Inkl. stort udflugts- program

Laos · Khmerernes gamle rige

Flyrejser
13 Dage

Tag med til den fredelige folkerepublik Laos, hvor vi befinder os midt i nogle af Sydøstasiens smukkeste landskaber. Blandt dramatiske bjerge og over frugtbare rismarker tager vi på spændende udflugter, oplever buddhistiske munkeritualer og mærker lokalbefolkningens store gæstfrihed.

Store oplevelser venter os, når vi rejser fra Laos' charmerende hovedstad, Vientiane, nordpå gennem bjergrige områder til kongebyen Luang Prabang. Undervejs møder vi laoterne, der er et venligt og imødekommende folkefærd, hvoraf 60% er dedikerede buddhister. På landet lever man det stille, langsomme og fredfyldte liv og deltager i de lykkebringende Baci-ceremonier i de buddhistiske templer. Laos er ikke overrendt af turister, og...

Tag med til den fredelige folkerepublik Laos, hvor vi befinder os midt i nogle af Sydøstasiens smukkeste landskaber. Blandt dramatiske bjerge og over frugtbare rismarker tager vi på spændende udflugter, oplever buddhistiske munkeritualer og mærker lokalbefolkningens store gæstfrihed.

Store oplevelser venter os, når vi rejser fra Laos' charmerende hovedstad, Vientiane, nordpå gennem bjergrige områder til kongebyen Luang Prabang. Undervejs møder vi laoterne, der er et venligt og imødekommende folkefærd, hvoraf 60% er dedikerede buddhister. På landet lever man det stille, langsomme og fredfyldte liv og deltager i de lykkebringende Baci-ceremonier i de buddhistiske templer. Laos er ikke overrendt af turister, og lokalbefolkningen er både gæstfri og nysgerrig, så her vil du med garanti føle dig velkommen.

Khmerriget var et mægtigt imperium i Sydøstasien, som i 1200-tallet inkluderede Cambodja, Thailand, Laos og det sydlige Vietnam. Undervejs på rejsen går vi i khmerernes fodspor og besøger levn fra Khmerriget, hvis kultur stadig i dag har en stor indflydelse på landet. 

Vores rejse starter i hovedstaden Vientiane, der byder på reminiscenser af fransk kolonistemning, antikke statuer, storslåede templer og farverige markeder. I den gamle franske koloni venter et køkken, som byder på en spændende fusion af det asiatiske- og franske køkken. Her kan du få alt fra smagfuld laotisk kaffe til fransk paté og baguette.

Efter vores oplevelser i storbyen venter et andet tempo i den nordlige del af landet. I dette bjergrige område oplever vi de betagende naturscenerier og det rolige landsbyliv. Vi skal blandt andet sejle på Laos' største sø og besøge små landsbyer, hvor vi kommer tæt på lokalbefolkningen.

Vi slutter vores rejse i kongebyen Luang Prabang, som måske nok er den smukkeste og hyggeligste by i Laos. Byen er en farverig mosaik af hellige, gyldne buddhistiske templer, som står side om side med smukke franske villaer fra kolonitiden. I de majestætiske omgivelser oplever vi et eventyragtigt, turkisblåt vandfald midt i en frodig skov, og her besøger vi også et redningscenter for sorte himalayabjørne. Vi overværer et højtideligt munkeritual, besøger et kafferisteri, og så skal vi opleve livet på Mekongfloden til lands og til vands. Mekongfloden er laoternes største indtægtskilde, og fungerer som både handels- og transportvej. Her bliver der fisket og dyrket alger, der blandt andet bruges til at fremstille lokale snacks. 

Der er med andre ord kælet for det indholdsrige program, hvor alle udflugter med vores egen dansktalende rejseleder naturligvis er inkluderet, så du får mest muligt ud af din rejse til Laos.

