Tema - Langtidsrejser

De sande rejsende

De sande rejsende er dem, der tager afsted for at tage af sted. Det ligger i sagens natur, at jo længere tid man er væk, desto flere indtryk og oplevelser kan man nå at tilegne sig.

Den erfarne rejseleder Per Chrilles beretter om langtidsrejser, langtidsrejende og ferie i Italien. Bliv klogere på, om der gemmer sig en sand globetrotter i dig og om denne rejseform matcher med dine bhov. 

En gammel fransk poet sagde engang, at de sande rejsende er dem, der tager af sted for at tage af sted. Jeg har ofte som rejseleder på langtidsrejser hørt mine gæster sige: ”Hvor dejligt! Vi har hele tre uger foran os. Ih, hvor kan vi nå meget”. Gæsternes forventninger til langtidsrejser er store. Her er der tid til fordybelse og flere oplevelser på egen hånd. Det er min erfaring, at gæsterne, efterhånden som ferien skrider frem, bliver mere og mere nysgerrige efter at gå på opdagelse. Man bliver familiær med området, og det er næsten som om, man får et nyt hjem.

At være rejseleder på en langtidsrejse

Som rejseleder er det et stort privilegium at komme af sted på en langtidsrejse. Jeg lærer gæsterne rigtig godt at kende, og ligeledes lærer de hinanden indbyrdes godt at kende. Der opstår altid nye venskaber, og det skaber en helt speciel stemning blandt gæsterne. En af mine dejligste oplevelser som rejseleder var en frokost arrangeret hos en italiensk familie i deres private hjem. Selvfølgelig blev alle egnens specialiteter sat på bordet. Gæsterne havde på det tidspunkt lært hinanden rigtig godt at kende, og flere skønne underholdningsindslag løftede stemningen til uanede højder. Det tog lang tid, før gruppen af gæster ville forlade stedet. Den italienske familie lovede at gentage successen - og det har de gjort mange gange siden.

At spise er at leve

Måltiderne fylder meget i gæsternes bevidsthed på en langtidsferie. Her får man blandt andet diskuteret den pågældende dags udflugt, og der socialiseres på kryds og tværs. Efter middagen fortsætter det sociale liv i mindre eller større grupper rundt omkring på rejsemålet. Ofte i hotellets bar eller på tagterrassen, hvor man mødes for at nyde en godnatdrink i fællesskab.

Nuovi Amici

Nuovi Amici betyder nye venner. Der er gode muligheder for at få mange anderledes oplevelser med de lokale indbyggere, fordi der for alvor er tid til at dyrke det lokale og lære befolkningen bedre at kende. Det er vidunderligt at blive genkendt af personalet, når man sætter sig på sin nye stamcafé. Er man også i stand til at snakke med de lokale, bliver oplevelsen naturligvis større. Jeg har oplevet mange gæster føre lange samtaler uden at kunne italiensk. Italienerne er meget imødekommende og ivrige efter at snakke. Nogle engelske gloser og lidt gestikuleren kan  være nok til en god snak. I øvrigt arrangeres der uformel italienskundervisning på nogle af vores langtidsrejser til Italien.

Jeg længes efter Italien

”Jeg synger om Italien, Italiens skønne land, hvor små citroner gule, de vokser op på strand, hvor nattergalen triller i dalen mørk og stille, når solen synker ned bag Vesuvius’es top”.

En svensk  visekomponist skrev denne tekst til visen ”Jeg længes efter Italien”. Han kom vidt omkring i Italien, men slutter i Syditalien, med et meget smukt og sandt billede.

Jeg er vild med Italien og elsker, at jeg på mine langtidsrejser får det optimale ud af det skønne land og ikke mindst mine begejstrede gæster. Tag med på langtidsrejse og bliv en sand rejsende.

Rejs på langtidsferie

Når du rejser på langtidsferie er mulighederne mange. I vores valg har vi lagt vægt på, at man føler sig godt tilpas, der hvor man bor, at værelserne er komfortable, og der er en hyggelig restaurant, hvor gæsterne kan mødes og nyde hinandens gode selskab. På de fleste af vores langtidsrejser er der inkluderet halvpension bestående af morgenmad og middage.

Sammen med vores dansktalende rejseleder ser vi områdets store og små seværdigheder på de mange inkluderede udflugter. Udover de oplevelser som i forvejen er planlagt, arrangerer vores rejseleder altid meget mere. Det kan være en lille vandretur, et markedsbesøg eller en flot aftentur i den lokale by. Du kommer altså ikke til at kede dig på en langtidsferie. Altså kun hvis du selv ønsker det!

Vil du med på en skøn langtidsferie? Se alle vores langtidsrejser her.