5-stjernet slotshotel

Schlosshotel Fleesensee · Jul · 2023

Busrejser
5 Dage

Her er muligheden for at holde jul i smukke omgivelser på et rigtigt slot! Vi bor midt i det nordtyske søhøjland på det flotte Schlosshotel Fleesensee, som i dag er et elegant 5-stjernet hotel. Her nyder vi stemning, atmosfære og ikke mindst julemiddag i mondæne omgivelser. Juleturen er krydret med et spændende udflugtsprogram, hvor vi oplever det bedste, som søhøjlandet har at byde på.

5 dage på 5-stjernet hotel og med 5-stjernet bus. På denne julerejse kan du virkeligt forkæle dig selv og lade julefreden sænke sig i flotte omgivelser. Slotshotellet byder på flere restauranter, hyggelige loungeområder, vinterhave med udsigt...

Her er muligheden for at holde jul i smukke omgivelser på et rigtigt slot! Vi bor midt i det nordtyske søhøjland på det flotte Schlosshotel Fleesensee, som i dag er et elegant 5-stjernet hotel. Her nyder vi stemning, atmosfære og ikke mindst julemiddag i mondæne omgivelser. Juleturen er krydret med et spændende udflugtsprogram, hvor vi oplever det bedste, som søhøjlandet har at byde på.

5 dage på 5-stjernet hotel og med 5-stjernet bus. På denne julerejse kan du virkeligt forkæle dig selv og lade julefreden sænke sig i flotte omgivelser. Slotshotellet byder på flere restauranter, hyggelige loungeområder, vinterhave med udsigt over slotsparken og wellness-center med sauna, dampbad og pool. Eget landbrug og gartneri er leverandør af friske råvarer til køkkenet, som selvfølgelig sørger særligt godt for os i julen. Flere dage er der pianomusik i baren om eftermiddagen, og hotellet arrangerer også en hyggelig fakkelvandring i slotsparken.  

Udover vores gode hotel kan du glæde dig til spændende udflugter, hvor vi får et bredt indblik i søhøjlandets natur og historie. Fra et besøg på det pompøse slot i Schwerin til rundvisning på det moderne natur- og oplevelsescenter Müritzeum og det lille hverdagsmuseum i nabobyen Malchow. 

Kort sagt en julerejse med tid til selvforkælelse og i kort afstand fra Danmark. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.100,-
Afbestillingsforsikring
560,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Göhren-Lebbin på Schlosshotel Fleesensee*****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 3 x middag (1., 2. og 4. dag)
 • 1 x julemiddag som buffet
 • Besøg på julemarkedet i Rostock
 • Entré og rundvisning på naturoplevelsescentret Müritzeum
 • Entré og rundvisning på Schwerin Slot
 • Entré og rundvisning på museet "Kiek in un wunner di"
 • Fakkelvandring (hvis vejret tillader det) 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Julemarked og ankomst til Fleesensee

Denne dejlige julerejse byder på høj komfort fra start til slut. Allerede i Danmark kan du sætte dig til rette i vores 5-stjernede bus, læne dig tilbage og lade julefreden sænke sig. Vores rejse sydover går via Gedser-Rostock, og vi har inkluderet færgens store brunchbuffet, så der er reserverede pladser ombord og god tid til at nyde det store udvalg af kolde og lune retter samt kaffe, te og juice. 

Efter ankomst til Rostock kører vi ind til den gamle bykerne, hvor vi besøger julemarkedet. De hyggelige små boder er omgivet af flotte gavlhuse, og med duften af brændte mandler, pandekager og varm Glühwein breder julestemningen sig på det gamle torv. Vi tager os god tid til at nyde atmosfæren og de historiske omgivelser, inden vi fortsætter sydpå til søområdet i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, der i Tyskland er kendt som "Landet med de tusind søer".

