Inkl. stort udflugts- program

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejser
5 Dage

Vi bor i hjertet af Stockholm og i gåafstand til Gamla Stan på denne hyggelige rejse til Sveriges hovedstad, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på en flot udflugt til Ålandsøerne. 

Stockholm kaldes også for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. Her bor vi midt i den svenske hovedstads hjerte i gåafstand til blandt andet det smarte Östermalm og den charmerende bydel Gamla Stan. På rejsen har vi inkluderet en unik dagsudflugt til Ålandsøerne, den finske selvstyrende øgruppe, der ligger i den...

Vi bor i hjertet af Stockholm og i gåafstand til Gamla Stan på denne hyggelige rejse til Sveriges hovedstad, der udover en grundig introduktion til den charmerende storby også byder på en flot udflugt til Ålandsøerne. 

Stockholm kaldes også for Nordens Venedig, og kælenavnet er velvalgt. Byen er bygget over 14 øer, der forbindes af 54 broer, og er omgivet af vand på alle sider. Her bor vi midt i den svenske hovedstads hjerte i gåafstand til blandt andet det smarte Östermalm og den charmerende bydel Gamla Stan. På rejsen har vi inkluderet en unik dagsudflugt til Ålandsøerne, den finske selvstyrende øgruppe, der ligger i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt.  

Stockholm er blandt Europas smukkest beliggende hovedstæder med ikke mindre end tre forskellige steder på UNESCOs Verdensarvsliste: Vikingebyen Birka, Drottningholm og Skogskyrkogården. Byen er fyldt med flotte bygningsværker og imponerende kulturskatte fra forskellige historiske epoker. Gamla Stan er den ældste bydel, og her oser det af middelalderlig atmosfære i de krogede, brostensbelagte gader med de smukke, skæve huse, der er nænsomt restaureret. Overalt ser du gamle klosterhvælvinger samt grønne baggårde, og charmerende gader der er fyldt med spændende butikker med svensk design, kunstgallerier, caféer og hyggelige restauranter. I Stockholm finder man et væld af gamle, velholdte slotte, kirker, smukke tårne og statelige spir, som vidner om den mere end 700 år gamle kulturhistorie. Lad dine sanser gå på opdagelse i byen på havet, der også er ganske grøn med sine 26 parker. Vi besøger naturligvis friluftsmuséet Skansen midt i den kongelige nationalpark Djurgården.

Har du mod på egne eventyr, vil du hurtigt sande, at uanset om du går til højre eller venstre møder du vandet, idet hele herligheden er omringet af søen Mälaren, der også er porten til den svenske skærgård med mere end 30.000 øer. På rejsen har vi desuden inkluderet en dejlig heldagsudflugt til den unikke øgruppe Åland, som byder på mageløse naturscenerier og interessante attraktioner. Svenskerne selv kalder deres by for "Skandinaviens hovedstad", og måske er du efter dit besøg i byen tilbøjelig til at give dem ret.

Kort - Stockholm - Sverige

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med 2 senge (Standard Plus)
200,-
Eneværelse
1.500,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 4 nætter på Scandic No. 53***+
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • 1 x middag inkl. drikkevarer (3. dag)
 • 1 x kaffe og Ålandspandekager (3. dag)
 • Pause i bolsjebyen Gränna
 • Byrundtur i Stockholm
 • Besøg på Skansen
 • Sejltur til Ålandsøerne
 • Busrundtur på Ålandsøerne
 • Byvandring i Mariehamn
 • Besøg på Vasamuseet
 • Pause ved Bergs sluser ved Gøtakanalen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 30.

Dagsprogram

1. dag: Langs Vättern til Stockholm

Fra København kører vi til Helsingør, hvor vi tager færgen til Helsingborg. Nu skal vi se grantræer - og der er mange af dem - på vej mod Gränna ved den store sø Vättern. Det er blandt andet her i Gränna, du kan købe de berømte polkagrise. Vi spiser frokost i bolsjebyen, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til Stockholm. Middagen nyder vi på hotellet om aftenen.

I Gränna har du mulighed for at købe de klassiske polkagrise.