Kort - Laos - Vinter 2020-2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
4.375,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.325,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Vientiane/Luang Prabang t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Vientiane på Lao Poet Hotel**** 
 • 2 nætter ved Nam Ngum på Sanctuary Nam Ngum Beach Resort****
 • 6 nætter i Luang Prabang på Le Bel Air Hotel**** 
 • 11 x morgenmad (2.-12. dag) 
 • 8 x frokost (3.-10. dag)
 • 10 x middag (2.-11. dag)
 • 1 x middag i Thai Airways Business Class Lounge (12. dag) 
 • Byrundtur i Vientiane
 • Sejltur på Nam Ngum-søen 
 • Sejltur på Nam Song-floden
 • Besøg i Hmong-landsby 
 • Byrundtur i Luang Prabang med tuk tuk, inkl. entré til Haw Kham-museet
 • Besøg ved Kuang Si-vandfaldene 
 • Besøg i redningscenter for brune himalayabjørne 
 • Sejltur på Mekongfloden  
 • Entré til Pha Tad Kes botaniske have 
 • Besøg på kafferisteri, inkl. smagsprøve 
 • Obligatoriske drikkepenge til lokalguider og chauffører, værdi kr. 620,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Lokalguide på hele rejsen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere

For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din rejse.

Dagsprogram

1. dag: En eventyrlig rejse starter

Vi flyver fra København med Thai Airways via Bangkok til hovedstaden i Laos, Vientiane.

2. dag: Vientiane - Laos' fascinerende hovedstad

Om formiddagen ankommer vi til Vientiane, og fra lufthavnen kører vi til vores hotel, som ligger midt i byen. Her kan du slappe af og finde dig til rette efter den lange flyvetur - måske med en tur i hotellets indbydende pool? Frokosten er i dag på egen hånd.

Om eftermiddagen mødes vi i hotellets lobby, og sammen går vi en lille tur i området. Vi går ned langs Mekongfloden, og som du hurtigt vil sande, er Vientiane en god blanding af levn fra den franske kolonitid og østens mystik fyldt med templer og buddhaer. Om aftenen nyder vi en velkomstmiddag på hotellet, og efter middagen kan du gå sammen med rejselederen til det farverige marked, hvor du kan afprøve dit handelstalent - her skal man selvfølgelig prutte lidt om priserne.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Lokale børn leger ved Mekongfloden i Vientiane.

Lokale børn leger ved Mekongfloden i Vientiane.

3. dag: På opdagelse i Vientiane 

Laos' hovedstad blev grundlagt i 1400-tallet og har igennem tiderne været grueligt meget igennem. Byen blev erobret af siameserne i 1700-tallet og blev tilintetgjort efter et større oprør i 1800-tallet, hvor den bogstaveligt talt blev forladt og overladt til junglen. Sidst i 1800-tallet blev Laos en del af Fransk Indokinas territorie, og de nye koloniherrer sørgede for at rekonstruere store dele af byen. I 1953 fik Laos sin uafhængighed, og igennem det 20. århundrede har byen udviklet sig eksplosivt.

I selskab med en lokalguide skal vi se nærmere på byens attraktioner, og vi starter dagen med at besøge Wat Sisaket, byens ældste tempel, som tidligere var et buddhistisk tempel. I dag er den originale gamle bygning et museum, som blandt andet rummer en klostervæg med mere end 2000 buddhafigurer i sølv og keramik. Næste stop er Wat Phra Kaew-templet fra 1500-tallet, som tidligere husede den hellige jadefigur af Buddha, som nu befinder sig i templet af samme navn i Bangkok. Selv uden figuren er bygningen et imponerende syn med sit smukke tag og søjler - og det til trods for, at templet har været ødelagt hele tre gange. Herfra fortsætter vi til det hellige og berømte Pha That Luang-tempel fra 1600-tallet, som er det helligste monument i Laos. Udefra ligner det mest af alt en stor fæstning omgivet af høje mure, men indeni finder man to templer, hvoraf toppen på det ene er forgyldt.

