Inkl. helpension og udflugter
Busrejser
5 Dage

Tag med på en rigtig eventyrferie i den smukke bindingsværksby Alsfeld. Ifølge sagnet stammede Rødhætte fra området. På spændende udflugter kommer vi godt rundt i det naturskønne Hessen med besøg på Bad Berleburg Slot, udflugt til Rhinen med vinbyen Assmannshausen og til den romantiske by Marburg. 

I Alsfeld bor vi på det velkendte Hotel zum Schwalbennest, der ligger i behagelig gåafstand fra byens maleriske middelaldercentrum. Her kan vi langs de brolagte gader nyde synet af mere end 400 velholdte bindingsværkshuse. Byens stolthed og mest fotograferede bygning er det mere end 500 år gamle rådhus på byens flotte torv. Alsfeld ligger ved den tyske eventyrrute, og det...

Tag med på en rigtig eventyrferie i den smukke bindingsværksby Alsfeld. Ifølge sagnet stammede Rødhætte fra området. På spændende udflugter kommer vi godt rundt i det naturskønne Hessen med besøg på Bad Berleburg Slot, udflugt til Rhinen med vinbyen Assmannshausen og til den romantiske by Marburg. 

I Alsfeld bor vi på det velkendte Hotel zum Schwalbennest, der ligger i behagelig gåafstand fra byens maleriske middelaldercentrum. Her kan vi langs de brolagte gader nyde synet af mere end 400 velholdte bindingsværkshuse. Byens stolthed og mest fotograferede bygning er det mere end 500 år gamle rådhus på byens flotte torv. Alsfeld ligger ved den tyske eventyrrute, og det fornægter sig ikke: Rødhættes røde hue indgår i byens folkedragter, og i centrum kan du besøge Eventyrhuset, hvor Brødrene Grimms eventyr levendegøres. Har du endnu ikke mødt drømmeprinsen, skal du holde udkig efter de små, pudsige frøskulpturer, der er sat op flere steder i byen. Kys frøen - måske forvandles den til en prins! Ellers kan du nøjes med at kysse en kage. Alsfeld har nemlig en lang tradition for lækkert bagværk, og byen huser flere bagerforretninger, der serverer specialiteten Alsfelder Küsschen. 

Vi har i rejsen inkluderet et flot udflugtsprogram, hvor vores dansktalende rejseleder viser os områdets skønneste byer og seværdigheder. Der bliver desuden god til at nyde charmerende Alsfeld, og da vi også har sørget for at inkludere alle måltider, skal du bare holde ferie og slappe af. En rejse fyldt med hyggelige oplevelser i hjertet af Tyskland.

Kort - Alsfeld og Rhinen - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
100,-
Eneværelse
0,-
Eneværelse med balkon
200,-
Afbestillingsforsikring · 2019
220,-
Afbestillingsforsikring · 2020
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 15/6 og 20/7
 • 4 nætter i Alsfeld på Hotel zum Schwalbennest***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 5 x frokost (1.-5. dag) 
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byvandring i Alsfeld
 • Besøg med rundvisning på Berleburg Slot
 • Udflugt til Assmannshausen og Rüdesheim
 • Sejltur på Rhinen
 • Panoramatur langs Den Tyske Eventyrvej
 • Besøg i Elisabeth-kirken i Marburg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Til Alsfeld

I vores behagelige bus sætter vi kursen mod Tyskland, som vi kommer til via Rødby-Puttgarden. Ved middagstid kører vi af motorvejen og finder dagens hyggelige frokostrestaurant. Efter frokost kan du slappe af i bussen, læse en bog eller lytte til vores rejseleder, som introducerer Tyskland og de kommende dages oplevelser. Vi er fremme i Alsfeld henad aftenen, hvor middagen venter på Hotel zum Schwalbennest.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Mørket har sænket sig over Alsfelds ikoniske rådhus.

2. dag: Alsfeld og Bad Berleburg

Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Alsfeld. På en lille byvandring viser rejselederen rundt i byens maleriske centrum. Her vrimler det med smukke bindingsværkshuse, og byens rådhus er en af de mest fotograferede bygninger i Tyskland.

