Centralt 4-stjernet hotel

Hamborg · Julemarked · 2023

Busrejser
3 Dage

Når juleudsmykningen spejler sig i vandets overflade og rådhuset rejser sig som en storslået kulisse for julemarkederne, viser Hamborg sig fra sin allerbedste side. Vi bor på det dejlige Lindner Hotel am Michel, som ligger blot få hundrede meter fra det historiske kvarter ved Michaeliskirken og i gåafstand til de store handelsstrøg og rådhuspladsen.

Tysklands næststørste by er en suveræn handelsby med et helt unikt centrum bygget omkring søer og floder og gennemskåret af kanaler. Hamborg er den tyske port til verden og en af landets allervigtigste handelsbyer.

Den lange tradition for handel skinner særligt igennem i juletiden, hvor byens rådhusplads...

Når juleudsmykningen spejler sig i vandets overflade og rådhuset rejser sig som en storslået kulisse for julemarkederne, viser Hamborg sig fra sin allerbedste side. Vi bor på det dejlige Lindner Hotel am Michel, som ligger blot få hundrede meter fra det historiske kvarter ved Michaeliskirken og i gåafstand til de store handelsstrøg og rådhuspladsen.

Tysklands næststørste by er en suveræn handelsby med et helt unikt centrum bygget omkring søer og floder og gennemskåret af kanaler. Hamborg er den tyske port til verden og en af landets allervigtigste handelsbyer.

Den lange tradition for handel skinner særligt igennem i juletiden, hvor byens rådhusplads og bredderne langs Alstersøen er indtaget af hyggelige julemarkeder, der byder på alt, hvad hjertet kan begære af både kunsthåndværk, julegaveidéer, smykker, tæpper og meget meget mere. Udsmykningen, julemusikken og duften fra de mange små boder gør det umuligt ikke at komme i julestemning. Og melder sulten eller tørsten sig, er fristelserne lige ved hånden i form af glühwein, kandiserede æbler, lune kastanjer, sprøde kartoffelkager, grillet bratwurst og velskænkede øl. Der er ingen undskyldning for at gå sulten fra et tysk julemarked.

Byens store handelstrøg og mange arkader er også flot oppyntede til jul, og de byder på et væld af muligheder for julegaveindkøb. Fra mondæne modehuse til lokale handlende - Hamborg har det hele.

Vi skal selvfølgelig på byrundtur for at se nærmere på de mest spændende områder af byen heriblandt den historiske Michaeliskirke og Europas mest moderne bydel Hafencity. Glæd dig også til en sejltur gennem byens havn og kanaler samt et besøg på det stemningsfulde julemarked i Lübeck, der runder rejsen af.

Kort over Tyskland - Hamborg

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
570,-
Afbestillingsforsikring
170,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 2 nætter i Hamborg på Lindner Hotel Am Michel****
  • 2 x morgenmad (2. og 3. dag)
  • 1 x frokost (1. dag)
  • Byrundtur med bus i Hamborg
  • Havnerundfart i Hamborg
  • Besøg på julemarked i Hamborg
  • Byvandring i Lübeck
  • Besøg på julemarked i Lübeck
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Hamborg

Vi sejler med Scandlines fra Rødby til Puttgarden, og inden ankomsten til Hamborg spiser vi frokost på en hyggelig restaurant. Allerede først på eftermiddagen rejser Hamborgs imponerende skyline sig foran os. Byen har gennem tiderne vokset sig stor omkring Elben, der giver let adgang til verdenshavene, hvilket har gjort Hamborg til en af Nordeuropas vigtigste handelsbyer.

Før vi kører til hotellet, tager vi på en lille byrundtur og får et indblik i den fascinerende historie og de store seværdigheder. Her ser vi en del af det enorme havneområde, der myldrer af liv med store containerskibe, krydstogtskibe og skibsværfter. Den inderste del af havnen er i dag omdannet til den helt nye bydel Hafencity, hvor vandet på alle måder er en integreret del af bymiljøet. Kronen på værket er Elbphilharmonien, et af Tysklands dyreste byggeprojekter, som rejser sig som en gigantisk bølge på toppen af et historisk pakhus. Vi kommer også tæt på den historiske bydel Speicherstadt, hvor de gamle pakhuse fra 1800-tallet er fredede, og lastekranerne stadig hænger ud fra gavlene som vidnesbyrd om tiden før containernes indtog. 

Efter indkvartering på vores flotte hotel er der tid til at fortsætte oplevelserne i Hamborg på egen hånd. Her kan vi for alvor nyde godt af hotellets gode beliggenhed inden for det gamle voldanlæg med byens julemarkeder, handelsstrøg og største seværdigheder i gåafstand. Ikke mindst det store julemarked foran rådhuset kan helt sikkert friste, og når mørket falder på, er den oplyste facade og juleudsmykningen en oplevelse i sig selv. 