Fra det smukke monument kører vi til det imponerende Phatuxay-monument - Laos' triumfbue bygget i midten af 1900-tallet som en hyldest til de mennesker, der kæmpede mod franskmændene for landets frihed. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant. Vientiane byder også på brede boulevarder med vajende palmer – en skøn eksotisk variant af Champs-Élysées, der prydes af gamle kolonipalæer og bygninger, som er blevet nænsomt restaureret. Aftenens middag spiser vi på en lokal restaurant, alt imens vi overværer et traditionelt, laonesisk musik- og danseshow.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Triumfbuen Patuxay i Vientiane.

Triumfbuen Patuxay i Vientiane.

4. dag: Nam Ngum – Laos' største sø

Efter morgenmaden siger vi farvel til Laos charmerende hovedstad og kører fra Vientiane nordover. Læn dig tilbage i bussen, og nyd den smukke panoramatur, der fører os igennem grønne, frodige landskaber og forbi rismarker og  små landsbyer. Sidst på formiddagen ankommer vi til den lille fiskerlandsby Tah Heua, som ligger ved bredden af Nam Ngum-søen. Her tjekker vi ind på vores hotel, som ligger med en fantastisk udsigt over søen og de omkringliggende bjerge. Herefter går vi ombord på en lille båd, hvor vi får serveret frokost, imens vi nyder de smukke indtryk, der glider forbi. I søen findes flere øer, og vi ser et glimt af de lokales særlige livsstil i det fredelige område.

Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, så du har mulighed for at slappe af og benytte hotellets faciliteter, såsom den indbydende flydende pool i søen. Om aftenen nyder vi middagen i hotellets unikke restaurant, hvorfra du kan nyde den flotte panoramaudsigt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Lokal bonde ved Nam Ngum.

Lokal bonde ved Nam Ngum.

5. dag: Vang Vieng 

Dagen byder på store naturscenerier, når vi kører videre fra Nam Ngum-søen og fortsætter nordpå til Vang Vieng, som ligger langs floden Nan Song. Hele området byder på en ubeskrivelig, naturlig skønhed med frodige rismarker og høje, bizarre kalkstensbjerge, som rejser sig i landskabet. Undervejs fortæller rejselederen om den berømte Tam Chan-grotte, som de lokale bønder brugte som bunker i starten af 1900-tallet. Vi kører til den park, hvor grotten ligger, og har du lyst, kan du via trapper nå den øverste grotte. Herfra fortsætter vi til floden, som vi krydser på lokal vis i en lastbil. Vi oplever området omkring Vang Vieng og undervejs spiser vi frokost på en hyggelig restaurant.

Om eftermiddagen mødes vi igen til en sejltur på Nam Song-floden. Solen går ned bag bjergene, og den grønne jungle bliver mørkere og mørkere. Måske ser vi lokale fiskere stå ved bredden med deres net, imens landsbyboerne på land forbereder sig på aftenen. Er vi heldige, kan vi måske også opleve vandbøfler nyde det kølige vand. Efter dagens dejlige oplevelser kører vi retur til vores dejlige hotel ved Nam Ngum søen. Vi mødes i hotellet unikke restaurant til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det smukke landskab omkring Nam Song-floden.

Det smukke landskab omkring Nam Song-floden.

6. dag: Laos' ”Vilde Vesten”  

Fra Nam Ngum-søen kører vi nordover i det mageløse landskab fyldt med smukke grønklædte bjergformationer. Vi forlader hovedvejen og kører ind på en lille grusvej, indtil vi når frem til Nam Song-floden. Til fods krydser vi floden til Hmong-landsbyen Ban Phan Thao. Hmong-folket boede tidligere i Centralkina, men en stor del af befolkningen blev fordrevet til Vietnam, Laos og Thailand. De opfatter sig selv som ét folk til trods for landegrænserne og tror på, at deres legendariske konge vil vende tilbage og samle folket. Rejselederen fortæller om bjergstammefolket, og hvordan de i 1960'erne hjalp USA og CIA under Vietnamkrigen – et emne, der stadig den dag i dag er sensitivt og tabubelagt, da landet er under kommunistisk styre.

