Populær rejse med mange udflugter!

Lüneburg & De tyske hansestæder · 2024

Busrejser
5 Dage

Oplev nogle af Nordtysklands dejligste byer på denne hyggelige busrejse. Glæd dig til at besøge både Hamborg, Stade, Buxtehude, Lübeck samt Lüneburg, hvor vi skal slappe af og nyde livet på det gode Seminaris Hotel Lüneburg.

På denne rejse sætter vi spot på Nordtysklands Hansestæder samt området omkring Lüneburg Heide. Vi bor i charmerende Lüneburg på det moderne Seminaris Hotel Lüneburg, som ligger en lille kilometer fra Lüneburgs gamle bymidte. Her venter mange gode shoppingmuligheder, restauranter og et livligt byliv.

Vi oplever selvfølgelig Lüneburg på en byvandring samt på et besøg på det spændende saltmuseum. Vil du helt ned i gear, kan...

Oplev nogle af Nordtysklands dejligste byer på denne hyggelige busrejse. Glæd dig til at besøge både Hamborg, Stade, Buxtehude, Lübeck samt Lüneburg, hvor vi skal slappe af og nyde livet på det gode Seminaris Hotel Lüneburg.

På denne rejse sætter vi spot på Nordtysklands Hansestæder samt området omkring Lüneburg Heide. Vi bor i charmerende Lüneburg på det moderne Seminaris Hotel Lüneburg, som ligger en lille kilometer fra Lüneburgs gamle bymidte. Her venter mange gode shoppingmuligheder, restauranter og et livligt byliv.

Vi oplever selvfølgelig Lüneburg på en byvandring samt på et besøg på det spændende saltmuseum. Vil du helt ned i gear, kan du besøge Lüneburgs Termiske Saltbade, som ligger lige overfor hotellet. Éntre til badene er ikke inkluderet, men der er god tid til at besøge dem på rejsen på egen hånd.

Fra Lüneburg tager vi på hyggelige udflugter til de omkringliggende byer Buxtehude og Stade, og vi skal opleve den imponerende skibselevator i Scharnebeck. Et ophold i Lüneburg er selvfølgelig heller ikke fuldendt uden et besøg på Lüneburger Heide. Her skal vi ud at køre i hestevogn på heden efterfulgt af frokost på en lokal gårdcafe.

Som en ekstra bonus besøger vi på udrejsen Hamborg, og på hjemrejsen slår vi et smut indenom altid dejlige Lübeck.

Glæd dig til en rejse fyldt med hyggelige udflugter, smuk natur og livlige byer med rig mulighed for at shoppe og nyde bylivet fra hyggelige fortovscafeer. 

Kort - Lüneburg - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.150,-
Afbestillingsforsikring
390,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Lüneburg på Seminaris Hotel Lüneburg***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 3 x middag (1., 3. og 4. dag)
 • Besøg i Hamborg
 • Byvandring i Lüneburg
 • Besøg på Lüneburg Saltmuseum, inkl. entré
 • Rundvisning på Lüneburg Rådhus, inkl. entré
 • Besøg i Buxtehude
 • Besøg i Stade
 • Besøg ved Schiffshebewerk Scharnebeck
 • Hestevognstur på Lüneburger Heide
 • Besøg i Lübeck
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.50 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 21.15
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.05 Køge Nord Station ved parkering Nord (Nordstjernen 3) 19.25
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) 18.55
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 18.40
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby Færgehavn ved Billetkontoret 17.30

Rute 4 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.30 Kalundborg Station 21.40
05.00 Høng Station 21.10
05.30 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.40
05.55 Sorø, samkørselsparkering ved motorvejen (Centervej 1) 20.15
06.20 Ringsted Station 19.50
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 19.30
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Hamborg og ankomst til Lüneburg.

Med færgen fra Rødby sejler vi til Puttgarden, hvorfra vi kører videre til storbyen Hamborg, den store havneby ved Elben. 

I Hamborg kører vi en lille byrundtur med bussen og ser lidt af Reeperbahn, havnen og Binnenalster, inden der bliver tid til at se nærmere på byen på egen hånd. Hamborg er en rigtig shoppingby, hvor især de mange overdækkede arkader er et besøg værd.

Vi kører videre mod Lüneburg henad eftermiddagen og nyder middagen sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag. 

Binnenalster med rådhuset i baggrunden.

Binnenalster med rådhuset i baggrunden.

2. dag: Besøg på Saltmuseum og byvandring i Lüneburg

Vi begynder dagen godt med hotellets morgenbuffet, inden vi sammen med rejselederen skal udforske Lüneburg.

Lüneburg har en lang historie som en stor handelsby. Byen havde tilbage i middelalderen stor success med salthandel, eftersom den er bygget på en salthorst. Vi indleder vores besøg i byen med et besøg på det tyske Saltmuseum i Lüneburg, hvorefter rejselederen tager os med på byvandring gennem byen. Vi ender ved byens rådhus, som har en historisk knogle hængende i loftet. Denne får du fortællingen om, når vi får en rundvisning på rådhuset.

