldt med gamle hæderkronede portvinshuse. Der bliver tid på egen hånd til frokost i de charmerende gader, og om eftermiddagen går vi en lille tur i de stejle gader, hvor vi oplever den helt særlige stemning langs Douroflodens bredder og ser livet på floden. Sidst på eftermiddagen går vi ombord på vores krydstogtskib, hvor vi modtages med velkomstdrink, og efterfølgende nyder vi middagen sammen i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Porto og Douro.

Udsigt over Porto og Douro.

4.-10. dag: Krydstogt på Douro

Se beskrivelsen af krydstogt 2.-8. dag ombord ovenfor. 

10 dage: Krydstogtet afsluttes med 2 nætter i Lissabon

1. -7. dag: Krydstogt på Douro

Se krydstogt 1.-7. dag ombord ovenfor. 

8. dag: Fra Porto til Lissabon

Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører sydover mod Lissabon. Undervejs fortæller rejselederen historien om den lille portugisiske provinsby Fátima, som pludselig blev verdenskendt for omkring 100 år siden. Vi forlader Europavejen for en kort bemærkning for at se nærmere på byen, som årligt besøges af over en million mennesker. Fátima er Portugals mest hellige sted og er blevet den katolske kirkes mest besøgte pilgrimsmål. Her i denne særlige by har du tid på egen hånd til frokost, ligesom du kan shoppe lidt i forretningerne fyldt med religiøse souvenirs og beundre den store basilika, der ligger på en plads, som er større end Peterspladsen i Rom. Først på eftermidden fortsætter vi mod Lissabon og vores hotel. Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Byrundtur i Lissabon

Efter morgenmaden er det blevet tid til at se nærmere på Portugals hovedstad. Vi indleder den spændende byrundtur i bydelen Belém, der rummer overdådige minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Udefra ser vi byens vartegn, det pragtfulde Belémtårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Vi nyder en lille spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet findes et kæmpe verdenskort i marmor-mosaik, der viser de opdagelsesrejsendes ruter. I Belém finder vi desuden det smukke Jerónimoskloster, der er et sandt mesterværk. Sammen besøger vi klosterkirken, der er et fantastisk monument over opdagelsestidens rigdom. 

Inden vi forlader Bélem runder vi det gamle lokale bageri fra 1837, hvor du får mulighed for at købe en af de traditionelle pasteis de Belém, som kun bages her efter en gammel hemmelig opskrift. I bus kører vi derefter til Santa Apolónia og Jardim do Tabaco, som er Lissabons trendy havnefront. Her spiser vi frokost sammen på en af de lokale restauranter, og derefter har du tid til egne oplevelser i området. Har du lyst kan du gå med rejselederen op i kvarteret Alfama. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel og spiser middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lissabon

Lissabon

10. dag: Hjemrejse

Om formiddagen har du mulighed for på egen hånd at tage på oplevelse i Lissabon. Vores rejseleder er gerne behjælpelig med forslag og information omkring transport. Hotelværelset skal forlades om formiddagen, men der er mulighed for bagageopbevaring. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen. Vi flyver med TAP fra Lissabon direkte til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Olissippo Marquês de Sá ****, Lissabon
VisSkjul

Hyggeligt, centralt beliggende 4-stjernet hotel i Lissabon tæt på Gulbenkian-muséet og indkøbscentret El Corte Inglês og blot 200 meter fra metrostationen São Sebastião. Hotellet har restaurant, cocktailbar og elevator.

Værelser

Alle værelser har aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.
Velkommen til Hotel Olissippo Marquês de Sá i Lissabon.
Velkommen til Hotel Olissippo Marquês de Sá i Lissabon.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Sæt dig til rette med en forfriskning i hotellets lounge-bar.
Restauranten på hotellet.
Restauranten på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

MS Gil Eanes *****
VisSkjul

Franskejet skib af meget høj standard bygget i 2015 med plads til 132 passagerer. Skibet har restaurant, lounge med store vinduer, bar og dansegulv, soldæk med stole og en lille pool, bibliotek, elevator (ikke til soldæk) samt aircondition. Rygning er kun tilladt på soldækket. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.

Kahytter

Glæd dig til at bo i de lækre udvendige kahytter, der alle ligger over vandlinjen. Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltkahyt på hoveddæk, kategori B.
 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk, kategori B
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk, kategori M.
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A.
 • Mini suiter på mellemdæk
 • Suiter med balkon på øvre dæk 

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Pæne kahytter på ca. 13m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk, kategori M

Pæne kahytter på ca. 13m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge,  tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Pæne kahytter på ca. 13m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har fransk altan.

Minisuiter på mellemdæk, kategori M

Pæne minisuiter til 2 personer på ca. 15m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Suiterne på mellemdæk ligger agter og har fransk altan.

Suiter på øvre med privat balkon, kategori A

Pæne suiter til 2 personer på ca. 19m2 indrettet med  dobbeltseng eller to enkeltsenge tv, aircondition, sikkerhedsboks  og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Suiterne på det øvre dæk ligger agter og har privat balkon.

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Velkommen ombord på MS Gil Eanes.
Velkommen ombord på MS Gil Eanes.
Restauranten ombord på MS Gil Eanes.
Restauranten ombord på MS Gil Eanes.
Den hyggelige lounge ombord på MS Gil Eanes.
Den hyggelige lounge ombord på MS Gil Eanes.
På soldækket på MS Gil Eanes finder du både solstole og en lille pool.
På soldækket på MS Gil Eanes finder du både solstole og en lille pool.
Eksempel på dobbelt-/enekahyt på hoveddækket.
Eksempel på dobbelt-/enekahyt på hoveddækket.
Eksempel på kahyt på mellemdæk.
Eksempel på kahyt på mellemdæk.
Eksempel på dobbelt-/enekahyt på det øvre dæk.
Eksempel på dobbelt-/enekahyt på det øvre dæk.
Eksempel på suite på mellemdækket.
Eksempel på suite på mellemdækket.
Eksempel på suite på det øvre dæk.
Eksempel på suite på det øvre dæk.