Coronavirus/covid-19: Vigtig information

Senest opdateret den 12/8. 

Find svar på dine spørgsmål 

Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål om, hvordan vi håndterer situationen omkring coronavirus/covid-19.

Vi opdaterer siden jævnligt og gør vores bedste for, at du skal føle dig tryg. Vi beder dig venligst læse informationen nedenfor, før du kontakter os.

Vores telefontider og åbningstider i butikken er i øjeblikket fra 10.00 - 15.00 mandag til fredag.

Vigtig information vedrørende gennemførsel af rejser til åbne lande

Rejser i Danmark:

Alle rejser i Danmark gennemføres.

Rejser i Europa og Schengen-landene

Norge, Island, Færøerne og Tyskland
Grænserne til disse lande åbnede d. 15/6, og rejser dertil gennemføres i størst muligt omfang afhængigt af landenes individuelle retningslinjer. Du skal være forberedt på, at der på rejser til Tyskland skal bæres mundbind ved transport og færden på offentlige steder. Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Øvrige europæiske lande og Schengen-landene
Grænserne til størstedelen af disse lande blev åbnet sidst i juni.

Henover sommeren vil Udenrigsministeriet hver torsdag opdatere listen gældende fra førstkommende lørdag over såkaldte "gule lande", hvortil man godt kan rejse til, og såkaldte "karantænelande", hvor der opfordres til at gå i 14-dages karantæne efter rejser til disse. Du kan se den aktuelle liste på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejser til "gule lande" gennemføres i størst muligt omfang afhængigt af landenes individuelle retningslinjer. Du skal være forberedt på, at der på rejser muligvis skal bæres mundbind ved transport og færden på offentlige steder. Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Lande udenfor EU
Grænserne til flere lande udenfor EU blev åbnet først i juli. 

Henover sommeren vil Udenrigsministeriet hveranden torsdag opdatere listen gældende fra førstkommende lørdag over såkaldte "gule lande", hvortil man godt kan rejse til, og såkaldte "karantænelande", hvor der opfordres til at gå i 14-dages karantæne efter rejser til disse. Du kan se den aktuelle liste på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejser til "gule lande" gennemføres i størst muligt omfang afhængigt af landenes individuelle retningslinjer. Du skal være forberedt på, at der på rejser muligvis skal bæres mundbind ved transport og færden på offentlige steder. Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Bemærk: Vi gør opmærksom på, at vi på baggrund af regeringens tidligere udmelding om, at grænserne til ovenstående lande var lukket frem til 31/8, allerede har aflyst størstedelen af vores rejser frem til d. 31/8. Har du allerede fået aflyst din rejse, gælder annulleringen stadig. 

Øvrige lande
Læs venligst mere under "Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg har bestilt en rejse til et land, hvortil der endnu ikke er åbnet op?"

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg har bestilt en rejse til et land, hvortil der endnu ikke er åbnet op?

Først og fremmest: Udviklingen omkring grænseåbninger går rigtig hurtigt lige nu. Fra en melding d. 29/5 om, at vi kun kunne rejse til Tyskland, Norge, Island og Færøerne frem til d. 31/8, til den nuværende situation, hvor åbningen af grænserne til mange lande er i fuld gang.

Har du bestilt en rejse til et land, hvortil der endnu ikke er åbnet op, beder vi dig derfor - sammen med os - afvente situationens udvikling og myndigheders anvisninger. Udenrigsministeriets opdaterer listen med såkaldte "gule lande" i EU og Schengen hver torsdag og listen med "gule lande" udenfor EU hveranden torsdag.

 Du vil blive kontaktet personligt angående din rejses gennemførsel senest 7 dage før afrejse.

Vi følger myndighedernes anbefalinger og Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Åbnes der ikke op for rejser til dit rejsemål vil det indebære, at din rejse bliver aflyst, og du vil få mulighed for at få refunderet det fulde indbetalte beløb, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden. 

Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.

Tilbagebetaling af aflyste rejser 

Aflyses din rejse af Vitus Rejser, har du ret til at vælge et af følgende tre alternativer. Du bedes dog afvente, at vi kontakter dig personligt angående dine ønsker til tilbagebetaling.

  • Ombooking til anden rejse. Du kan se alle rejsemuligheder på vores hjemmeside.
  • Tilgodebevis på det fulde indbetalte beløb. Tilgodebeviset kan benyttes på alle vores rejser. Du kan til enhver tid vælge at få tilgodebeviset udbetalt. 
  • Tilbagebetaling af det indbetalte beløb.

Udbetalinger vil være på det fulde indbetalte beløb med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 89,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden. 

Hvilke forholdsregler vil gælde på rejser?

Vi er i fuld gang med at tilpasse os vores alle sammens nye virkelighed, og vi vil gerne garantere dig, at vi retter os efter myndighedernes anbefalinger og ikke vil gennemføre rejser eller dele af rejser, der er i strid mod officielt gældende regler. Dette gælder både for rejser i Danmark og i udlandet. Skulle det blive nødvendigt med særlige forholdsregler på din rejse, vil du blive informeret om disse senest 7 dage før afrejse.

Det er vigtigt for os, at du kan være tryg på din rejse. Derfor har vi iværksat en række nye tiltag og forholdsregler på vores busrejser:

  • Der vil selvfølgelig være håndsprit i bussen
  • Der udleveres mundbind til dem, som ønsker det
  • Alle gæster er placeret, så der kigges i samme retning
  • Busserne rengøres dagligt med ekstra fokus på kontaktflader
  • Ventilationen sikrer, at luften i bussen udskiftes 7-8 gange i timen

Bemærk venligst, at ovenstående forholdsregler kan ændre sig i takt med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. 

Du kan også altid selv holde dig opdateret her:

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.