Inkl. byrundtur og sejltur i Berlin

Potsdam · Jul · 2023

Busrejser
4 Dage

Potsdam ved juletid er indbegrebet af hygge og stemning. Vores flotte hotel ligger lige ved julemarkedet og tæt på gågadens specialbutikker og hyggelige spisesteder. Julen fejrer vi på hotellet med julekage, glühwein og en fire-retters julemiddag. Glæd dig også til en spændende udflugt med rundtur i Berlin, sejltur på Spreefloden og et af Tysklands mest kendte julemarkeder.

Den gamle kongeby Potsdam er med sine slotte, søer og historiske bykerne den perfekte kulisse for hyggelige julemarkeder og romantisk julestemning. Her er alle muligheder for at nyde den livlige gågade, lade sig friste af julemarkedets små boder eller måske blot spadsere en...

Potsdam ved juletid er indbegrebet af hygge og stemning. Vores flotte hotel ligger lige ved julemarkedet og tæt på gågadens specialbutikker og hyggelige spisesteder. Julen fejrer vi på hotellet med julekage, glühwein og en fire-retters julemiddag. Glæd dig også til en spændende udflugt med rundtur i Berlin, sejltur på Spreefloden og et af Tysklands mest kendte julemarkeder.

Den gamle kongeby Potsdam er med sine slotte, søer og historiske bykerne den perfekte kulisse for hyggelige julemarkeder og romantisk julestemning. Her er alle muligheder for at nyde den livlige gågade, lade sig friste af julemarkedets små boder eller måske blot spadsere en stille tur i den utroligt smukke slotspark, der ligger direkte ved hotellet. Parken er fyldt med slotte, palæer, søer og fugleliv, og her kan vi virkeligt mærke julefreden sænke sig. 

Juleaftensdag hygger vi os i byen og går en tur i parken inden vi om eftermiddagen samles til varm glühwein og søde julekager på hotellet. Om aftenen kan vi læne os tilbage og nyde en fire-retters julemiddag, som bliver serveret for os. Juleaften runder vi af med kaffe og julegodter og måske en julesang eller to.

1. juledag besøger vi nabobyen Berlin og kører en lille byrundtur, hvor vi ser, hvordan byen til stadighed forandres med nye bydele og det genopførte slot i bymidten. Vi tager også på sejltur gennem Berlins centrum og runder af med at besøge det berømte julemarked på Gendarmenmarkt, der er kendt for sit gode udvalg af kunsthåndværk.

Kort over tyskland - Potsdam

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
995,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
385,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 3 nætter i Potsdam på MAXX Hotel Sanssouci Potsdam****
  • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
  • 2 x middag 
  • 1 x Fire-retters julemiddag 
  • Byrundtur i Potsdam
  • Byrundtur i Berlin
  • Sejltur på Spree gennem Berlin
  • Entré til julemarkedet ved Gendarmenmarkt
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Potsdam

Efter opsamling sejler vi med Scandlines fra Gedser til Rostock, og under overfarten har vi god tid til at nyde den store brunch, som er inkluderet i rejsen.

Allerede først på eftermiddagen er vi fremme i Potsdam, hvor vi kører en lille tur i centrum og kommer forbi det hollandske kvarter, Nikolaikirken, Platz der Einheit og filmmuseet, der vidner om, at Potsdam engang var Tysklands svar på Hollywood.

Vores hotel ligger helt perfekt ved slotsparken, den gamle byport og gågaden. Næsten lige uden for døren har vi også Potsdams hyggelige julemarked, så efter indkvartering er der alle muligheder for at spadsere en lille tur og nyde julestemningen, den flotte juleudsmykning og måske et glas glühwein.  

Om aftenen spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hyggeligt julemarked på pladsen ved Potsdams Brandenburger Tor.

Hyggeligt julemarked på pladsen ved Potsdams Brandenburger Tor.

2. dag: Slotsparken, julehygge og juleaften

Vores hotel er nabo til Sanssouci-slotsparken, der også om vinteren er utroligt flot med sine palæer, slotte, kirke, kinesiske tehus, vinterrasser og søer.

Vi starter dagen med en lille spadseretur i parken, hvor vi også møder historien om den preussiske kongefamilie og ikke mindst fortællingen om Frederik den Store, som stod bag det smukke slot Sanssouci. Herefter kigger vi lidt nærmere på den gamle bydels smalle gader og hyggelige bymilljø, hvorefter vi slutter af ved det berømte hollandske kvarter med sine mange gavlhuse og små specialbutikker. Efterfølgende er der god tid på egen hånd til at nyde stemningen og juleudsmykningen i den gamle bykerne og måske besøge en af de mange hyggelige cafeer. 