Midt i denne natur ligger det gamle slot, som er blevet ombygget fra kælder til kvist. I dag er Schlosshotel Flesensee et 5-stjernet hotel med flotte værelser, spa-område, hyggelige stuer og flere restauranter. Vi indkvarteres på slottets Deluxe-værelser, som er beliggende i de nyrenoverede sidefløje. Om aftenen mødes vi i slottets tidligere orangeri, der nu er restaurant, og runder dagen af med middag i de specielle omgivelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Det farverige julemarked i Rostock.

Det farverige julemarked i Rostock.

2. dag: Residensbyen Schwerin

Vi bliver i det royale tema på dagens udflugt, hvor vi besøger den gamle residensby Schwerin. Hele byen er omgivet af søer og skove, og man forstår godt, hvorfor hertugerne valgte at slå sig ned netop her. Det imponerende slot er byens stolthed og med hvide mure og gyldne tårne, der spejler sig i søens vand, er det som taget ud af et juleeventyr. Indvendigt er slottet ikke mindre storslået med sine 635 flot dekorerede og udsmykkede rum. En del af slottet er i dag tilgængeligt for besøgende, og på en rundvisning får vi her et indblik i en svunden tid, hvor hertugerne brugte næsten uanede midler på stukudsmykning, forgyldte ornamenter, storslåede festsale og kostbare kunstværker. 

Efter besøget på slottet begiver vi os ind til Schwerins gamle bykerne, der ligesom slottet undgik krigens ødelæggelser, og i dag står som et smukt eksempel på en tysk residensby fra før tiden, hvor landet blev samlet. Omgivet af gamle borgerhuse og domkirkens himmelstræbende tårn kan vi her nyde julestemningen i de brostensbelagte gader. Også her finder vi et hyggeligt julemarked med små julepyntede træboder, der lokker med alt fra kunsthåndværk til kulinariske specialiteter. Vi tager os god tid til at nyde stemningen i gågaderne med julemarkedet og de mange specialbutikker, og skulle sulten melde sig, har byen et rigt udvalg af små hyggelige cafeer og spisesteder.

Sidst på eftermidddagen er vi igen tilbage på vores eget slot med tid til at nyde omgivelserne og måske besøge hotellets wellness-afdeling inden vi mødes til aftensmaden i orangeriet.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Et af Tysklands smukkeste slotte, Schweriner Schloss.

Et af Tysklands smukkeste slotte, Schweriner Schloss.

3. dag: Malchow og juleaften på slottet

I går fik vi et indblik i hertugernes overdådige livsstil, så i dag ser vi nærmere på hverdagslivet. Vi besøger det lille museum "Kiek in un wunner di", der sætter fokus på, hvordan lokalbefolkningen har levet gennem de seneste århundreder. Her er gamle stuer, et klasseværelse fra det forrige århundrede, køkkener, børneværelser og sågar et badeværelse fra DDR-tiden. På en lille rundvisning får vi historien bag mange af de udstillede genstande, og hvis du nogensinde har overvejet, hvordan en "tefifon" lyder, får vi også svaret på det.  

Efter den lille tidsrejse gennem hverdagslivets historie ser vi nærmere på den hyggelige by Malchow, der er kendt som "Byen på øen". Her er luftkvaliteten så god, at området er anerkendt som kursted for folk med luftvejssygdomme. Vi tager en dyb indånding og går en lille tur i den charmerende by med røde tegltage, klosterkirke, krogede gader, bådehuse og små promenader langs søbredden. 

Eftermiddagen nyder vi på hotellet, hvor der er mulighed for at spadsere en lille tur i slotsparken, nyde wellness-faciliteterne eller måske blot slappe af i den hyggelige bar, hvor der i løbet af dagen også er pianomusik.    

Juleaften på slottet starter med et glas boblende sekt som velkomstdrink. Derefter kan vi se frem til den store julebuffet, hvor kokkene har lagt sig i selen for at forkæle os med traditionelle tyske juleretter. Hotellet har også sørget for et flot pyntet juletræ, så vi kan holde de danske traditioner i hævd og synge et par julesange omkring træet. Efter middagen hygger vi os med kaffe te og julegodter, og hvis der er stemning for det, kan vi runde aftenen af i hotellets flotte bar. Glæd dig til en særdeles stemningsfuld aften i herskabelige omgivelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det smukke Schlosshotel Flesensee i juleudsmykning.

