Tradition for tilfredse gæster!

Rhinen & Assmannshausen

Busrejser
6 Dage

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder, hvor vi ser Loreley-klippen og besøger Drosselgasse i Rüdesheim. Vi oplever også Moselfloden med den hyggelige vinby Cochem samt Koblenz, hvor Mosel og Rhinen...

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder, hvor vi ser Loreley-klippen og besøger Drosselgasse i Rüdesheim. Vi oplever også Moselfloden med den hyggelige vinby Cochem samt Koblenz, hvor Mosel og Rhinen flyder sammen ved Deutsches Eck. Vi besøger Henkell Sektkellerei i Wiesbaden, hvor vi selvfølgelig skal smage på den gode sekt. Vi har afsat god tid til afslappende stunder, hvor du kan hygge dig med et køligt glas Riesling på hotellets terrasse. Terrassen, der er Pernilles hjertebarn, er altid prydet af de dejligste blomster. Den skønne plet er det helt naturlige mødested, når vi kommer tilbage fra en dag fuld af udflugter og oplevelser.

3/7 og 11/9: Rhinen i Flammer
Få en helt unik oplevelse på rejserne den 3/7 og 11/9, hvor Rhinen står i flammer. På disse rejser kører vi med 5-stjernet bus, og der er inkluderet en smuk aftensejltur på Rhinen, hvor vi nyder synet af oplyste borge, byer og de andre både på floden. Et betagende syn, som kun bliver flottere, når et festfyrværkeri sætter kulør på nattehimlen. Middag serveres ombord på båden med udsigt til det, der for mange er sommerens højdepunkt. På disse rejser kan det ske, at øvrige udflugter gennemføres i en anden rækkefølge end nedenfor.

13/10: Vinhøst
I vinhøsttiden kan vi mange steder se vinbønderne høste druerne, når vi kører gennem området.

å>

Rutekort - Rhinen og Assmannshausen - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med udsigt
100,-
Dobbeltværelse med balkon og Rhinudsigt
200,-
Dobbeltværelse som eneværelse
500,-
Eneværelse
400,-
Afbestillingsforsikring
310,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Alsfeld eller Midttyskland
 • 4 nætter på Hotel Unter den Linden***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Sejlture på Rhinen 
 • Vinsmagning med Pernille eller krydderurtevandring, inkl. lift til Jagtslottet
 • Rüdesheimer Kaffee
 • Besøg i Rüdesheim og togtur med Winzerexpressen
 • Besøg i klosteret Hildegard
 • Besøg i Siegfrieds Musikkabinet
 • Besøg ved Niederwalddenkmal
 • Udflugt til Cochem ved Mosel og Deutsches Eck i Koblenz
 • Besøg ved Henkell Sektkellerei i Wiesbaden
 • Afr. 3/7 og 11/9: Rhinen i Flammer med aftensejltur, inkl. middag 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 2 og opsamlingsruterne 4, 5 og 6.

Bemærk, at der på denne rejse er hjemkomst to timer senere end angivet i køreplanen. 

Dagsprogram

1. dag: Midttyskland

I ro og mag kører vi gennem Tyskland til Lüneburger Heide, hvor frokosten venter. Nyd rejsen i vores behagelige bus, mens rejselederen fortæller om stort og småt. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Rødhættebyen Alsfeld eller et andet sted i Midttyskland, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Rådhuset i Alsfeld.

Rådhuset i Alsfeld.

2. dag: Med båd til Hotel Unter den Linden

Efter morgenmaden fortsætter vi vores færd mod Assmannshausen. Vores ankomst til hotellet er nærmest royal - vi kommer sejlende med en af Rhinens udflugtsbåde. Lige overfor hotellet lægger vi til, og herefter står frokosten klar. Mens vi spiser frokost, bliver kufferterne bragt til værelset - husk et kuffertmærke. Om eftermiddagen inviterer vores hotelværtinde Pernille til en vinsmagning med de lokale, velsmagende vine. Vil du hellere strække benene efter busrejsen, kan du tage liften op til Jagtslottet og vandre ned ad den anlagte krydderurtevandrerute. Turen går gennem vinmarkerne, og undervejs kan du opleve 20-30 forskellige vildtvoksende krydderurter, der trives særdeles godt i det milde Rhinklima. Vi spiser middag på hotellet, og bagefter serverer vores rare hotelvært ægte Rüdesheimer Kaffee, som flamberes ved bordene! 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

3. dag: Rüdesheim, Hildegard-klostret, Niederwalddenkmal og Musikmuseum

Vi besøger vores naboby, den verdenskendte vinby Rüdesheim, hvor vi kører en rundtur i det lille turisttog Winzerexpressen. Herefter besøger vi klosteret Hildegard, som ligger smukt omgivet af vinmarker i udkanten af Rüdesheim. Klosterets nonner arbejder flittigt med vindyrkning, fremstilling af marmelade, forskellige husflidsprodukter med mere. Klosterbutikken er fyldt med spændende ting og er altid et besøg værd. Hvis vi er heldige, møder vi en af de danske nonner, som har boet her i mange år. Vi overværer den stemningsfulde middagsandagt, hvor nonnerne beder og synger.

