Oplev Angkor Wat

Cambodja · Et vidunderligt kongerige

Flyrejser
13 Dage

Rejs med på et eventyr, som byder på skønhed og de helt store store kulturoplevelser. Vi oplever Angkor Wat - en af verdens største seværdigheder - og ser det charmerende Siem Reap, den gamle koloniby Battambang, hovedstaden Phnom Penh og Sihanoukvilles skønne sandstrande. 

Cambodjas historie har været præget af både indre og ydre konflikter, hvilket har holdt landet uden for turismens rækkevidde i mange år. Men nu er det for alvor muligt at opleve det eventyrlige land, der er fyldt til randen med arkæologiske seværdigheder, hyggelige kolonibyer, atmosfærefyldte landsbyer, jungler, grønne rismarker og tropiske sandstrande. Kunst kendetegner landet lige fra de...

Rejs med på et eventyr, som byder på skønhed og de helt store store kulturoplevelser. Vi oplever Angkor Wat - en af verdens største seværdigheder - og ser det charmerende Siem Reap, den gamle koloniby Battambang, hovedstaden Phnom Penh og Sihanoukvilles skønne sandstrande. 

Cambodjas historie har været præget af både indre og ydre konflikter, hvilket har holdt landet uden for turismens rækkevidde i mange år. Men nu er det for alvor muligt at opleve det eventyrlige land, der er fyldt til randen med arkæologiske seværdigheder, hyggelige kolonibyer, atmosfærefyldte landsbyer, jungler, grønne rismarker og tropiske sandstrande. Kunst kendetegner landet lige fra de magiske Angkor-templer til nutidig kunsthåndværk.

Det glemte rige Angkor Wat ligger dybt inde i Cambodjas jungle. Parken er fredet af UNESCO og rummer ruiner af mere end 100 templer, som er bygget i det 9.-13. århundrede. Templerne har enestående udskæringer med religiøse historier og scener fra fortidens hverdage. Det fantastiske tempelkompleks var hovedstad i det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de nærliggende lande. Det er næsten ikke til at tro, at disse eventyrlige templer blev glemt i flere hundrede år.

Glæd dig også til at opleve den charmerende by Siem Reap og den spændende hovedstad Phnom Penh. Begge byer er fulde af stemning og liv, duftende gadekøkkener og farverige markeder. Rundrejsen går også til Battambang med arkitektur fra den franske kolonitid, inden vi slutter af med afslapning i Sihanoukville ved den skønne Thailandsbugt, der er kendt for sine lange, hvide sandstrande. Alt i alt er der tale om en rejse, som er rig på oplevelser; en vidunderlig blanding af eksotiske oplevelser og et dyk ned i Asiens spændende historie.

Kort - Cambodja

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.200,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Visum til Cambodja (købes ved ankomst)
USD 30,-
Afbestillingsforsikring
990,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Cambodja t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 414,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Siem Reap på Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa****
 • 1 nat i Battambang på Classy Hotel & Spa****
 • 2 nætter i Phnom Penh på Ohana Palace Hotel****
 • 3 nætter i Sihanoukville på Holiday Villa Nataya****
 • 10 x morgenmad (3.- 12. dag)
 • 5 x frokost (3. 4. 6. 7. og 8. dag)
 • 6 x middag (2. 5. 6. 7. 9. og 11. dag)
 • Solnedgangstur til Pre Rup-templet
 • Besøg i Angkor Wat-tempelområdet
 • Besøg ved Banteay Srei-templet
 • Besøg i et kunsthåndværkscenter
 • Besøg på natmarkedet i Siem Reap
 • Byvandring i Battambang
 • Besøg ved Phnom Banon-templet
 • Køretur med bambustog
 • Rundvisning i kongepaladset
 • Besøg i Sølvpagoden
 • Entré til Nationalmuseet
 • Besøg på markedet Psar Toul Tom Pong
 • Besøg på Tuol Sleng-museet med S-21
 • Obligatoriske drikkepenge kr. 175,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dato og sted et par måneder før, du skal af sted på din drømmerejse.