2. dag: Byrundtur og Skansen

Der mangler ikke noget på hotellets store morgenbord, og med energidepoterne fyldte er vi klar til en byrundtur med bus og til fods gennem Stockholm. Vi skal blandt andet se de mange pragtfulde bygninger fra forskellige perioder: Kongeslottet, Stadshuset, Riddarholmskirken, hyggelige Gamla Stan og meget andet. Vi besøger frilandsmuseet Skansen og spiser frokost i de historiske omgivelser. Her er mulighed for at besøge åbne værksteder, dyreparken med nordiske dyr og historiske bygninger. Vi er tilbage i centrum sidst på eftermiddagen. Middagen er idag på egen hånd, men rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode restaurantforslag.

Frilandsmuseet Skansen.

3. dag: Ålandsøerne

Vi skal lidt tidligt op i dag, så vi kan nå færgen i Kapellskär. Herfra sejler vi på et par timer til Ålandsøerne midt imellem Sverige og Finland. Sejlturen gennem skærgården er utrolig smuk og en oplevelse i sig selv. Vi ankommer til Mariehamn kl. 12.15 lokal tid. Ålandsøerne er i dag selvstændig, men man kan bruge både svenske kroner og euro. Sproget er svensk. Der bliver tid til at se nærmere på den charmerende by på en lille byvandring. Vi har bussen med, så vi kører også en lille rundtur på øerne, hvor den skønne skærgård altid er nærværende, og naturen imponerer. Om eftermiddagen ankommer vi til et af Ålandsøernes mest bemærkelsesværdige historiske monumenter, fæstningen Bomarsund. Midt i disse rammer bydes vi på kaffe og Ålandspandekager, en lokal specialitet, som er en rigtig lækkerbisken. På tilbagevejen til Stockholm spiser vi færgens store buffet inklusive drikkevarer og kaffe. Der er ofte underholdning på båden, og da vi kommer gennem internationalt farvand, kan man som regel gøre et godt køb i shoppingområdet. Midt på aftenen er vi tilbage på hotellet i Stockholms centrum.

4. dag: Vasaskibet 

Dagens højdepunkt er besøget på Vasamuseet. Krigsskibet Vasa kæntrede kort efter stabelafløbningen i 1628. Heldigvis var det senere muligt at bjerge skibet. Efter at have været konserveret i havvand kunne det restaureres. Det er en af de mest betydelige attraktioner i hele Norden. Vi besøger skibet fra morgenstunden, hvor der er færrest gæster. Resten af dagen er der mulighed for at studere byen på egen hånd. Tag eksempelvis en af turbådene rundt om Djurgården, besøg Saluhallen med dens mange spændende boder med mad, drikke, kager, chokolade, frugt og grønt, eller gå på shopping i varehuset NK, der ligger få hundrede meter fra hotellet. Opholdet i Stockholm rundes af med en god middag på en historisk restaurant i Stockholms Gamla Stan. Denne romantiske bydel emmer af historie og atmosfære. En dejlig afslutning på et hyggeligt ophold i Nordens smukkeste hovedstad.

Vi besøger Vasamuseet.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Nordens Venedig og vender næsen mod Danmark. På et stykke af strækningen følger vi delvist Gøtakanalen, og vi holder en formiddagspause ved Bergs sluser, der blev anlagt som en del af kanalen. Frokosten spiser vi ved Vättern, inden vi i Helsingborg tager færgen tilbage til Danmark.

Hotelinformation

Scandic No. 53 ***+
VisSkjul

Moderne hotel der ligger i hjertet af Stockholm på Kungsgatan med butikker, restauranter og en markedshal lige udenfor døren. Gamla Stan ligger blot halvanden kilometer fra hotellet. Metro og busser kører lige på den anden side af gaden. Det eksklusive indkøbsområde Stureplan ligger cirka 800 meter fra hotellet og Sergels Torv er der cirka 450 meter til.

Hotellet har en hyggelig atriumgård, der er særlig populær om sommeren, samt en kombineret restaurant og lounge, der er åben for servering af drikkevarer til klokken 22.00. 

Værelser

Vi bor i standard dobbelt- eller enkeltværelse på 12-14 m2 med queensize-seng. Alle værelser har tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi og eget badeværelse med bruseniche og hårtørrer.  Mod tillæg kan man bo på Standard Plus-værelse på 17-21 m2 med to separate enkeltsenge (180 cm), skrivebord og stol samt tv med filmkanaler.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Scandic No 53. Eksempel på et standardværelse på Hotel Scandic No 53.