Herefter er resten af dagen afsat til eget ophold i hyggelige Lüneburg, hvor du har tid til at shoppe, udforske byen nærmere og spise frokost eller middag på en af byens mange restauranter. Denne aften er middagen på egen hånd, men rejselederen arrangerer gerne en hyggelig fællesmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hyggelige Lüneburg.

Hyggelige Lüneburg.

3. dag: Stade, Buxtehude og skibselevator i Scharnebeck

I dag kører vi nordvest for Lüneburg, hvor vi skal besøge de to hansestæder Stade og Buxtehude, der begge er havnebyer.

Vi starter med at besøge Schiffshebewerk Scharnebeck. Det er et meget imponerende anlæg, som blev taget i brug i 1974 som verdens største skibselevator med to elevatorer, som kan hæve og sænke skibe mellem Elben og Mittellandkanal. Anlæggets kapacitet er skibe af max. 100 meters længde og 11,80 meters bredde. Skibene sejler ind i et slags badekar som udgør elevatorstolen - og denne hæves eller sænkes mellem de to vandveje. Et fyldt kar med vand og skib vejer 6000 ton, og kan i løbet af tre minutter fragte sin last i en højdeforskel på op til 38 meter. For fragt- og tankskibe, som sejler indenrigs i Tyskland, er skibselevatoren en nødvendighed for at kunne skifte fra sejlads på Elben til sejlads ad Mittellandkanal.  

Herefter besøger vi Stade, hvis gamle bydel har adskillige ældre bindingsværkshuse, som kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. Her er mange små hyggelige caféer, hvor du kan nyde en kop kaffe eller en frokost - og der bliver lidt tid til at se nærmere på byen.  

Endelig kører vi til Buxtehude, der betragtes som den ældste menneskeskabte byhavn i Nordeuropa. Havnen ser stadig stort set ud, som den gjorde, da den blev bygget for over 700 år siden. I Buxtethude får vi desuden historien fra Brødrene Grimm om kapløbet mellem haren og pindsvinet på Buxtehude Heide - en historie, som vi kan finde små statuer og billeder af omkring i hele byen. 

Vi kører retur til Lüneburg om eftermiddagen og mødes til middagen i hotellets restaurnt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den gamle bydel i Stade.

Den gamle bydel i Stade.

4. dag: Udflugt til naturskønne Lüneburger Heide

Efter morgenmaden kører vi med bussen mod Lüneburger Heide. Det naturskønne område er ideelt at besøge, når man rejser i det nordlige Tyskland.

Vi ankommer til en flot gård midt på heden, og herfra tager vi på en tur med hestevogn gennem området. Vi nyder udsigten og lyden af hestenes hove på den smukke hede, inden vi vender tilbage til gården. Her spiser vi frokost sammen, og hvis vi er heldige med vejret, kan det være, at vi spiser udenfor.

Tidligt på eftermiddagen kører vi retur til Lüneburg, hvor der vil være tid på egen hånd til at slappe af eller gå en tur ind til byen. Om aftenen er der middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Smukke farver over Lüneburger Heide.

Smukke farver over Lüneburger Heide.

5. dag: Lübeck og hjemrejse

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Lüneburg, og finder vores pladser i bussen. På vej mod færgen holder vi pause i Lübeck. Her kører vi en lille byrundtur med bussen, inden vi går en tur gennem den gamle bydel. Herefter får du tid til at spise frokost i byen på egen hånd. Vi er tilbage på Sjælland henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hyggelige Lübeck.

Hyggelige Lübeck.

Hotelinformation

Seminaris Hotel Lüneburg ***, Lüneburg
VisSkjul

Godt 3-stjernet hotel i Lüneburg. Her bor du dejligt nær naturområder samt i gåafstand (ca. 1, 2 km) til den gamle bydel med sine mange restauranter og butikker. Hotellet har elevator, restaurant, bar og udendørs terrasse.

Lige overfor hotellet ligger Lüneburgs termiske saltbade. Adgang er ikke inkluderet i opholdet, men du kan på egen hånd besøge badene, som byder på blandt andet indendørs og udendørs bassiner, boblebade, afslapningsområder, sauna samt et 36 grader varmt saltvandsbassin. Man køber adgang på timebasis. 

Værelser

Gode værelser på ca. 19 m2 med enten to seperate senge eller en dobbeltseng. På alle værelser findes der TV, sikkerhedsboks, skrivebord, WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. 

Velkommen til Seminaris Hotel Lüneburg.
Velkommen til Seminaris Hotel Lüneburg.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Hotellets receptions- og lobbyområde.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Morgenmadsrestauranten på hotellet.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Hotellets terrasse, der ligger ud til Lüneburgs store og smukke Kurpark.
Hotellets terrasse, der ligger ud til Lüneburgs store og smukke Kurpark.
Hotellets udendørs terrasse.
Hotellets udendørs terrasse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.