Vi fortsætter vores gåtur langs kanalen, hvor vi på den ene side ser bjergformationer og på den anden side små marker med afgrøder. Vi møder vores bus ved landsbyen Ban Nadoa, som ligger omgivet af rismarker. Her er også en lille grotte, Tam Chang, som man kan besøge, hvis man har lyst. Herfra kører vi med bussen op i bjergene og stopper undervejs for frokost, ligesom vi besøger en lokal hmong-landsby, inden vi når det nordlige Laos og det tidligere bjergkongerige Luang Prabang, hvor vi har seks overnatninger på et dejligt hotel, som ligger i grønne omgivelser med en formidabel udsigt til Nam Khan-floden og i gåafstand til byen, attraktioner, markeder og floden. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Kvinde fra Hmong stammen fodrer høns.

Kvinde fra Hmong stammen fodrer høns.

7. dag: Kongebyen Luang Prabang med tuk-tuk 

Den tidligere bjergkongeby Luang Prabang ligger betagende smukt i en dal, som er omgivet af høje, grønklædte bjergem og her finder man også floderne Mekong og Nam Khan. Den lille by er fredfyldt og oser af atmosfære og mystik. Her findes sofistikerede franske kolonibygninger, forgyldte templer og et fænomenalt køkken – en perle. Om morgenen kører vi med små tuk-tuk'er ind til det lokale marked i den gamle bydel, hvor lokale familier samles for at sælge deres produktion af frugt og grøntsager. Det er en oplevelse for alle sanser – farverigt og fyldt med et væld af dufte.

Herfra går vi til det nærliggende Wat Mai, som er det største og smukkest dekorerede tempel i byen. Vi ser de forgyldte dekorationer og den store Buddha, inden vi fortsætter til Haw Kham, det tidligere royale palads, som ligger ved Mekongflodens bred. Paladset blev bygget i 1900-tallet og fungerede som bolig for kongefamilien frem til 1975, hvor kommunistpartiet Pathet Laos kom til magten og tvang familien til at forlade paladset. I dag er paladset et nationalmuseum, hvor man blandt andet kan finde landets helligste Buddha, som opbevares i et smukt udsmykket skrin. Herfra fortsætter vi med tuk-tuk gennem den smukke by til Wat Visoun, det ældste tempel i byen. Efter frokost på en lokal restaurant fortsætter vi den spændende byrundtur til templet Wat Xieng Thong, der er et vigtigt tempel fyldt med smukke træskærerarbejder.

Vi slutter dagen på Phou Si Hill, som ligger 100 meter over havet, hvorfra du har en fantastisk udsigt over det frodige bjergområde, floden og de omkringliggende landsbyer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Solen går ned set fra Phou Si.

Solen går ned set fra Phou Si.

8. dag: Besøg på et lokalt marked og Kuang Si-vandfaldene

Dagens udflugt starter med et besøg på det lokale Phousi-marked, som ligger i udkanten af byen. På det lille marked køber lokalbefolkningen alt, lige fra frisk kød til krydderier, frugt og grøntsager. Det er en skøn oplevelse at overvære det vidunderlige kaos, der hersker, når der handles fra de mange boder. Herfra fortsætter vi i bussen cirka 30 kilometer til Kuang Si-vandfaldene, som er et af de smukkeste i hele Sydøstasien. Vi går igennem en grøn oase for at komme til toppen af det tredelte vandfald, som ligger cirka 50 meter oppe, og hvorfra vandet falder ned i små damme og bassiner. Stedet er nærmest ubeskriveligt – det skal opleves. Inden vi forlader området, besøger vi også et redningscenter for de sorte Himalayabjørne, hvor 23 bjørne nu lever i fred, efter at være blevet reddet af de laotiske myndigheder fra ulovlig handel. Frokosten nyder vi på en lokal restaurant.

På tilbagevejen til Luang Prabang stopper vi i Ock Pop Tok for at besøge et bæredygtigt væveri. Her hører vi, hvordan silke bliver til, og hvordan man udvinder farver fra naturen, ligesom vi ser, hvordan gamle laotiske traditioner holdes i hævd under vævningen og i de forskellige mønstre. Aftenens middag er en traditionel laotisk BBQ Sindad – en god afslutning på en oplevelsesrig dag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Besøg ved det fantastiske Kuang Si vandfald.

