Intet tillæg for eneværelse!

Alsfeld & Rhinen · 2023

Busrejser
5 Dage

Tag med på en rigtig eventyrrejse til den smukke bindingsværksby Alsfeld i Tyskland. Ifølge sagnet stammede Rødhætte fra området. På spændende udflugter kommer vi godt rundt i det naturskønne område med besøg i Eisenach og udflugt til Rhinen med vinbyen Assmannshausen.

I Alsfeld bor vi på det velkendte Hotel zum Schwalbennest, der ligger i behagelig gåafstand fra byens maleriske middelaldercentrum. Her kan vi langs de brolagte gader nyde synet af mere end 400 velholdte bindingsværkshuse. Byens stolthed og mest fotograferede bygning er det mere end 500 år gamle rådhus på byens flotte torv.

Alsfeld ligger ved den tyske eventyrrute, og det fornægter sig ikke: Rødhættes...

Tag med på en rigtig eventyrrejse til den smukke bindingsværksby Alsfeld i Tyskland. Ifølge sagnet stammede Rødhætte fra området. På spændende udflugter kommer vi godt rundt i det naturskønne område med besøg i Eisenach og udflugt til Rhinen med vinbyen Assmannshausen.

I Alsfeld bor vi på det velkendte Hotel zum Schwalbennest, der ligger i behagelig gåafstand fra byens maleriske middelaldercentrum. Her kan vi langs de brolagte gader nyde synet af mere end 400 velholdte bindingsværkshuse. Byens stolthed og mest fotograferede bygning er det mere end 500 år gamle rådhus på byens flotte torv.

Alsfeld ligger ved den tyske eventyrrute, og det fornægter sig ikke: Rødhættes røde hue indgår i byens folkedragter, og i centrum kan du besøge Eventyrhuset, hvor Brødrene Grimms eventyr levendegøres. Har du endnu ikke mødt drømmeprinsen, skal du holde udkig efter de små, pudsige frøskulpturer, der er sat op flere steder i byen. Kys frøen - måske forvandles den til en prins! Ellers kan du nøjes med at kysse en kage. Alsfeld har nemlig en lang tradition for lækkert bagværk, og byen huser flere bagerforretninger, der serverer specialiteten Alsfelder Küsschen. 

Vi har i rejsen inkluderet et flot udflugtsprogram, hvor vores dansktalende rejseleder viser os områdets skønneste byer og seværdigheder. Der bliver desuden god tid til at nyde charmerende Alsfeld, og da vi også har sørget for at inkludere alle måltider, skal du bare holde ferie og slappe af. En rejse fyldt med hyggelige oplevelser i hjertet af Tyskland.

Kort - Alsfeld & Rhinen - Sommer 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
150,-
Eneværelse
0,-
Eneværelse med balkon
250,-
Afbestillingsforsikring
295,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Alsfeld på Hotel zum Schwalbennest***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 5 x frokost (1.-5. dag) 
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byvandring i Alsfeld
 • Byvandring i Eisenach
 • Besøg på Bachhaus Musikmuseum inkl. entre
 • Udflugt til Assmannshausen og Rüdesheim
 • Sejltur på Rhinen
 • Panoramatur langs Den Tyske Eventyrvej
 • Besøg i byen Fulda
 • Besøg i domkirken i Fulda
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Alsfeld

I vores behagelige bus sætter vi kursen mod Tyskland, som vi kommer til via Rødby-Puttgarden. Ved middagstid kører vi af motorvejen og finder dagens hyggelige frokostrestaurant.

Efter frokost kan du slappe af i bussen, læse en bog eller lytte til vores rejseleder, som introducerer Tyskland og de kommende dages oplevelser. Vi er fremme i Alsfeld henad aftenen, hvor middagen venter på Hotel zum Schwalbennest.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Mørket har sænket sig over Alsfelds ikoniske rådhus.

2. dag: Alsfeld og besøg i Eisenach

Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Alsfeld. På en lille byvandring viser rejselederen rundt i byens maleriske centrum. Her vrimler det med smukke bindingsværkshuse, og byens rådhus er en af de mest fotograferede bygninger i Tyskland.

