Tradition for tilfredse gæster!

Rhinen & Assmannshausen · 2022

Busrejser
6 Dage

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder. Vi besøger byen Rüdesheim, hvor vi blandt andet nyder udsigten over byen fra Niederwalddenkmal. Vi skal også på et spændende besøg i klosteret Hildegard, som ligger midt i den smukke natur lige undenfor...

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder. Vi besøger byen Rüdesheim, hvor vi blandt andet nyder udsigten over byen fra Niederwalddenkmal. Vi skal også på et spændende besøg i klosteret Hildegard, som ligger midt i den smukke natur lige undenfor Rüdesheim. Vi smager desuden på områdets mange vine ved et besøg hos en lokal vinproducent. Vi kører også på udflugt til den smukt beliggende by Mainz, hvor de to floder Main og Rhinen løber sammen.

Vi har afsat god tid til afslappende stunder, hvor du kan hygge dig med et køligt glas Riesling på hotellets terrasse. Terrassen, der er Pernilles hjertebarn, er altid prydet af de dejligste blomster. Den skønne plet er det helt naturlige mødested, når vi kommer tilbage fra en dag fuld af udflugter og oplevelser.

29/6 og 7/9-2022: Rhinen i Flammer

Få en helt unik oplevelse på rejserne, hvor Rhinen står i flammer. På disse rejser er er inkluderet en smuk aftensejltur på Rhinen, hvor vi nyder synet af oplyste borge, byer og de andre både på floden. Et betagende syn, som kun bliver flottere, når et festfyrværkeri sætter kulør på nattehimlen. Middag serveres ombord på båden med udsigt til det, der for mange er sommerens højdepunkt. På disse rejser kan det ske, at øvrige udflugter gennemføres i en anden rækkefølge end nævnt i dagsprogrammet nedenfor.

Se vores inspirationsfilm fra rejsen til Rhinen & Assmannshausen

Indholdet kan ikke vises, da du ikke har accepteret cookies. For at se indholdet, skal du acceptere cookies (ved at trykke på det lille ikon nederst i venstre hjørne af hjemmesiden).

Kort - Rhinen og Assmannshausen - Sommer 2020 og 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med udsigt
100,-
Dobbeltværelse med balkon og Rhinudsigt
200,-
Eneværelse
450,-
Dobbeltværelse som eneværelse
800,-
Afbestillingsforsikring
330,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 overnatning i midttyskland
 • 4 nætter i Assmannshausen på Hotel Unter den Linden***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 4 x frokost (1. 2. 4. og 6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Sejltur på Rhinen 
 • Vinsmagning med Pernille eller krydderurtevandring, inkl. lift til Jagtslottet
 • Rüdesheimer Kaffee
 • Besøg ved Niederwalddenkmal, inkl. svævebane til Rüdesheim
 • Rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet, inkl. entré
 • Besøg hos Weinbrand-producenten Asbach Uralt
 • Besøg i klosteret Hildegard
 • Vinsmagning  i Rüdesheim
 • Udflugt til Mainz, inkl. byvandring 
 • 29/6 og 7/9-2022: Rhinen i Flammer med aftensejltur, inkl. middag 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Hovedrute 2 · Rødby - Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 København, Sjælør Station 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Maribo Banegård 19.45
08.40 Rødby Færge ved kontrol 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Midttyskland

I ro og mag kører vi gennem Tyskland til Lüneburger Heide, hvor frokosten venter. Nyd rejsen i vores behagelige bus, mens rejselederen fortæller om stort og småt. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Midttyskland, hvor vi spiser middag og overnatter.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Pause på vej ned gennem Tyskland.

Pause på vej ned gennem Tyskland.

2. dag: Med båd til Hotel Unter den Linden

Efter morgenmaden fortsætter vi vores færd mod Assmannshausen. I St. Goar skifter vi transportmiddel fra bus til båd, og nu bliver vores ankomst til hotellet nærmest royal - vi ankommer nemlig sejlende med en af Rhinens udflugtsbåde. Fra St. Goar sejler vi i en times tid ned ad den mest romantiske strækning af Rhinen, forbi gamle middelalderborge, bjergskråninger med vinstokke i snorlige rækker og forbi små hygelige vinbyer med bindingsværkshuse, samt den berømte Loreley-klippe. Lige overfor hotellet i Assmannshausen lægger vi til, og herefter står frokosten klar. Mens vi spiser frokost, bliver kufferterne bragt til værelset - husk et kuffertmærke.

Om eftermiddagen inviterer vores hotelværtinde Pernille til en vinsmagning med de lokale, velsmagende vine. Vil du hellere strække benene efter busrejsen, kan du tage liften op til Jagtslottet og vandre ned ad den anlagte krydderurtevandrerute. Turen går gennem vinmarkerne, og undervejs kan du opleve 20-30 forskellige vildtvoksende krydderurter, der trives særdeles godt i det milde Rhinklima. Vi spiser middag på hotellet, og bagefter serverer vores rare hotelvært ægte Rüdesheimer Kaffee, som flamberes ved bordene! 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

3. dag: Rüdesheim, Niederwalddenkmal, Musikkabinet og Asbach Uralt

I dag besøger vi vores naboby, den verdenskendte vinby Rüdesheim, hvor vi starter med at nyde udsigten fra monumentet Niederwalddenkmal, der står højt hævet over byen. Her får vi historien om monumentet samt nyder den flotte udsigt over Rhinen. Vi kører med bussen op til momumentet, men på nedturen tager vi svævebanen. Fra toppen af bjerget nyder vi en fin tur hen over vinmarkerne ned til Rüdesheim, hvor vi skal på rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter. Herefter er der lidt tid på egen hånd, hvor byen kan nydes med enten et besøg på en cafe eller måske en tur med det lille turisttog.