Besøg ved det fantastiske Kuang Si vandfald.

9. dag: Sejltur på den mægtige Mekongflod

Efter morgenmaden på hotellet går vi i Luang Prabang ombord på en båd for at nyde en sejltur på Mekongflodens rolige vande. Her på verdens tolvtelængste flod får du virkelig set, hvor smukt landskabet tager sig ud med de frodige grønne omgivelser og de omkringliggende grønklædte bjerge. Det lokale liv leves i små landsbyer ved flodens bredder, og vi stopper blandt andet i Ban Xanghai, som også er kendt som whisky-landsbyen. Her fremstilles flasker af whisky med alle mulige kryb - lige fra skorpioner til slanger - og tør du smage, vil du opleve, at smagen er noget stærkere end de whisky-mærker, som vi ellers kender til.

Vi besøger også landsbyen Ban Xang Khong, som fremstiller de smukkeste ting i silke og producerer håndlavet papir fra morbærtræer. Dagens højdepunkt er dog besøget i de mystiske Pak Ou-grotter, som er fyldt med hundredvis af forgyldte Buddhastatuer. De to kalkstensgrotter er blevet helligdomme, som buddhister igennem århundreder har valfartet til. Derfor er her også efterladt mange statuer i grotterne. Når vi sejler tilbage til Luang Prabang nyder vi en frokost ombord, og måske ser vi undervejs lokale kvinder vaske guld langs flodens sandbanker. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Kan vi byde på en lille en?

Kan vi byde på en lille en?

10. dag: Tak Bat, kaffe og munkeritualer

I dag skal vi tidligt op og nyde den smukke solopgang og den højtidelige ceremoni, som finder sted i Luang Prabrangs små fredfyldte gader. Hver morgen klokken 05.45, mens solen står op, går en procession af barfodede, kronragede munke i safranfarvede klædedragter igennem byens stille gader for at indsamle mad og offergaver fra de lokale og turisterne. En ceremoni, som er blevet praktiseret igennem flere århundreder, og som finder sted tidligt om morgenen, idet munkene ikke må indtage føde efter middagstid. Når man giver mad til munkene, forlyder det, at man optjener merit, som man kan tage med sig i sit næste liv. Hele seancen ånder af ro og respekt for buddhismen. Vi betragter det hele lidt på afstand med respekt for det unikke ritual – der må ikke tages billeder med blitz, når munkene ankommer.

Tilbage på hotellet er det blevet tid til morgenmad, inden vi sejler til den botaniske have Pha Tad Ke. Her skal vi høre om Laos' flora af orkideer, bambus, palmer og forskellig lotusblomster. Nogle planter bliver brugt til medicin, kunsthåndværk, spirituelle ceremonier såvel som medicinske planter til elefanter. Vi spiser frokost i haven, inden vi igen sejler tilbage til Luang Prabang, hvor vi får fornøjelsen af at møde Hr. Dereck - en rigtig kaffeelsker. I selskab med ham besøger vi kaffebutikken Safron, hvis filosofi er, at kaffe ikke kun skal smage godt, men også gøre godt. Vi følger kaffens tilblivelse fra den spæde kaffeplante til høst og ristning af bønnerne - og så skal vi selvfølgelig smage det færdige resultat. Resten af eftermiddagen er der tid til at slappe af inden aftenens middag, der også byder på en lykkebringende Baci-ceremoni. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Munke samler mad en tidlig morgen.

Munke samler mad en tidlig morgen.

11. dag: På egen hånd

I dag kan du selv sætte dagsordenen. Luang Prabang lokker med masser af lokale oplevelser i de charmerende gader. Er du historieinteresseret, kan du besøge Laos' Nationalmuseum, som ligger i en slidt fransk kolonibygning. Her kan du følge Laos' historie i de forskellige udstillinger, der er fyldt med alt fra dinosaurknogler til Khmer-skulpturer og gammel anti-imperialistisk litteratur. Nyd måske frokosten på den lokale Kaiphaen Restaurant med et autentisk laotisk måltid til rimelige priser. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles afskedsmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Marked og det Royale Palads i Luang Pragang.