Efter byrundturen lader vi vores erfarne chauffør føre os fra Alsfeld gennem et smukt, bakket landskab til byen Eisenach. Byen emmer af historie, bindingsværkshuse, hyggelige pladser og en lille gågade. Over byens tage knejser byens vartegn, Wartburg fæstningen, som er listet på UNESCO Verdensarvsliste.

Rejselederen viser vej på en byvandring hvor vi går i fodsporene på Martin Luther, som boede i et af byens ældste bindingsværkshuse. Byen er også fødested for komponisten Johann Sebastian Bach, hvorfor vi besøger Bachhaus Museet, hvor vi overværer musikspil på klassiske instrumenter.

Hjemme på hotellet venter middagen. Er vejret godt, kan vi efter middagen nyde aftenen i hotellets krohave.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Rådhuset i Alsfeld.

Rådhuset i Alsfeld.

3. dag: Heldagsudflugt til Rhinen

Efter en køretur gennem det charmerende landskab kommer vi til Rhinen og den charmerende vinby Assmannshausen. Vi spadserer ned til floden og går ombord på en af Rhinflodbådene. Sejlturen varer cirka tre kvarter og til begge sider kan du nyde synet af gamle borge, kendte vinbyer og pragtfulde vinmarker.

Båden lægger til i Rüdesheim, Rhinens mest berømte by. Her spiser vi frokost, og bagefter har vi et par timer på egen hånd i den livlige by med forlystelsesgaden Drosselgasse, hvor der er musik døgnet rundt. Slå dig ned på en af de mange hyggelige beværtninger, eller tag eventuelt svævebanen op til udsigtspunktet Niederwalddenkmal. På vejen hjem får vi noget kønt at se på, når turen tager os gennem flere små, naturskønne vinbyer. Hjemme på hotellet i Alsfeld venter middagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Sejlads på Rhinen.

4. dag: Den tyske Eventyrvej

Den tyske Eventyrvej er 600 kilometer lang og løber fra Bremen til Hanau. Ruten går forbi udvalgte byer og landskaber, der har forbindelse til de tyske folkeeventyr, samlet af brødrene Grimm. På dagens udflugt kører vi ad en lille del af Eventyrvejen med Fulda som mål.

Fulda er en hyggelig by i hjertet af Tyskland, som både byder på historiske bygninger, flotte parker og gode handelsmuligheder. Vores rejseleder indleder besøget i Fulda med en byvandring, hvor vi kommer rundt i byens små gader og selvfølgelig ind i den smukkke slotspark, som er fyldt med flotte planter og blomster i alle regnbuens farver. Byrundturen tager os forbi byens vartegn, domkirken, hvor vi også kigger indenfor.

Vi slutter af med frokost på et lokalt bryggeri og der bliver selvfølgelig lidt tid på egen hånd i Fulda. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til Alsfeld, og om aftenen venter rejsens sidste middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Slotsparken i Barokbyen Fulda.

Slotsparken i Barokbyen Fulda.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Alsfeld og finder vores pladser i bussen. Undervejs spiser vi frokost, inden vi via Puttgarden-Rødby ankommer til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Zum Schwalbennest ***, Alsfeld
VisSkjul

Godt og pænt 3-stjernet hotel i traditionel tysk stil beliggende blot cirka 200 meter fra Alsfelds historiske middelaldercentrum. 

Hotel Schwalbennest har en god restaurant samt en meget hyggelig aftenåben krostue, som er perfekt til en afslappende stund før eller efter middagen. 

Hotellet har også en mindre bar med særskilt rygerområde. I godt vejr i sommermånederne kan du nyde en kølig drink under den åbne himmel i hotellets charmerende krohave. (Åbningstider og tilgængelighed kan variere). Hotellet har desuden et lille fitnessrum, solarium samt elevator, der går til 2. sal. Der kan være små niveauforskelle mellem etagerne. Hotellets reception er ikke bemandet døgnet rundt.

Værelser

Vi bor på pæne og enkle, lidt uensartede værelser. Alle værelser har telefon, tv, skrivebord og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte af værelserne har balkon, som kan bestilles mod tillæg.
Hotel Zum Schwalbennest.
Hotel Zum Schwalbennest.
Krostue på Hotel Zum Schwalbennest.
Krostue på Hotel Zum Schwalbennest.
Restaurant på Hotel Zum Schwalbennest.
Restaurant på Hotel Zum Schwalbennest.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Zum Schwalbennest.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Zum Schwalbennest.