Om eftermiddagen besøger vi Weinbrand-producenten Asbach Uralt og ser en kort film om virksomheden. Efter filmen ser vi nærmere på destilleriet og besøger deres lille butik, hvor man mod betaling kan smage på deres Weinbrand. 

Vi er tilbage i Assmannshausen sidst på eftermiddagen, så vi kan nå at slappe af på hotellets terrasse og nyde et glas vin, inden vi sætter os til bords for en dejlig middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hygge i Drosselgasse.

Hygge i Drosselgasse.

4. dag: Hildegard-klosteret og vinsmagning

Henad formiddagen besøger vi klosteret Hildegard, som ligger smukt omgivet af vinmarker i udkanten af Rüdesheim. Klosterets nonner arbejder flittigt med vindyrkning, fremstilling af marmelade, forskellige husflidsprodukter med mere. Klosterbutikken er fyldt med spændende ting og er altid et besøg værd. Vi overværer den stemningsfulde middagsandagt, hvor nonnerne beder og synger.

Ved middagstid skal vi smage på områdets mange vine. I en bygning, der tidligere husede Asbach Uralts destilleri, besøger vi en lokal vinproducent. Her får vi en anderledes vinsmagningsoplevelse, hvor vi efter en introduktion til stedet og de mange vine, selv får lov til at tappe de vine, vi ønsker at smage. Der er adskillige slags, og der er rig mulighed for at smage på både kendte og ukendte vine. Til vinen nyder vi en frokost lavet på lokale råvarer.

Efter dette smagfulde besøg kører vi retur til Assmannshausen, inden vi igen samles til middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

5. dag: På udflugt langs Rhinen og byen Mainz

Efter morgenmaden stiger vi på bussen, som i dag tager os med på en køretur langs Rhinen, så langt som ruten tillader det. Fra bussen kan vi nyde udsigten til floden og vinmarkerne alt imens rejselederen fortæller lidt om det vi passerer undervejs. Inden længe er vi fremme til dagens udflugtsmål, Mainz, hvor floden Main og Rhinen løber sammen. Vores besøg indledes med en lille byvandring, hvor rejselederen fortæller os om den historiske by. Vi afslutter byvandringen på byens torv foran den flotte domkirke samt Gutenberg Museet. Herfra bliver tid på egen hånd, hvor vi kan anbefale at besøge Gutenbergs Museum, domkirken eller de mange butikker og restauranter, som findes i Mainz. Frokosten spises på egen hånd, inden vi om eftermiddagen mødes for at vende hjem mod Assmannshausen igen.
 
Vi samles igen om aftenen til middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den historiske bydel i Mainz.

Den historiske bydel i Mainz.

6. dag: Hjemad i raskt tempo

Vi står tidligt op, så vi kan nå at køre hjemad på en dag. Vi får frokost på vejen og ankommer til Danmark sen aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Unter den Linden ***, Assmannshausen
VisSkjul

Gennem mere end 20 år har Hotel Unter den Linden været garant for gode oplevelser. Hotellet ligger lige ud til Rhinen, og vores danske værtinde Pernille og hendes mand Eckhard sætter en ære i, at alle føler sig velkomne og nyder deres ophold. I godt vejr spiser vi på terrassen, hvor Pernille altid sørger for et hav af skønne blomster i mange farver. Terrassen er som en ekstra stue, hvor gæsterne mødes, og hvor forbipasserende drages ind af det overvældende blomsterflor.

Værelser

De bekvemme dobbelt- og eneværelser ligger i stueetagen, samt på 1. og 2. sal og har alle tv, radio, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte værelser har Rhinudsigt og visse har også balkon (mod tillæg), men de fleste vender mod bjergene og vinmarkerne. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse samt dobbeltværelse som eneværelse. Der kan være lidt støj fra den nærliggende jernbane.

Læs mere om hotellet her.

Vitusbus foran Hotel Unter den linden.
Vitusbus foran Hotel Unter den linden.
Værelse med udsigt på Hotel Unter den Linden.
Værelse med udsigt på Hotel Unter den Linden.
Der serveres god mad i restauranten.
Der serveres god mad i restauranten.
Pernilles flotte have foran hotellet.
Pernilles flotte have foran hotellet.
Værelse på Hotel Unter den Linden.
Værelse på Hotel Unter den Linden.
Kaffe med udsigt på balkonen.
Kaffe med udsigt på balkonen.
Det hyggelige Hotel Under den Linden.
Det hyggelige Hotel Under den Linden.