Gæstfrihed ved Rhinen

Rhinen & Assmannshausen

Busrejser
6 Dage

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

 
På Hotel Unter den Linden hos Pernille og Eckhard føler man sig velkommen. De står på pinde for deres gæster og gør sig altid umage for at imødekomme alles ønsker og behov. Bedre værtskab skal man lede længe efter, og det er da også derfor, vi er kommet på hotellet hos familien Klingenburg i mere end 20 år. Og så naturligvis på grund af de fantastiske omgivelser ved Rhinen i Assmannshausen. ...

Oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

 
På Hotel Unter den Linden hos Pernille og Eckhard føler man sig velkommen. De står på pinde for deres gæster og gør sig altid umage for at imødekomme alles ønsker og behov. Bedre værtskab skal man lede længe efter, og det er da også derfor, vi er kommet på hotellet hos familien Klingenburg i mere end 20 år. Og så naturligvis på grund af de fantastiske omgivelser ved Rhinen i Assmannshausen. 

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små caféer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder, hvor vi ser Loreley-klippen og besøger Drosselgasse i Rüdesheim. Vi oplever også Heidelberg med den skønne slotsruin samt Koblenz, hvor Mosel og Rhinen flyder sammen ved Deutsches Eck. Vi har afsat god tid til afslappende stunder, hvor du kan hygge dig med et køligt glas Riesling på hotellets terrasse. Terrassen, der er Pernilles hjertebarn, er altid prydet af de dejligste blomster. Den skønne plet er det naturligste mødested, når vi kommer tilbage fra en dag fuld af udflugter og oplevelser. Der bliver naturligvis tid til en vinsmagning hos en lokal producent og til at smage kaffespecialiteten Rüdesheimer Kaffee. 

4/7 og 5/9: Rhinen i Flammer
Få en helt unik oplevelse på rejserne den 4/7 og 5/9, hvor Rhinen står i flammer. På denne rejse har vi inkluderet en smuk aftensejltur på Rhinen, hvor vi nyder synet af oplyste borge, byer og de andre både på floden. Et betagende syn, som kun bliver flottere, når et festfyrværkeri sætter kulør på nattehimlen. Middag serveres ombord på båden med udsigt til det, der for mange er sommerens højdepunkt. På disse rejser kan det ske, at øvrige udflugter gennemføres i en anden rækkefølge end nedenfor.

12/8: Vinfest
På rejsen den 12/8 afholdes vinfesten Rheingauer Weinwoche.

14/10: Vinhøst
I vinhøsttiden kan vi mange steder se vinbønderne høste druerne, når vi kører gennem området.

Kort over Tyskland - Rhinen og Assmannshausen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med udsigt
100,-
Dobbeltværelse med balkon og Rhinudsigt
200,-
Eneværelse
300,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 5/9 
 • 1 overnatning i Alsfeld eller Midttyskland
 • 4 nætter på Hotel Unter den Linden***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Sejlture på Rhinen
 • Vinsmagning med Pernille eller krydderurtevandring, inkl. lift til Jagtslottet
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Besøg på slottet i Heidelberg
 • Besøg i Rüdesheim og togtur med Winzerexpressen
 • Besøg i Siegfrieds Musikkabinet
 • Vinsmagning hos lokal vinbonde
 • Besøg ved Niederwalddenkmal
 • Besøg ved Loreley
 • Udflugt til Koblenz med besøg ved Ehrenbreitstein-fæstningen
 • Rüdesheimer Kaffee
 • Afr. 4/7 og 5/9: Rhinen i Flammer med aftensejltur, inkl. middag
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 5/9

Dagsprogram

1. dag: Midttyskland

I ro og mag kører vi gennem Tyskland til Lüneburger Heide, hvor frokosten venter. Nyd rejsen i vores behagelige bus, mens rejselederen fortæller om stort og småt. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Rødhættebyen Alsfeld, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

2. dag: Med båd til Hotel Unter den Linden

Efter morgenmaden fortsætter vi vores færd mod Assmannshausen. Vores ankomst til hotellet er nærmest royal - vi kommer sejlende med en af Rhinens udflugtsbåde. Lige over for hotellet lægger vi til, og herefter står frokosten klar. Mens vi spiser frokost, bliver kufferterne bragt til værelset. Om eftermiddagen inviterer vores hotelværtinde Pernille til en vinsmagning med de lokale, velsmagende vine. Vil du hellere strække benene efter busrejsen, kan du tage liften op til Jagtslottet og vandre ned ad den nyligt anlagte krydderurtevandrerute. Turen går gennem vinmarkerne, og undervejs kan du opleve 20 til 30 forskellige vildtvoksende krydderurter, der trives særdeles godt i det milde Rhinklima. Vi spiser middag på hotellet, og hvis der er stemning for det besøger vi en af Assmannshausens hyggelige vinstuer om aftenen.