Om eftermiddagen samles vi på hotellet, hvor vi smager på den traditionelle tyske julekage, Stollen, til en kop kaffe og et glas glühwein.  

Til aften trakterer hotellet os med en fireretters julemiddag, som bliver serveret for os ved bordene, inden vi runder af med kaffe, julegodter og julesange.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, eftermiddagskaffe og kage, julemiddag.

Sanssouci-slotsparken i Potsdam.

Sanssouci-slotsparken i Potsdam.

3. dag: Berlin med sejltur og julemarkedet på Gendarmenmarkt

Potsdam nærmeste nabo er Berlin, og efter morgenmaden begiver vi os afsted på en spændende udflugt til Tysklands hovedstad.

Lige uden for Potsdam passerer vi Glienicke Brücke, der var grænse mellem øst og vest under den kolde krig, og hvor spioner og systemkritikere blev udvekslet. Herefter går turen gennem et af Berlins mest mondæne kvarterer til den berømte gade Kurfürstendamm og videre gennem centrum af byen, hvor vi både kommer forbi Gedächtniskirche, regeringskvarteret og Brandenburger Tor inden vi når frem til Museumsøen med det genopførte byslot.

Her går vi en lille tur i det historiske centrum af byen og runder af med en hyggelig sejltur på et overdækket og opvarmet skib med glastag. Mens vi stille glider forbi byens mange seværdigheder, er der mulighed for at købe lidt kaffe eller måske et glas glühwein ombord.

Efter sejlturen kører vi det lille stykke til Gendarmenmarkt, hvor vi besøger det flotte julemarked, der er særligt kendt for sine mange små boder med kunsthåndværk. Dele af markedet er overdækket, og her er også masser af muligheder for at finde lidt til ganen. 

Midt på eftermiddagen forlader vi storbyen og vender tilbage til vores hyggelige hotel i Potsdam, hvor vi igen nyder middagen i hotellets restaurant. 
   
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Juletræet pryder smukt Brandenburger Tor i Berlin.

Juletræet pryder smukt Brandenburger Tor i Berlin.

4. dag: Det Olympiske stadion og hjemrejse

Efter god tid til morgenmaden forlader vi Potsdam og sætter kursen mod nord.

Undervejs tager vi en afstikker ind til det Olympiske Stadion, som blev bygget til OL i Berlin i 1936. Hele anlægget blev bygget med romersk forbillede og var tænkt som propaganda for Hitlers tredje rige. Mens vi ser lidt nærmere på den imposante arkitektur, fortæller rejselederen selvfølgelig historien om den amerikanske atlet, Jesse Owens, der blev de olympiske leges helt store stjerne. Og mon ikke også, at "Lille henrivende Inge" bliver nævnt?

Fra det Olympiske stadium fortsætter vi mod Rostock, hvor vi midt på eftermiddagen kører ombord på færgen. Vil du afslutte rejsen med manér, er der mulighed for at forudbestille færgens store frokostbuffet med øl, vin og vand ad libitum. Efter et par timers sejlads lægger vi til i Gedser og begiver os det sidste stykke hjem. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det olympiske svømmestadion, der ligger ved siden af det olympiske stadion i Berlin.

Det olympiske svømmestadion, der ligger ved siden af det olympiske stadion i Berlin.

Hotelinformation

MAXX Hotel Sanssouci Potsdam ****
VisSkjul

MAXX Hotel Sanssouci Potsdam er perfekt beliggende i Potsdam få skridt fra både slotsparken, gågaden og den gamle byport Brandenburger Tor.

Hotellet er bygget i en stil, der matcher de gamle huse i Potsdam og de lyse slotte i slotsparken. De varme farver går igen indenfor både i restauranten og på de komfortable værelser, der er alle er indrettet med inspiration fra de mange film, som er optaget i Potsdam.

Hotellet har også bar og lounge samt en udendørs terrasse, hvor der er mulighed for at slappe af og nyde en drink. Overalt på hotellet er der adgang til gratis WiFi. 

Værelser

Alle værelser er med tv, et lille køleskab og mulighed for at lave kaffe eller te samt et badeværelse med hårtørrer.

Receptionen hos Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Receptionen hos Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Loungen på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Loungen på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Baren på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Baren på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Morgenmadsbuffeten på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Morgenmadsbuffeten på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Eksempel på dobbeltværelse på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Eksempel på dobbeltværelse på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.