Dagsprogram

Du kan downloade programmet som PDF her.

1. dag: Mod Cambodja

Ved middagstid flyver vi fra København med det prisbelønnede luftfartsselskab Singapore Airlines via Singapore til Cambodja. 

2. dag: Siem Reap og solnedgang

Om formiddagen ankommer vi til den stemningsfulde by Siem Reap, hvor vi bor fire nætter på et dejligt hotel i hjertet af byen. Der er tid til afslapning på værelset eller ved hotellets pool efter den lange flyrejse, inden vi om eftermiddagen oplever solnedgangen fra Pre Rup-templet. Den gamle hovedstad, Angkor Thom, der i dag er en ruinby med statuer og imponerende bygningsværker, var engang en af verdens første millionbyer. Turen starter ved indgangsporten South Gate, og herfra kører vi til Pre Rup. Der er en del trapper i tempelområdet, men det er det hele værd! Om aftenen byder vi velkommen med en lækker middag med et cambodjansk kulturshow. 

3. dag: Angkor Wat

Efter morgenmaden besøger vi det eventyrlige Angkor Wat, der er det største af områdets mange tempelkomplekser. Templet har lagt navn til hele området, der er på ca. 400 km2. Angkor Wat regnes blandt det bedste eksempel på khmerernes kunst og arkitektur. Helligdommen var tilegnet en konge, som man mente var en inkarnation af hinduguden Vishnu. At se verdens største religiøse bygning, smukt omgivet af en voldgrav fyldt med lotusblomster og vandlinjer kan næppe beskrives med ord - det skal opleves! Midt i junglen nyder vi en forfriskende kokosnødjuice. Glæd dig til dagens frokost på en af byens fineste og mest berømte restauranter, Madame Bufferfly. Her får vi serveret spændende cambodjanske retter i smukke omgivelser. Resten af dagen foregår på egen hånd. 

Tempelområdet Angkor Wat.

4. dag: Tempelområdet med Banteay Srei

Vi har afsat det meste af dagen til at udforske endnu mere af det gigantiske Angkor Wat-tempelområde i et roligt tempo. I små busser kører vi ind til det imponerende tempel Bayon, som har 54 tårne, dekoreret med hundredevis af smilende kæmpeansigter, udskåret i sten. Templet er bygget i tre niveauer med smalle korridorer og stejle trapper. Her kommer ofte buddhistmunke for at meditere. Efter at have set de smukke relieffer ved Elefanternes Terrasse og Leper King Terrassen, kommer vi til Ta Prum-templet, der står ganske, som da den franske orkidéekspedition i slutningen af 1800-tallet fandt templerne overgroede i junglen. Her hviler en helt særlig stemning med træernes kæmpe rødder og junglens krat, der overalt vikler sig rundt om altre og gudebilleder. Efter frokost på en restaurant inde i selve tempelområdet fortsætter vi i en stor bus til Banteay Srei, der ligger cirka 35 kilometer uden for Siem Reap. Dette lille, men meget smukke tempel, betragtes som Khmerrigets juvel og er manges yndlingstempel. Banteay Srei betyder ”kvindernes tempel”. Templet, der er bygget i røde sandsten med dekorative vægudskæringer, var tilegnet hinduguden Shiva. Efter disse dage i det magiske tempelområder får du en god fornemmelse af, hvordan livet har udspillet sig under Angkor Wats storhedstid. Om aftenen kan du tage med rejselederen på en lille gåtur til natmarkedet, hvor der er mulighed for at købe tasker, tøj og andre spændende sager til små priser. 

Banteay Srei - kvindernes tempel.

5. dag: Siem Reap og kunsthåndværk

Vi tager på udflugt til et spændende kunsthåndværkscenter, hvor du kan købe virkelig fine ting lavet i silke, bast og sølv. Desuden findes der billedkunst, små skulpturer og velduftende sæber. Et interessant besøg, hvor vi får et godt indblik i landets fine kunsthåndværk, der her er udført af handicappede på centrets skole. Eftermiddagen foregår på egen hånd, hvor du kan nyde hotellets faciliteter, en gåtur i hovedgaden Pub Street eller måske en eksotisk drink på en af de hyggelige caféer og barer i byens små gader. Aftenens middag spiser vi på den fantastiske Café Indochine, der ligger få skridt fra vores hotel. Restauranten, der er indrettet i et traditionelt khmertræhus, har en enestående indretning. 