Højt hævet over byen Rüdesheim står monumentet Niederwalddenkmal. Vi kører herop og får historien om monumentet samt nyder den flotte udsigt over Rhinen. Fra toppen af bjerget tager vi svævebanen på en fin tur hen over vinmarkerne ned til Rüdesheim. Nu er der lidt tid på egen hånd, inden vi mødes til rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikmuseum med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter. Vi er tilbage i Assmannshausen sidst på eftermiddagen, så vi kan nå at slappe af på hotellets terrasse og nyde et glas vin, inden vi sætter os til bords for en dejlig middag. 

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

4. dag: Rhinen og Mosel, Cochem og Koblenz

Fra Assmannshausen sejler vi på den mest romantiske strækning af Rhinen forbi gamle middelalderborge, bjergskråninger med vinstokke i snorlige rækker og forbi små hygelige vinbyer med bindingsværkshuse. Bussen henter os i St. Goar, hvorefter vi kører en flot tur ind over Hunsrück til Moselfloden og den hyggelige by Cochem. Her er tid på egen hånd til at spadsere langs Moselpromenaden, gå op i byen med de smalle brolagte gader og velholdte bindingsværkshuse med blomsterkasser. Måske vil du bare nyde et glas køligt hvidvin eller spise en Winzerplatte, mens du nyder udsigten over Mosel.

Efter opholdet i Cochem kører vi langs Mosel til Koblenz, hvor vi naturligvis skal ud og se statuen af kejser Wilhelm på Deutsches Eck, hvor Moselfloden løber ud i Rhinen. Vi kan kigge op til borgen Ehrenbreitstein, som en gang var Europas stærkeste fæstning. Vi kører retur langs Rhinen til Assmannshausen, hvor vi hygger os på hotellet. Er vejret godt, kan vi nyde middagen på hotellets blomstersmykkede terrasse.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Cochem ved Moselfloden.

Cochem ved Moselfloden.

5. dag: Wiesbaden, Henkell-Sekt 

Langs Rhinen kører vi ind til Wiesbaden, som ligger overfor Mainz. Her besøger vi det mondæne Sektkellerei Henkell. Sekt er en mousserende vin - tyskernes svar på franskmændenes champagne. På en rundvisning lærer vi om sekt-fremstilling, ser lidt af produktionen og kommer ned i de historiske vinkældre. Vi skal naturligvis også smage på Henkell-sekten, og der bliver mulighed for at handle i shoppen - måske skal du have en flaske med hjem til nytårsaften?

Efterfølgende har vi lidt tid på egen hånd i Wiesbaden, hvor kurparken med Kurhaus er værd at se nærmere på. Først på eftermiddagen kører vi retur mod Assmannshausen. Undervejs stopper vi ved slottet Johannisberg, hvorfra man har en storslået udsigt over Rheingau. Vi er tilbage i Assmannshausen i god tid før middagen, så vi har mulighed for at slappe af på terrassen med en kop kaffe eller et glas vin. Sammen spiser vi en hyggelig middag den sidste aften ved Rhinen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Vi forkæles i restauranten på Unter den Linden.

Vi forkæles i restauranten på Unter den Linden.

6. dag: Hjemad i raskt tempo

Vi står tidligt op, så vi kan nå at køre hjemad på en dag. Vi får frokost på vejen og ankommer til Sjælør Station cirka klokken 21.30.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Unter den Linden ***, Assmannshausen
VisSkjul

Gennem mere end 20 år har Hotel Unter den Linden været garant for gode oplevelser. Hotellet ligger lige ud til Rhinen, og vores danske værtinde Pernille og hendes mand Eckhard sætter en ære i, at alle føler sig velkomne og nyder deres ophold. I godt vejr spiser vi på terrassen, hvor Pernille altid sørger for et hav af skønne blomster i mange farver. Terrassen er som en ekstra stue, hvor gæsterne mødes, og hvor forbipasserende drages ind af det overvældende blomsterflor.

Værelser

De bekvemme dobbelt- og eneværelser ligger i stueetagen, samt på 1. og 2. sal og har alle tv, radio, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte værelser har Rhinudsigt og visse har også balkon (mod tillæg), men de fleste vender mod bjergene og vinmarkerne. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse som eneværelse. På rundrejsen til Rhinen & Schweiz er det ikke muligt at bestille specifikke værelsestyper. Der kan være lidt støj fra den nærliggende jernbane.

Læs mere om hotellet her.

Det hyggelige Hotel Under den Linden.
Det hyggelige Hotel Under den Linden.
Eksempel på standardværelse på Hotel Under den Linden.
Eksempel på standardværelse på Hotel Under den Linden.
Den smukke gårdhave på Hotel Under den Linden.
Den smukke gårdhave på Hotel Under den Linden.