Marked og det Royale Palads i Luang Pragang.

12. dag: Hjemrejse

Der er god tid til at få pakket og måske gøre de sidste indkøb i Luang Prabang. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, som ligger blot fire kilometer fra hotellet. 

Vi flyver med Thai Airways til Bangkok, hvor vi ankommer om aftenen. Vi har reserveret plads i Business Class-loungen, hvor du kan få lidt mad og slappe af inden flyafgangen til Danmark. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

13. dag: Hjemkomst

Vi ankommer i København tidligt om morgenen fyldt med dejlige oplevelser fra den lille republik Laos. 

 

Hotelinformation

Lao Poet Hotel ****, Vientiane
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i hjertet af Vientiane i gåafstand til Mekongfloden, butikker og restauranter. Hotellet er elegant og eksklusivt indrettet med smukke træmøbler og en god blanding af et moderne look kombineret med klassisk 1930'er-design. På hotellets tag findes en indbydende pool, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og floden. Hotellet har desuden restaurant, bar og elevator. 

Værelser

Hotellet har 55 værelser fordelt på otte etager. Vi bor i værelser af typen classic på cirka 27 m2, der alle har tv,  aircondition, minibar, kaffe- og tefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Standardværelse på Lao Poet Hotel.
Standardværelse på Lao Poet Hotel.
Poolen på Lao Poet Hotel.
Poolen på Lao Poet Hotel.
Lobbyen på Lao Poet Hotel.
Lobbyen på Lao Poet Hotel.

Sanctuary Nam Ngum Beach Resort ****, Nam Ngum
VisSkjul

Spektakulært resort beliggende ved Nam Ngum-søens bredder tæt på den lille pittoreske fiskerlandsby Tha Heua. Nam Ngum-søen er oversået med små øer, og udsigten til de omkringliggende bjerge er mageløs. Hotellet har en lille sandstrand samt et poolområde, som findes tæt ved søens bred. Hotellet har desuden bar og restaurant.

Værelser

Resortet har 23 rummelige bungalows. Vi bor i bungalows af typen superior på cirka 27 m2 med en tilhørende terasse på cirka 21 m2. Alle bungalows har minibar, tv, kaffe og tefaciliteter, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse. Alle bungalows har udsigt over søen.

Udsigt fra værelse på Sanctuary Nam Ngum.
Udsigt fra værelse på Sanctuary Nam Ngum.
Værelsets terrasse.
Værelsets terrasse.

Le Bel Air Resort ****
VisSkjul

Charmerende hotel beliggende i en bygning af kolonistil ved Nam Kan-flodens bredder med udsigt over Luang Prabang. Hotellet ligger i en frodig have med mange dejlige opholdsområder og en restaurant, der ligger med en mageløs udsigt over floden. Hotellet har desuden bar og pool med udsigt over floden.

Værelser

Hotellet har 66 værelser fordelt i tre bygninger. Vi bor i værelser af typen Garnier på cirka 42 m2 med balkon eller terasse. Alle værelser har aircondition, tv, minibar, vifte, værdiboks, gratis WiFi og badeværelse samt hårtørrer. 

Le Bel Air Resort.
Le Bel Air Resort.
Standardværelse på Le Bel Air Resort.
Standardværelse på Le Bel Air Resort.
Lobbyen på Le Bel Air Resort.
Lobbyen på Le Bel Air Resort.
Poolområde på Le Bel Air Resort.
Poolområde på Le Bel Air Resort.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Laos

Bagage

På Thai Airways må du medbringe 30 kg i ind tjekket bagage samt 7 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige et samlet mål på mere end 115 cm (længde x bredde x dybde).