Smagen af Cambodja.

6. dag: Kolonibyen Battambang

Vi forlader Siem Reap og fortsætter til Cambodjas næststørste by, Battambang, der ligger smukt ved Sankerfloden. Her har befolkningen gennem århundreder boet i træhuse langs floden. Efter frokost på en lokal restaurant tager vi på byvandring, hvor vi oplever livet på et marked og ser de velbevarede bygninger i fransk kolonistil, som byen er kendt for. Herefter er der en kort pause og indkvartering på vores hotel, hvor vi bor en enkelt nat. Sidst på eftermiddagen besøger vi ruinerne af det fantastisk beliggende Phnom Banon-tempel, der ligger 400 meter oppe i bjergene lidt uden for byen. Om aftenen spiser vi en hyggelig middag sammen.

Trapperne fører op til Phnom Banon-templet.

7. dag: Hovedstaden Phnom Penh

Undervejs til Phnom Penh tager vi på en 20 minutters køretur med det berømte bambustog. Jernbanen blev i sin tid brugt som transportmiddel til at bringe materialer videre ved genopbygningen af landet efter De Røde Khmerers ødelæggelse. Hver vogn er åben og har plads til fire personer. Vi sidder på tæpper og bambusplader i det fri og kører gennem den cambodjanske natur. Det er en både sjov og anderledes oplevelse. Det kan være en smule varmt, så det er en god idé at medbringe en paraply eller hat, solbriller og en flaske vand. I Oudong-bjergene slapper vi af og nyder en frokost på lokal restaurant, inden vi ankommer til Phnom Penh, hvor vi bor to nætter. Vi spiser middag på en hyggelig restaurant i byen.

Køreturen med det berømte bambustog er en både sjov og anderledes oplevelse.

8. dag: Hovedstaden Phnom Penh

Efter årtier med krig har Phnom Penh genvundet sin charme med farvestrålende buddhistiske templer, hyggelige gader og dejlige områder langs Mekongfloden. Her ses stadig smukke bygninger i fransk kolonistil, blandet med enestående skatte fra det gamle khmerrige. En dejlig storby med brede boulevarder. På byrundturen besøger vi Cambodjas svar på Thailands Grand Palace i Bangkok - det imponerende kongepalads fra 1866. Da kongen bor på paladset, er kun en del af området åbent for publikum. Efter rundvisning og en lille spadseretur i den tilhørende park, ser vi den imponerende Sølvpagode, hvis gulv er dækket af sølvplader i tusindvis. Pagoden rummer en pragtfuld guldbuddha belagt med utallige diamanter. Udflugten går også til Nationalmuseet, der er indrettet i en meget smuk bygning. Museet rummer blandt andet verdens fineste samling af khmer-skulpturer. Efter et kig på det farverige marked Psar Toul Tom Pong, hvor du har mulighed for at købe af tøj og souvenirs til lave priser, fortsætter vi til den flotte Titanic-restaurant Bopha Phnom Penh. Her byder vi på en eksotisk frokost på denne idylliske restaurant, der ligger direkte ud mod floden. 

Kongepaladset i Phnom Penh.

9. dag: Phnom Penh og Sihanoukville    

I dag skal vi opleve en del af Cambodjas mørke historie fra tiden med De Røde Khmerer under Pol Pots ledelse. Tuol Sleng-museet var oprindelig en skole, der i 1975-78 fungerede som landets største fængsel. Tusindvis af fanger blev forhørt og mishandlet i det uhyggelige torturcenter, der blev kaldt S-21, inden de blev sendt til henrettelse i udryddelseslejren Killing Fields. I dag står S-21 som et monument over menneskehedens sorteste sider. Efter en eftertænksom formiddag går turen mod syd til Cambodjas bedste solkyst ved havnebyen Sihanoukville, hvor vi bor tre nætter. Det tropiske område langs Thailandsbugten er kendt for sine ni hvide sandstrande. Vi bor ikke langt fra Serendipity-stranden, og der er kun tre kilometer til den lange Ochheuteal-strand, der er den mest populære. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Tuol Sleng-museet med S-21.

