Fire julemarkeder og Meyer Werft!

Bremen · Julemarked · 2024

Busrejser
4 Dage

Når julemarkederne åbner, forvandles Bremens gamle bykerne til en livlig landsby af juleboder med alskens godter og gaver. På denne rejse kan du udover julehygge på to markeder i Bremen glæde dig til julemarkederne i Hamburg og Lübeck samt et besøg på skibsværftet Meyer Werft, hvor vi ser verdens største krydstogtskibe blive bygget - en fascinerende oplevelse for alle.
 
Juletiden i Tyskland byder på masser af indtryk for alle sanserne. Når julemarkederne indtager pladser og gader med de flot udsmykkede små træhytter, spreder duften sig af dampende Glühwein og ristede mandler akkompagneret af tonerne fra traditionel julemusik. Her frister...

Når julemarkederne åbner, forvandles Bremens gamle bykerne til en livlig landsby af juleboder med alskens godter og gaver. På denne rejse kan du udover julehygge på to markeder i Bremen glæde dig til julemarkederne i Hamburg og Lübeck samt et besøg på skibsværftet Meyer Werft, hvor vi ser verdens største krydstogtskibe blive bygget - en fascinerende oplevelse for alle.
 
Juletiden i Tyskland byder på masser af indtryk for alle sanserne. Når julemarkederne indtager pladser og gader med de flot udsmykkede små træhytter, spreder duften sig af dampende Glühwein og ristede mandler akkompagneret af tonerne fra traditionel julemusik. Her frister de handlende med alt fra kunsthåndværk til juleudsmykning, tøj og trævarer. Og så skal vi endelig ikke glemme det væld af specialiteter til ganen som tilbydes i form af sprøde kartoffelkager, saftige grillede pølser, honningglaseret skinke og nystegte pandekager. 

Vi skal naturligvis besøge både det traditionelle og charmerende julemarked på torvet ved rådhuset i Bremen og julemarkedet på Weserpromenaden ved Schlachte-Zauber, hvor der er arbejdende håndværkere og en rustik og maritim stemning. Hvert julemarked har sin egen stemning og atmosfære, så på udrejsen besøger vi også det store julemarked ved rådhuset i Hamburg, og på hjemrejsen bliver der tid til at opleve middelalderstemningen på det hyggelige julemarked i Lübeck. 

Som en lille ekstra "julegodte" har vi inkluderet en helt speciel udflugt til Meyer Werft i Papenburg. Her får vi en rundvisning og på nærmeste hold ser vi, hvordan havenes giganter bliver til, når vi kommer ind i den enorme hal, som kan rumme selv de største krydstogtskibe. En stor oplevelse, der helt sikkert vil give gode historier at fortælle omkring julemiddagen. 

Vi bor på det flotte Dorint City-Hotel, der er perfekt beliggende lige ved det gamle voldanlæg og blot 200 meter fra byens hyggelige gågade.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
1.285,-
Afbestillingsforsikring
325,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. gratis pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Bremen på Dorint City-Hotel Bremen****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x frokost (3.dag)
 • Besøg på julemarked i Hamborg
 • Byvandring i Bremen
 • Besøg på julemarkeder i Bremen
 • Udflugt til Papenburg med premium-rundvisning på Meyer Werft, inkl. entré
 • Besøg på julemarked i Lübeck
 • Dansk rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby Færgehavn ved Billetkontoret 17.30

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Julemarked i Hamburg og ankomst til Bremen

Via Rødby-Puttgarden kommer vi hurtigt til Nordtyskland og sætter kurs mod centrum af Hamburg.

Her ligger det store rådhus og troner majestætisk over bykernen, som var det et slot. På pladsen foran rådhuset finder vi det historiske julemarked, og få skridt derfra starter handelsstrøget med masser af butikker og overdækkede arkader med et stort udvalg af specialforretninger. Vi holder en god pause i byen, så der bliver gode muligheder for at handle julegaver, spise sig mæt i julemarkedernes mange lækkerier eller finde en god restaurant til frokost.

Om eftermiddagen fortsætter vi det sidste stykke fra Hamborg til Bremen. Vores flotte Dorint City-Hotel Bremen ligger helt perfekt lige ved det historiske voldanlæg omkring den gamle bykerne og blot et par hundrede meter fra Bremens hyggelige gågade. Efter indkvartering og lidt tid til afslapning spiser vi en tre-retters middag sammen i restauranten på Dorint-hotellet.  

Inkluderede måltider: Middag.

Julemarkedet i Hamborg er fyldt med ægte tysk julehygge.

Julemarkedet i Hamborg er fyldt med ægte tysk julehygge.

2. dag: Byvandring i Bremen

Vi har hele dagen til at opleve den charmerende gamle hansestad Bremen, der stadig i dag er selvstyrende og dermed Tysklands mindste delstat.

På en byvandring viser rejselederen rundt i den gamle bydel indenfor voldene, hvor byens historie er levende og nærværende. Historien om Roland, byens beskytter, stammer helt tilbage fra de gamle heltesagn, og vi ser selvfølgelig den store Rolandstatue på byens torv. Her finder vi også Rådhuset, byens pryd og stolthed, der står stort set, som da det blev bygget for mere end 600 år siden.