Drikkepenge

Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Laos. Har du har lyst, kan du altid honorere personale på hotellet eller lokale restauranter med en lille skilling. Typisk giver man KIP 10.000, hvis man får hjælp til sin kuffert, og på lokale restauranter kan du måske lægge ca. 10% oveni. Det er en privat sag, om man ønsker at give drikkepenge. Der er inkluderet drikkepenge på rundrejsen til chauffør og lokalguide.

Etikette

 • Laoterne hilsen med goddag er ”Sa Bai Dee” sagt med et smil. Laoterne rører ikke eller udtrykker følelser offentligt.
 • Laoterne hilser på hinanden ved at presse egne håndflader sammen foran kroppen, og generelt trykker man ikke hinanden i hånden. Det kan være acceptabelt for mænd – aldrig for kvinder.
 • I Laos holder man hovedet højt og fødderne lavt – fødderne går man på og ikke andet. Alt andet bliver betragtet som uhøfligt.
 • Det betragtes som uforskammet at røre laoterne på hovedet.
 • Nøgenhed i det offentlige rum er ikke tilladt.
 • Husk at tage sko af, såfremt du inviteres ind i et laotisk hjem.
 • Vis respekt, og klæd dig respektfuldt, når du besøger templer, eller når du fotograferer.
 • Munke er højt respekteret i Laos, og det er ikke tilladt for kvinder at røre en munk eller en munks klæder.

Elektricitet

230 V. Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer adapter.

Indkøb

Der kan med fordel købes kunsthåndværk, silke, ædelsten, tøj, krydderier og urtemedicin.

Klima

Vientiane: Ca. 25-27 grader
Luang Prabang: Ca. 23-26 grader

Religion

90% af befolkningen i Laos er buddhister.

Sikkerhed

Laos er et relativt sikkert land at rejse i. Som i den øvrige verden opfordres man til ikke at efterlade sine ting uden opsyn, og medbringer du ting af værdi, opfordres du til at bruge hotellernes værdiboks eller deponere værdier i receptionen.

Sprog

Det officielle sprog er Lao, men generelt kan man også begå sig på vietnamesisk, engelsk og fransk.

Telefon

Mobiler kan sagtens benyttes i Laos.

Tempelbesøg

Fodtøj stilles uden for templerne. I tempelområder og i selve templerne går man på bare fødder uden strømper. Medbring derfor sandaler, som er lette at få af og på. Kvinder skal have skuldre tildækket.

Tidsforskel

I vores vintertid er Laos 7 timer foran os (+7).

Vaccinationer

Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler visse vaccinationer:  Hepatitis A – Difteri / stivkrampe. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Malaria 

Vigtigt: Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Der er principielt malaria i hele Laos. 

Ved rejse i Laos bør man tage forebyggende malariamedicin. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition).

Denguefeber

Vigtigt: Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Der er denguefeber i hele Laos, også i byerne.

Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN.

Valuta

Lao Kips (LAK).  10.000 LAK = 7,75 DKR (februar 19). Langt de fleste internationale kreditkort kan anvendes, dog anbefales det, at man har nogle kontanter på sig til brug ved taxikørsel, evt. drikkepenge og til indkøb i de mindre butikker.

Visum

Der er visumpligt til Laos for danske statsborgere. Alle med dansk pas får visum ved ankomsten.
Statsborgere inden for EU kan få visum ved ankomst til Laos mod et gebyr på 35 US-dollars. Gebyret skal betales kontant ,så medbring derfor kontanter, og hav beløbet klar ved viseringen. Statsborgere uden for EU henvises til Udenrigsministeriets hjemmeside for yderligere information.

Pasfoto

Der kræves to pasfoto til udstedelse af visum. Det er derfor meget vigtigt at medbringe to pasfoto hjemmefra. Pasfotoet skal opfylde de gældende krav til pasfotos samt følgende:

 • Pasfotoet skal være på fotopapir.
 • Pasfotoet skal være i farver.
 • Pasfotoet skal måle 3,5 x 4,5 cm.
 • Pasfotoet må ikke være mere end 6 måneder gammelt.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomstdatoen. Ligesom du skal have mindst 4 blanke sider i dit pas til visering. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.