10. dag: Sihanoukville på egen hånd

Slap af, og nyd livet på stranden eller ved hotellets pool. Det er dejligt med en dag til egne oplevelser, så de mange spændende indtryk fra rejsen kan bundfælde sig. Har du lyst, kan du om aftenen tage med rejselederen på lokal fiskerestaurant (ikke inkluderet).

I Sihanoukville er der god tid til at nyde stranden.

11. dag: Sihanoukville på egen hånd

Endnu en dag på egen hånd til afslapning. Hyg dig i den afslappende atmosfære, og smag måske den cambodjanske øl, Angkor Beer, der produceres i byen. Om aftenen samles vi til en hyggelig afskedsmiddag på en lokal restaurant.

12. dag: Hjemrejse

Undervejs til lufthavnen i Phnom Penh holder vi pause ved en lokal restaurant, hvor du har mulighed for at købe lidt frokost. Først på aftenen flyver vi med Singapore Airlines via Singapore til København.

13. dag: Hjemkomst

Med bagagen fuld af gode oplevelser ankommer vi til Københavns Lufthavn tidligt om morgenen.

 

Rejseleder

Rejseleder
Berit Aalund

Berit er født og opvokset i en landsby på Fyn. Med en norsk mor bestod barndommens rejseaktivitet hovedsageligt af de årlige ture til mormor i Bergen og kusinen i Oslo, og efter gymnasiet flyttede hun til Norge for at arbejde på et hotel på ”fjellet”. Hun regner derfor Norge for sit andet fædreland. Berit er cand. mag. i samfundsfag og filosofi fra Aalborg og Odense universiteter og har sidenhen været restauratør i Skt. Petersborg i 10 år. Som voksen er der kommet endnu flere rejsemål på Berit landkort: Europæiske storbyer og hovedstæder både i øst og vest, landlige rejser i Frankrig, badeferier i Tyrkiet, rejser til USA og De Vest­indiske Øer, Thailand, Centralasien, Rusland og Kaukasus.

Berit startede i 2011 med at rejse for Vitus Rejser på krydstogterne mellem Skt. Petersborg og Moskva. ”På dette krydstogt oplever man kontrasterne i det russiske samfund og får et godt indblik i landets historie. Jeg deler med glæde mine erfaringer fra mine 10 år som erhvervsdrivende i dette forunderlige land”.

Hotelinformation

Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa ****
VisSkjul

Det er en fornøjelse at bo på dette dejlige hotel med en helt fantastisk beliggenhed i hjertet af Siem Reap, kun få minutters gang til det meget populære natmarked og shoppinggaden Pub Street med spændende restauranter. Hotellet har en flot udendørs pool, solterrasse, charmerende restaurant, bar, butik, fitnesscenter, spa, sauna og elevator. Værelserne er elegant møbleret i traditionel khmer-stil. Vi bor i værelser med balkon, tv, minibar, sikkerhedsboks, elkedel, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa

Classy Hotel & Spa ****
VisSkjul

Hyggeligt hotel midt i den historiske by Battambang ved Sangke-floden. Hotellet er indrettet i en blanding af khmer- og fransk kolonistil med udskårne trædekorationer og fine træmøbler. Her findes en hyggelig, udendørs pool, solterrasse, restaurant, bar, fitnesscenter, spa og elevator. Fra Sky View-baren på øverste etage er der en flot udsigt over byen. Alle værelser er med tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Classy Hotel & Spa

