4-stjernet spahotel!

Finland · De tusind søers land

Busrejser
6 Dage

Få en oplevelse af de naturskønne, når vi drager til de tusind søers land. Billedskønne Finland kan noget helt særligt, og vi forsøder rejsen med ophold på 4-stjernet spahotel i Heinola.

Finlands storslåede skove, utallige søer og kanaler er betagende smukke. Man kan ikke andet end at blive dybt imponeret over naturen og måske også overrasket over, hvor spændende det er at besøge vores nordiske broderfolk mod øst. Finnerne ligner os på mange områder, men er alligevel så ganske anderledes. Og så er de meget glade for at få gæster fra Danmark. Finland har de senere år været i rivende...

Få en oplevelse af de naturskønne, når vi drager til de tusind søers land. Billedskønne Finland kan noget helt særligt, og vi forsøder rejsen med ophold på 4-stjernet spahotel i Heinola.

Finlands storslåede skove, utallige søer og kanaler er betagende smukke. Man kan ikke andet end at blive dybt imponeret over naturen og måske også overrasket over, hvor spændende det er at besøge vores nordiske broderfolk mod øst. Finnerne ligner os på mange områder, men er alligevel så ganske anderledes. Og så er de meget glade for at få gæster fra Danmark. Finland har de senere år været i rivende udvikling med anerkendte designere, arkitekter og store brands som Marimekko og Iittala.

På denne herlige rejse kører vi gennem Sverige til Stockholm, hvorfra Silja Line sørger for overfarten til Finland. Her skal vi på opdagelse i en række spændende byer, herunder hovedstaden Helsinki samt Lahti og Tampere. Det vigtigste element på vores rejse i Finland er imidlertid naturen. Uanset hvor vi kommer frem, er vi omgivet af landets mange blanke vandspejle, som vi naturligvis skal ud og sejle på undervejs. Selvforkælelsen er i top, når vi tilbringer tre nætter på det 4-stjernede Hotel Kumpeli Spa i Heinola, hvor vi bor smukt ved søen Routsalainen. Ren balsam for både krop og sjæl. 

Kort over Finland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med søudsigt / Udvendig kahyt
600,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt
1.600,-
Eneværelse/Indvendig enekahyt · Afr. 21/7
2.100,-
Eneværelse med søudsigt / Udvendig enekahyt
2.500,-
Eneværelse med søudsigt / Udvendig enekahyt · Afr. 21/7
3.500,-
Afbestillingsforsikring
375,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 21/7
 • 1 nat på Silja Line fra Stockholm til Turku
 • 3 nætter i Heinola på Hotel Kumpeli Spa****
 • 1 nat på Silja Line fra Helsinki til Stockholm
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (1. 2. 4. og 6. dag)
 • 3 x middag (2.-4. dag)
 • 2 x middag, inkl. øl, vin og vand (1. og 5. dag)
 • Byrundtur i Turku
 • Byvandring i Tampere
 • Besøg på Iittala Glasværk
 • Byrundtur i Lahti, inkl. besøg i Korskirken
 • Byrundtur i Heinola, inkl. besøg i Aschans hus
 • Sejltur ved Päijänne og Kalkkinen
 • Byrundtur i Helsinki, inkl. besøg i Tempelpladskirken
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 30.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Sverige til Stockholm

Find din forhåndsreserverede plads i bussen, og sæt dig godt til rette. Vi starter rejsen med at køre gennem de dybe svenske skove. Ruten går forbi Jönköbing og ad panoramavejen langs Sveriges næststørste sø, Vättern, hvor vi spiser dagens frokost.

Sidst på eftermiddagen når vi Stockholm, hvor vi går ombord på Silja Line, der sejler os ud gennem en af verdens smukkeste skærgårde og videre mod Turku. Til aftenens middag bliver vi forkælet med skibets store buffet inklusive øl, vin og sodavand ad libitum. Vi bor i benytter indvendige kahytter i kategori B, som alle ligger over vandlinjen og vogndækket. Du kan også mod tillæg bo i udvendig kahyt i kategori A.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Skærgårdsidyl.

