Hamborg, Bremen og Lübeck!

Bremen · Julemarked

Busrejser
4 Dage

Bremen har masser af julehygge og charme - både på det traditionelle julemarked foran rådhuset og på markedet i Schlachte-Zauber kvarteret. Vi bor godt nær byens centrum og besøger undervejs julemarkeder i hele tre flotte byer; Hamborg, Bremen og Lübeck. 

I adventstiden forvandles Bremens charmerende centrum til en lille landsby af juleboder med alskens godter og gaver. Midt i herligheden ligger det flotte rådhus, rundt om byder de mange små træhytter på indtryk for alle sanser, og tonerne fra traditionel julemusik akkompagneres af en summen fra de mange besøgende. Blanke, kandiserede æbler stråler om kap med de mange glimtende julelys. Smagen af sprøde kartoffelkager,...

Bremen har masser af julehygge og charme - både på det traditionelle julemarked foran rådhuset og på markedet i Schlachte-Zauber kvarteret. Vi bor godt nær byens centrum og besøger undervejs julemarkeder i hele tre flotte byer; Hamborg, Bremen og Lübeck. 

I adventstiden forvandles Bremens charmerende centrum til en lille landsby af juleboder med alskens godter og gaver. Midt i herligheden ligger det flotte rådhus, rundt om byder de mange små træhytter på indtryk for alle sanser, og tonerne fra traditionel julemusik akkompagneres af en summen fra de mange besøgende. Blanke, kandiserede æbler stråler om kap med de mange glimtende julelys. Smagen af sprøde kartoffelkager, saftige grillede pølser og honningglaseret skinke blander sig med duften af ristede kastanjer og dampende Glühwein. Udover at blive mæt, kan man ikke andet end at blive revet med af den søde julestemning, som hersker på de tyske julemarkeder. Da både julemarkeder og Bremens restauranter byder på et fristende udvalg af delikatesser, har vi på forhånd kun inkluderet middagen første dag. Vores rejseleder kommer gerne med forslag til gode spisesteder.

Vi skal naturligvis besøge det traditionelle og charmerende julemarked på torvet ved rådhuset i Bremen, men vi skal også opleve det autentiske julemarked på Weserpromenaden ved Schlachte-Zauber med arbejdende håndværkere og rustik og maritim stemning. Vi skal desuden nyde stemningen ved Weserfloden i Bremen, hvor de lokale mødes om aftenen til et glas og en snak. Rejsen byder også på besøg på de hyggelige julemarkeder i Hamborg og Lübeck samt en udflugt til havnebyen Bremerhaven, hvorfra mange europæere emigrerede til Amerika. Her bliver vi klogere på historien på det interessante udvandrermuseum.

En skøn julerejse til Nordvesttyskland med god tid til juleshopping og til at komme i julestemning i Hamborg, Bremen og Lübeck.

Kort - Bremen - Julemarked - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
400,-
Afbestillingsforsikring
180,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. gratis pladsreservation og WiFi
  • 3 nætter i Bremen på Novum Hotel Bremer Haus***
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Besøg på julemarked i Hamborg
  • Byvandring i Bremen
  • Besøg på julemarkeder i Bremen
  • Udflugt til Bremerhaven med besøg på udvandrermuseum, inkl. entré
  • Besøg på julemarked i Lübeck
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Byterminal, ved rådhuset 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Julemarked i Hamborg og ankomst til Bremen

Via Rødby-Puttgarden kommer vi hurtigt til Nordtyskland, hvor vi sætter kurs mod Hamborg. På Jungfernstieg ligger der mange eksklusive butikker, og i de overdækkede arkader finder vi et stort udvalg af specialforretninger. Ud over en lang række gode og spændende butikker byder metropolen også på adskillige julemarkeder. Der er med andre ord masser af muligheder for at handle julegaver, spise sig mæt i julemarkedernes mange lækkerier eller finde en god restaurant til frokost.

Om eftermiddagen fortsætter vi fra Hamborg til Bremen og vores gode hotel. Om aftenen kører vi med vores egen bus ind til Bremer Ratskeller, hvor vi spiser middagen.

Inkluderede måltider: Middag.