3. dag: Heidelberg

På en heldagsudflugt besøger vi den gamle universitetsby Heidelberg. Over Neckarfloden troner ruinerne af det stolte slot, der har ligget på stedet i mere end 700 år. Vi får en rundvisning i den enestående slotsruin, som blandt andet rummer verdens største vinfad med plads til mere end 200.000 liter vin. Selve byen er en romantisk drøm med adskillige henrivende pladser med sprudlende fontæner, fornemme borgerhuse og en tre kilometer lang hovedgade. Samt ikke at forglemme Alte Brücke over Neckar og byens universitet, der er Tysklands ældste. Rejselederen viser de store seværdigheder frem på en byrundtur. Der bliver efterfølgende tid til at se sig omkring på egen hånd og måske kigge i byens mange butikker, inden vi vender næsen mod Assmannshausen og Pernilles velplejede blomsterterrasse. Om aftenen venter endnu en hyggelig middag.

4. dag: Rüdesheim

Vi sejler til Rüdesheim og tager det lille tog Winzerexpressen rundt i byen og en tur ud i vinmarkerne. Efter et besøg i det enestående Siegfrieds Musikkabinet smager vi et lille udvalg af områdets gode vine hos en lokal vinbonde. Efterfølgende er det blevet tid til at se nærmere på Drosselgasse på egen hånd. I den smalle gyde finder man et stort udvalg af hyggelige serveringssteder og restauranter. Med bussen kører vi op til Niederwalddenkmal, hvorfra der i godt vejr er en fantastisk udsigt over Rhinen. Om eftermiddagen er der tid til afslapning på hotellet eller måske en gåtur langs floden, hvor der er en sjælden ro. Om aftenen hygger vi os på hotellet - og er vejret godt, nyder vi selvfølgelig middagen på hotellets blomstersmykkede terrasse.

5. dag: Loreley og Koblenz

Nyd endnu engang den dejlige morgenbuffet, inden vi med bussen kører til et af Rhinens mest berømte steder - klippen Loreley, der rejser sig mere end 130 meter over Rhinen ved flodens smalleste sted. Det sagnomspundne sted på Rhinen har inspireret flere tyske digtere til at beskrive Loreley som en forførende kvinde, der fik søfolkene på afveje i det strømfyldte farvand. Vi fortsætter langs Rhinen til Koblenz, hvor vi først kører op til Ehrenbreitstein-fæstningen, der ligger på flodens højre bred. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Det er muligt at tage svævebanen fra fæstningen ned til Deutsches Eck for cirka fem euro og nyde udsigten undervejs. Du kan også køre med bussen til flodens venstre bred. I Koblenz bliver der tid til at se nærmere på butiksudvalget eller til bare at nyde en kop kaffe eller et godt glas rhinskvin i en af byens cafeer. Vi er tilbage i Assmannshausen midt på eftermiddagen. Dagen afsluttes med den lokale specialitet Rüdesheimer Kaffee.

Udsigten ved den berømte Lorelei-klippe.

6. dag: Hjemad i raskt tempo

Vi står tidligt op, så vi kan nå at køre hjemad på en dag. Vi får frokost på vejen og ankommer til Sjælør Station cirka klokken 21.30.

Hotelinformation

Hotel Unter den Linden ***
VisSkjul

Gennem mere end 20 år har Hotel Unter den Linden været garant for gode oplevelser. Hotellet ligger lige ud til Rhinen, og vores danske værtinde Pernille og hendes mand Eckhard sætter en ære i, at alle føler sig velkomne og nyder deres ophold..

De bekvemme dobbelt- og eneværelser ligger i stueetagen, samt på 1. og 2. sal og har alle tv, radio, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte værelser har Rhinudsigt og visse har også balkon (mod tillæg), men de fleste vender mod bjergene og vinmarkerne. På rundrejsen til Rhinen & Schweiz er det ikke muligt at bestille specifikke værelsestyper. Der kan være lidt støj fra den nærliggende jernbane. I godt vejr spiser vi på terrassen, hvor Pernille altid sørger for et hav af skønne blomster i mange farver. Terrassen er som en ekstra stue, hvor gæsterne mødes, og hvor forbipasserende drages ind af det overvældende blomsterflor.

Læs mere om hotellet her.

Det hyggelige Hotel Under den Linden. Eksempel på standardværelse på Hotel Under den Linden. Den smukke gårdhave på Hotel Under den Linden.