Efter byrundturen lader vi vores erfarne chauffør føre os fra Alsfeld gennem et smukt, bakket landskab til kurbyen Bad Berleburg. Byen blev for alvor kendt i Danmark, da prinsesse Benedikte giftede sig med prins Richard og bosatte sig på det fine renæssanceslot. Vi besøger selvfølgelig slottet, hvor vi får en rundvisning og et kig ind i de kongelige gemakker. Hjemme på hotellet venter middagen. Er vejret godt, kan vi efter middagen nyde aftenen i hotellets krohave.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Berleburg Slot.

3. dag: Heldagsudflugt til Rhinen

Efter en køretur gennem det charmerende landskab kommer vi til Rhinen og den charmerende vinby Assmannshausen. Her spiser vi frokost på det velkendte Hotel Unter den Linden. I godt vejr spiser vi på hotellets terrasse med udsigt over Rhinen. Vi spadserer derefter til floden og går ombord på en af Rhinflodbådene. Sejlturen varer en lille times tid, og til begge sider kan du nyde synet af gamle borge, kendte vinbyer og pragtfulde vinmarker.

Båden lægger til i Rüdesheim, Rhinens mest berømte by. Her har vi et par timer på egen hånd i den livlige by med forlystelsesgaden Drosselgasse, hvor der er musik døgnet rundt. Slå dig ned på en af de mange hyggelige beværtninger, eller tag eventuelt svævebanen op til udsigtspunktet Niederwalddenkmal. På vejen hjem får vi noget kønt at se på, når turen tager os gennem flere små, naturskønne vinbyer. Hjemme på hotellet venter middagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Sejlads på Rhinen.

4. dag: Den tyske Eventyrvej og Marburg

Den tyske Eventyrvej er 600 kilometer lang og løber fra Bremen til Hanau. Ruten går forbi udvalgte byer og landskaber, der har forbindelse til de tyske folkeeventyr, samlet af brødrene Grimm.

På dagens udflugt kører vi ad en lille del af Eventyrvejen med byen Marburg som mål. Marburg er en af Tysklands skønneste og mest velbevarede middelalderbyer med bindingsværkshuse, den imponerende gotiske Elisabeth-kirke og det pompøse fyrsteslot tronende på en klippe højt over byen. Sammen besøger vi Elisabeth-kirken som blev bygget i 1283. Kirken er et mesterværk i gotisk stil med en imponerende facade med den smukke portal og de 80 meter høje spir. Inde i kirken kan vi beundre det høje alter og vinduernes flotte glasmalerier. Efter besøget i kirken bliver der tid på egen hånd i den dejlige by med de mange velholdte bindingsværkshuse. Hvis du er godt gående, kan du også på egen hånd besøge fyrsteslottet. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til Alsfeld, og om aftenen venter rejsens sidste middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Idylliske Marburg.

Idylliske Marburg.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Alsfeld og finder vores pladser i bussen. Undervejs spiser vi frokost, inden vi via Puttgarden-Rødby ankommer til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Zum Schwalbennest ***, Alsfeld
VisSkjul

Charmerende, familiejet hotel beliggende cirka 200 meter fra Alsfelds historiske middelaldercentrum. Hotel Schwalbennest har en god restaurant samt en meget hyggelig krostue, som er perfekt til en afslappende stund før eller efter middagen. I godt vejr i sommermånederne kan du nyde en kølig drink under den åbne himmel i hotellets charmerende krohave. Hotellet har desuden et lille fitnessrum, solarium samt elevator, der går til 2. sal. Der kan være små niveauforskelle mellem etagerne.

Værelser

Vi bor på bekvemme uensartede værelser, som alle har telefon, tv og badeværelse med bruseniche. Enkelte af værelserne har balkon (mod tillæg).

Læs mere om hotellet her.

Hotel Zum Schwalbennest.
Hotel Zum Schwalbennest.