Fra Grimms eventyr kender de fleste historien om Stadsmusikanterne fra Bremen, som vi også møder på vores vej gennem byen i form af statuen med æslet, hunden, katten og hanen. Sidst, men ikke mindst, går vi også på opdagelse mellem de gamle fiskerhuse i bydelen Schnoor og ser den helt unikke gade Böttcherstrasse, der er et kunstværk i sig selv. 

Efter denne gode introduktion til byen og til de hyggelige julemarkeder, heriblandt Schlachte-Zaubermarkedet med de arbejdende værksteder ved promenaden langs Weserfloden, er resten af dagen på egen hånd, så der er god tid til opleve mere af byen og shoppe i de mange butikker og varehuse i centrum. 

Rejselederen er gerne behjælpelig med råd og vejledning til valg af restaurant for aftensmaden...

Inkluderede måltider: Morgenmad.

De julepyntede gader i det hyggelige kvarter Schnoor i Bremen er indbegrebet af tysk julestemning.

De julepyntede gader i det hyggelige kvarter Schnoor i Bremen er indbegrebet af tysk julestemning.

3. dag: Meyer Werft og kanalbyen Papenburg

Bremen har en stolt søfartstradition, men intet sted i Tyskland er i dag mere kendt for skibe end den lille kanalby Papenburg ved floden Ems. Her har samme driftige familie i mere end 200 år og gennem syv generationer bygget skibe. Historien startede i 1795 med små sejlskibe, og i dag bygger værftet nogle af verdens største og mest imponerende krydstogtsskibe.

Vi tager på den store premium-rundvisning på værftet, hvor vi med bus kører gennem en del af det 45 hektar store areal og ser, hvordan elementer på op til 800 ton forberedes, inden de bliver skubbet ind i den store hal, for at blive samlet som puslespilsbrikker til havenes giganter. Turen giver os et unikt indblik i, hvordan et krydstogtsskib bliver til fra de første stålplader skæres, til porten i hallen åbnes, og skibet er klar til et langt liv på havet. Vi ser selvfølgelig også væftets egen udstilling og får historien bag den lille virksomhed, der voksede sig så stor, at den i dag er verdens førende. 

Efter rundvisningen spiser vi gulaschsuppe med baguette og der bliver tid til at kigge nærmere på Papenburg, der bygget efter hollandsk forbillede med kanaler og vippebroer.

Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Bremen og resten af dagen er til rådighed på egen hånd. Her kan vi glæde os til at opleve den helt specielle stemning, når mørket falder på og juleudsmykningen stråler i al sin glans i den gamle bydel. Når sulten melder sig, byder Bremen sig til med mere end 1.000 værtshuse, cafeer, restauranter og barer, så der er noget for enhver smag. Rejselederen hjælper gerne med at finde et hyggeligt spisested.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

På Meyer Werft i Papenburg bygger de nogle af verdens største krydstogtskibe.

På Meyer Werft i Papenburg bygger de nogle af verdens største krydstogtskibe.

4. dag: Hjemrejse via Lübeck 

Efter morgenmaden lægger vi Bremen bag os og kører til den måske mest kendte af de gamle hansestæder, nemlig Lübeck.

Bybilledet er præget af de himmelstræbende kirketårne, den gamle byport Holstentor og de utroligt charmerende gavlhuse i den særlige nordtyske stil. I et af disse huse boede forfatteren Thomas Mann, der i 1901 gav et billede af byens borgerlige liv i historien om Buddenbrooks, og i dag er der mulighed for at besøge hans hjem, som er omdannet til museum. 

Julemarkederne i Lübeck er blandt de bedste i Tyskland, og der bliver tid på egen hånd til at besøge de mange boder, hvor det også er nemt at finde lidt lækkert til frokosten. Til den søde tand kan vi anbefale et besøg på konditoriet Niederegger, der er verdensberømt for sin marcipan.  

Midt på eftermiddagen tager vi færgen fra Puttgarden til Rødby og ankommer til København først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Holstentor - porten til Lübeck.

Holstentor - porten til Lübeck.

Hotelinformation

Dorint City-Hotel Bremen****
VisSkjul

Moderne og særdeles velbeliggende hotel lige ved Bremens historiske byvolde og blot 200 meter fra gågaden og 500 meter fra markedspladsen.

Der er restaurant, fitnesscenter, sauna og dampbad på hotellet, der også tilbyder massage- og skønhedsbehandlinger. Hver dag er der stor morgenbuffet, og derudover er der bar, bistro og opholdsområde på hotellet.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, gratis te og kaffe samt badeværelse med brusebad og hårtørrer.

Dorint City-Hotel i Bremen i Tyskland.
Dorint City-Hotel i Bremen i Tyskland.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Dorint City-Hotel i Bremen.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Dorint City-Hotel i Bremen.
Lobbyen på Dorint City-Hotel i Bremen.
Lobbyen på Dorint City-Hotel i Bremen.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren på Dorint City-Hotel i Bremen.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i baren på Dorint City-Hotel i Bremen.
Der er plads til afslapning i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Der er plads til afslapning i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Saunaen i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Saunaen i spaområdet hos Dorint City-Hotel.
Fitnessafdelingen på Dorint City-Hotel.
Fitnessafdelingen på Dorint City-Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.