Ohana Palace Hotel ****
VisSkjul

Pænt hotel i Phnom Penhs centrum i et trendy område tæt på det kongelige palads, Mekongfloden og det farverige Kandal-marked. Glæd dig til at nyde hotellets flotte udendørs pool i traditionel khmerstil. Fra tagrestauranten og cocktailbaren er der en flot udsigt til kongeslottet. Hotellet har desuden solterrasse, sauna, spa, jacuzzi og elevator. Vi bor i værelser med tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel, gratis WiF og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Ohana Palace Hotel

Holiday Villa Nataya ****
VisSkjul

Populært hotel i Sihanoukville med en fantastisk beliggenhed, kun 500 meter fra stranden Serendipity og cirka fem kilometer fra centrum. Hotellets interiør er en harmonisk blanding af moderne komfort og Cambodjas traditionelle stil. Her findes udendørs pool, solterrasse, fitnesscenter, elevator, bar, lounge med servering af kaffe og kager samt en hyggelig inden- og udendørs restaurant.

Vi bor i rummelige værelser, der alle er udstyret med tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Cambodja

Elektricitet

220 V. Stikkene kan både være flade og runde, så vi anbefaler, at der medbringes adapter eller batteridrevne elartikler.

Historie

Cambodja var en del af Khmerriget i 6.-13. århundrede. Landet blev derefter et selvstændigt kongerige, der ofte var i krig med nabolandene. Cambodja udgjorde en del af Fransk Indokina i 1864-1954, og opnåede selvstændighed i 1955. Fra 1970-76 hed landet Khmer Republikken og Kampuchea frem til 1991, hvor landet indgik en fredsaftale.

Indkøb

Der kan med fordel købes lakvarer, keramik, silke, bambus- og kurvemagerarbejder, træskulpturer, sølv og meget mere.

Klima

Gennemsnitstemperaturen ligger på ca. 25-30 grader.

Kørsel i Cambodja

Vejforholdene i Cambodja er nogle steder lidt primitive i forhold til i Danmark. Det kan derfor tage lidt tid at køre fra by til by, selv om afstandene ikke er store. Det er dog altid en oplevelse at køre igennem det cambodjanske landskab og de mange små landsbyer.

Afstande:
Siem Reap – Battambang: 172 kilometer.
Battambang – Phnom Penh: 294 kilometer.
Phnom Penh – Sihanoukville: 221 kilometer.

Mad & drikkevarer

Maden i Cambodja ligner det thailandske køkken, men er ikke tilsat stærke krydderier. I stedet benyttes mange krydderurter. Fisk er en populær spise, og ris indgår som en naturlig del i de fleste hovedmåltider.

Påklædning

Medbring let bomuldstøj, en varm trøje, godt fodtøj, solhat samt badetøj.

Skik og brug

Indbyggerne i Cambodja modtager besøgende med et smil. De forventer, at man respekterer deres helligdomme med ærbødighed. Fødderne må aldrig være vendt mod en Buddhafigur, da de betragtes som urene. Rør aldrig en cambodjaner på hovedet, håret er helligt. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at fotografere alle steder. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Det er vigtigt, ingen taber ansigt. Vær tålmodig og høflig, det kommer man længst med!

Tempelbesøg

I Cambodja er det vigtigt altid at holde sig inden for de afmærkede stier ved tempelbesøg. Vi har valgt at besøge Angkors tempelområde på en af de bedste årstider, hvor det ikke er ulideligt varmt, eller hvor stierne er fedtede efter regntiden. Vi har blandt de mange templer udvalgt områdets største og mest interessante seværdigheder. Det er vigtigt at være iført godt fodtøj med tyk gummisål ved besøg i tempelområder.

Tidsforskel

+6 timer

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Riel (KHR). Medbring USD - gerne i små sedler - til veksling. Kreditkort kan benyttes i større forretninger, men ikke på markeder og i små butikker. Vi anbefaler derfor at medbringe kontanter til mindre køb.

Visum

Ved ankomst til lufthavnen i Siem Reap udstedes visum. Medbring 1 stk. pasfoto (nyt) samt USD 30 i kontanter i nye sedler. Vær forberedt på lidt ventetid ved indrejse.