Det smukke Schlosshotel Flesensee i juleudsmykning.

4. dag: Søområdet og oplevelscentret Müritzeum 

Schlosshotel Fleesensee ligger midt i Mecklenburgischer Seenplatte, der er Tysklands største sammenhængende system af søer og kanaler. De mange søer i området er dannet efter sidste istid og byder på helt perfekte forhold for et rigt dyre- og fugleliv. I den nærliggende by Waren får vi et indblik i naturens mangfoldighed, når vi besøger det moderne oplevelsescenter Mürtizeum. 

Den meget specielle bygning indeholder 2.300 m2 udstilling og et akvarium med 105.000 liter ferskvand. På en spændende rundvisning kommer vi tæt på alt fra ørreder og krebs til sumpskildpadder. Et moderne multivision-show giver os et indblik i fuglelivet, når vi følger traner i flok over de store søområder. Her er alle muligheder for at blive klogere på den natur, som omgiver os her i søhøjlandet. Der er også tid til at gå en lille tur i Waren og nyde det hyggelige bymiljø ved søbredden.

Først på eftermiddagen er vi tilbage på slotshotellet, der i dag byder på eftermiddagskaffe og -kage. Efterfølgende arrangerer hotellet en hyggelig fakkelvandring i slotsparken, hvis vejret tillader det. Dagen byder også på pianomusik i baren inden vi om aftenen samles i restauranten til den store julebuffet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den elegante vinterhave på Schlosshotel Fleesensee.

Den elegante vinterhave på Schlosshotel Fleesensee.

5. dag: Hjemrejse

Det er ikke let at forlade så flotte omgivelser, så vi tager os god tid til morgenmaden, og vi kan også nyde en sidste spadseretur i slotsparken, inden vi vinker farvel og kører retur mod Rostock. Ombord på færgen hjem til Danmark er der mulighed for at tilkøbe frokostbuffeten, og der er god tid til at nyde overfarten og handle i skibets butikker. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 
 

Hotelinformation

Schlosshotel Fleesensee *****, Göhren-Lebbin
VisSkjul

Schlosshotel Fleesensee er et 5-stjernet hotel, indrettet i et smukt slot fra 1842. Slotshotellet ligger i Göhren-Lebbin midt i Mecklenburgische Seenplatte.

Hotellet har to restauranter, vinterhave med opholdsstue, bar, loungeområder, elevator, hæveautomat til euro, motions- og wellnesscenter samt udendørs opvarmet pool.

Værelser

Elegant indrettede værelser med aircondition, telefon, tv, radio, minibar, skrivebord, sikkerhedsboks, WiFi og strygejern. Badeværelse med både bruseniche og badekar, toiletartikler, badekåbe og tøfler samt hårtørrer. Gratis kaffe og te på værelserne.

Det hyggelige Schlosshotel Fleesensee.
Det hyggelige Schlosshotel Fleesensee.
Slotshotellet set fra haven.
Slotshotellet set fra haven.
Den elegante vinterhave på Schlosshotel Fleesensee.
Den elegante vinterhave på Schlosshotel Fleesensee.
Schlosshotel Flesenesee i aftenbelysning.
Schlosshotel Flesenesee i aftenbelysning.
Restaurant Blüchers på Schlosshotel Fleesensee.
Restaurant Blüchers på Schlosshotel Fleesensee.
Restaurant Blüchers på Schlosshotel Fleesensee.
Restaurant Blüchers på Schlosshotel Fleesensee.
Hotellets Restaurant Blüchers.
Hotellets Restaurant Blüchers.
Den ene af hotellets restauranter ligger i det gamle orangeri.
Den ene af hotellets restauranter ligger i det gamle orangeri.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.