Om aftenen kan du nyde middagen på en af byens mange restauranter. Rejselederen arrangerer fællesmiddag for dem, som ikke har lyst til at gå ud på egen hånd.

Inkluderede måltider: Frokost.

Julemarked på Rådhuspladsen i Hamborg

Julemarked på Rådhuspladsen i Hamborg

2. dag: Havnerundfart og julemarked 

Vi starter dagen med at se nærmere på Sct. Michaeliskirken og de gamle bindingsværkshuse i den smalle gade Krayenkamp - et vaskeægte sømandskvarter med et spændende miljø. Herfra kører vi ned til Elben og Landungsbrücke, hvorfra millioner af europæere har sat kurs mod åbent hav og et nyt liv i Amerika. Vi skal også ud at sejle, men dog kun på en havne- og kanalrundfart. Ombord på den opvarmede båd kommer vi helt tæt på de kæmpestore oceangående skibe, containerterminaler, værftsanlæg og kanaler. Fra vandsiden oplever vi for nært hold, hvordan havn og by er uadskillige i Hamborg, og hvordan det nye vartegn Elbphilharmonien nærmest binder himmel og hav sammen midt i Elben. En sejltur i Hamborgs havn er altid en imponerende oplevelse. 

Når vi er tilbage igen, bliver der mulighed for at tage en lille tur ned i den gamle, fredede Elbtunnel, som oprindeligt blev bygget for at sikre, at værftsarbejdere kunne komme på arbejde i al slags vejr. Tunnellen var en byggeteknisk præstation, da den åbnede i 1911, og er er stadig i brug i dag for både gående og køretøjer. 

Ved frokosttid runder vi turen af ved det store julemarked foran rådhuset, der byder på alle de delikatesser, et julehjerte kan begære. Det traditionelle julemarked er utrolig indbydende med pynt, hyggelige boder, juletræer, godter og duften af varm Glühwein. Der er også flere overdækkede arkader og shoppingcentre i nærheden af rådhuspladsen, hvor man kan juleshoppe indenfor. Er du ude efter lidt mere eksklusive julegaver, er du også godt hjulpet her. Resten af dagen er på egen hånd, og rejselederen arrangerer gerne middag for dem, som ikke ønsker at besøge en restaurant på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hamborgs imponerende Elbphilharmonie.

Hamborgs imponerende Elbphilharmonie.

3. dag: Lübeck og hjemrejse

Vi forlader Hamborg og kører mod en anden af Tysklands berømte hansestæder, nemlig Lübeck. Her besøger vi det særdeles hyggelige og mere end 400 år gamle julemarked, der er et af de mest kendte i hele Tyskland.

Med rejselederen går vi en tur gennem Lübecks historiske bykerne, hvor vi blandt andet ser Holstentor, rådhuset med våbenskjoldene og de karakteristiske huller i facaden, det mere end 700 år gamle Helligåndshospital og den gotiske Mariakirke. Lübecks centrum er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, og byen kan også prale af at have hele tre nobelprisvindere blandt sine bysbørn. Tæt på det store julemarked ved rådhuset ligger en anden kendt attraktion, nemlig Niederegger Marcipan, der er et slaraffenland af søde sager.

Der bliver tid til at besøge julemarkedet og eventuelt spise frokost på egen hånd. Herefter kører vi mod Puttgarden og sejler retur til Danmark.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julemarkedet i Lübeck er byder på masser af julestemning.

Julemarkedet i Lübeck er byder på masser af julestemning.

Hotelinformation

Lindner Hotel Am Michel****, Hamborg
VisSkjul

4-stjernet hotel med god beliggenhed i Hamborg. Her befinder vi os blot 1,3 kilometer fra rådhuset, og i gaderne nær hotellet findes der flere gode restuaranter.

Hotellet har 225 værelser, restaurant og bar. Der er desuden sauna og fitness på hotellet.

Værelser

Vi bor på rummelige værelser med dobbelt- eller twinsenge med store vinduer, tv, radio, WiFi, aircondition, kaffe- og tefacilititer samt badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Velkommen til Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Receptionen hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Receptionen hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning fra baren på Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning fra baren på Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Loungen hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Loungen hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Restauranten på Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Restauranten på Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Morgenmadsbuffeten hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Morgenmadsbuffeten hos Lindner Hotel Am Michel i Hamborg.
Eksempel på dobbeltværelse på Lindner Hotel am Michel.
Eksempel på dobbeltværelse på Lindner Hotel am Michel.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.