Julemarked i Hamborg

Julemarked i Hamborg

2. dag: Byvandring i Bremen

Hansestaden Bremen er Tysklands mindste delstat, men byen har alligevel en lang og spændende historie bag sig. Historien om Roland, byens beskytter, stammer helt tilbage fra de gamle heltesagn, og den store Rolandstatue kan beundres på byens torv. Rådhuset er byens pryd og stolthed og står stort set, som da det blev bygget for mere end 600 år siden. Fra Grimms eventyr kender de fleste historien om Stadsmusikanterne fra Bremen, og på vores byvandring kommer vi selvfølgelig forbi statuen med æslet, hunden, katten og hanen. Midt i byen finder vi også det charmerende middelalderkvarter Schnoor og den sjove gade Böttcherstrasse, der er et kunstværk i sig selv. Julemarkederne finder vi ved rådhuset og ved Weserfloden, hvor der er en hyggelig, maritim stemning om aftenen.

Resten af dagen kan du på egen hånd udforske julemarkederne samt byens mange butikker og indkøbscentre.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Statue af Roland i Bremen

Statue af Roland i Bremen

3. dag: Bremerhaven

Bremerhaven er Bremens havneby og også en af Tysklands vigtigste havnebyer. Under den store udvandringsbølge fra Europa i anden halvdel af det 19. århundrede forlod mere end syv millioner mennesker deres hjemstavn med skib fra Bremerhaven. Historien bliver levende, når vi besøger det interessante udvandrermuseum, Deutsches Auswandererhaus. Her kan man følge adskillige familiers rejse fra opbrud, over selve rejsen og til ankomsten i den nye verden. Ved siden af udvandrermuseet ligger flere andre museer, der er besøg værd, blandt andet Klimahuset, hvor temperaturen svinger mellem arktisk kulde og ørkenens hede.

Vi er tilbage i Bremen tidligt om eftermiddagen, så du har god tid til at hygge dig på julemarkederne - uanset om du vælger torvet foran rådhuset, eller du går ned mod Weserpromenaden til Schlachte-Zauber-kvarteret. Byen har mere end 1.000 værtshuse, cafeer, restauranter og barer, så der er noget for enhver smag. Rejselederen hjælper gerne med at finde et egnet spisested.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Solen går ned bag Bremerhaven

Solen går ned bag Bremerhaven

4. dag: Lübeck 

Vi forlader Bremen, og undervejs mod Puttgarden besøger vi julemarkedet i hansestaden Lübeck. Gennem Holstentor kommer vi ind i den historiske del af byen. Her finder vi flere imponerende kirker, blandt andet den gotiske Marienkirche, samt rådhuset med de karakteristiske gavle med huller og våbenskjold. Lübeck var hjemby for Thomas Mann, der i 1901 gav et billede af byens borgerlige liv i historien om Buddenbrooks. Interesserede kan besøge museet tæt på rådhuspladsen, hvor vi i øvrigt finder et andet af byens særkender: Niederegger Marzipan.

Julemarkederne i Lübeck er blandt de bedste i Tyskland, og der bliver tid på egen hånd til at besøge de mange boder, hvor det også er nemt at finde lidt lækkert til frokosten.

Midt på eftermiddagen tager vi færgen fra Puttgarden til Rødby og ankommer til Sjælør Station først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Holstentor - porten til Lübeck.

Holstentor - porten til Lübeck.

Hotelinformation

Novum Hotel Bremer Haus ***, Bremen
VisSkjul

Godt hotel, beliggende cirka 10 minutters gang fra Bremens historiske gamle centrum og rådhuspladsen. Hotellet har reception, morgenmadsrestaurant, elevator og automat, hvor der kan købes drikkevarer.

Værelser

Vi bor på pæne værelser med skrivebord, telefon, tv, sikkerhedsboks, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på dobbeltværelse på Novum Hotel Bremer Haus.
Eksempel på dobbeltværelse på Novum Hotel Bremer Haus.
Eksempel på eneværelse på Novum Hotel Bremer Haus.
Eksempel på eneværelse på Novum Hotel Bremer Haus.
Nyd din morgenmad i hotellets morgenmadsrestaurant.
Nyd din morgenmad i hotellets morgenmadsrestaurant.