Skærgårdsidyl.

2. dag: Turku, Iittala og Heinola

Stå tidligt op, og nyd indsejlingen til Finlands ældste by Turku. Efter ankomst tager vi på en byrundtur i den gamle fæstningsby, inden vi fortsætter gennem De tusind søers land til Tampere. Byen kaldes også for Finlands Manchester på grund af de mange tekstilfabrikker, der skød op i 1800-tallet. De talrige gamle fabriksbygninger ligger der endnu og giver centrum af Tampere en helt særlig karakter. Efter frokosten tager vi på en lille byvandring. På vej videre mod øst besøger vi den verdensberømte glasfabrik Iittala, der blandt andet står bag Aalto-vasen.

Ud på eftermiddagen ankommer vi til vores værtsby Heinola og det lækre Hotel Kumpeli Spa, der ligger smukt ved søen Ruotsalainen. For bare 12 euro har du fri adgang til hotellets spaafdeling i tre dage. Om aftenen spadserer vi en lille tur langs søen og fordøjer dagens indtryk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Turku - også kendt som Åbo.

Turku - også kendt som Åbo.

3. dag: Lahti

Efter morgenmaden kører vi den korte strækning til Lahti, hvor vi ser byens imponerende skihopbakke, inden vi fortsætter til centrum af byen. Her besøger vi den smukke Korskirke, der er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto. Der bliver lidt tid på egen hånd til at spise frokost og til at kigge på byens lille marked og de gode forretninger. Tidligt på eftermiddagen kører vi retur til Heinola. Turen går gennem smuk natur via Vääksy, og vi når tilbage i tide til at hygge os med aftenens middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Skihopbakken i Lahti.

Skihopbakken i Lahti.

4. dag: Søer, kanaler og sejltur

I dag skal vi se nærmere på byen Heinola. På en lille byrundtur ser vi kirken og vandtårnet og besøger det mere end 200 år gamle Aschans Hus. Den fine gamle bjælkehytte tjente i mange år som embedsbolig for en højtstående funktionær. Frokosten indtager vi på en historisk herregårdsrestaurant. Den finske natur skal naturligvis også opleves fra søsiden. Med udflugtsbåd sejler vi fra Heinola over søer og gennem kanaler i det betagende naturområde ved søen Päijänne og byen Kalkkinen. Busturen gennem skovene retur til Heinola er en skøn oplevelse. Aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Søen Päijänne.

Søen Päijänne.

5. dag: Helsinki

Vi forlader Heinola og kører til Finlands spændende hovedstad, Helsinki, der blandt andet er berømt for sin fantastiske arkitektur. På en busrundtur ser vi Uspenskijkatedralen, domkirken, havnemiljøet og Sibeliusmonumentet. Vi har også inkluderet et besøg i den usædvanlige Tempelpladskirke. Der vil være tid på egen hånd til frokost, inden vi sidst på eftermiddagen går ombord på Silja Line, der sejler os til Stockholm. Mens færgen sejler ud gennem skærgården, spiser vi den lækre aftenbuffet med inkluderet øl, vin og vand ad libitum. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Helsinki.

Helsinki.

6. dag: Indsejling til Stockholm og hjemkomst

Stå igen tidligt op, og nyd den flotte indsejling til Stockholm. Når vi er kommet i land, venter vores bus på at køre os sydover mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost ved Vättern. Vi er hjemme i Danmark igen midt på aftenen efter seks dejlige dage i de tusind søers land.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Kumpeli Spa ****, Heinola
VisSkjul

Førsteklasses hotel med en pragtfuld beliggenhed i Heinola lige ned til søen Routsalainen og et kvarters gang fra centrum. På hotellet finder du et lækkert spa og en indbydende wellnessafdeling med blandt andet indendørs pool og sauna. Derudover byder hotellet også på en flot og hyggelig restaurant samt bar med panoramaudsigt over søen. Et perfekt sted for livsnydere.

Værelser

Vi bor på værelser af varierende størrelse med terrasse eller balkon, tv, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles værelser med udsigt til søen. 

Læs mere om hotellet her.