All Inclusive på 5-stjernet skib

Rhône & Saône · All Inclusive og 5-stjernet skib · 2024

Krydstogter
7 Dage

Tag med på flodkrydstogt, og oplev Sydfrankrig fra floderne Rhône og Saône, når vi sejler fra Lyon i det sydøstlige Frankrig gennem Rhônedalen til det skønne Provence. Rejsen er med helpension og All Inclusive ombord på vores flotte 5-stjernede skib fra det franske rederi Croisi Europe.

Rhônedalen og Provence er ganske enestående! Her venter smukke historiske byer, endeløse lavendel- og solsikkemarker, hyggelige markeder og ikke mindst kilometervis af kraftfulde, snoede floder.

Vi sejler på to af det sydøstlige Frankrigs største og vigtigste floder, Rhône og Saône, der fører os fra vinområdet i Bourgogne til den fine storby Lyon, den storslåede paveby...

Tag med på flodkrydstogt, og oplev Sydfrankrig fra floderne Rhône og Saône, når vi sejler fra Lyon i det sydøstlige Frankrig gennem Rhônedalen til det skønne Provence. Rejsen er med helpension og All Inclusive ombord på vores flotte 5-stjernede skib fra det franske rederi Croisi Europe.

Rhônedalen og Provence er ganske enestående! Her venter smukke historiske byer, endeløse lavendel- og solsikkemarker, hyggelige markeder og ikke mindst kilometervis af kraftfulde, snoede floder.

Vi sejler på to af det sydøstlige Frankrigs største og vigtigste floder, Rhône og Saône, der fører os fra vinområdet i Bourgogne til den fine storby Lyon, den storslåede paveby Avignon og Van Goghs elskede by Arles. Undervejs tager vi også på spændende udflugter til den naturskønne bjergkæde Vercors Massif og det imponerende naturreservat i Camargue, som er særligt kendt for de smukke Camargue-heste.  

Ombord på vores gode 5-stjernede skib fra rederiet Croisi Europe bliver vi forkælet med All Inclusive. Det betyder, at du kan nyde helpension i skibets restaurant samt øl, vin, spiritus og vand fra skibet hver dag i tidsrummet 11.00 til 23.00. I rejsens pris har vi desuden inkluderet et alsidigt udflugtsprogram som byder på både vinsmagninger, olivensmagning, hesteshow og interessante byrundture i områdets smukke byer. 

Kort - Rhone og Saone - Sommer 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori B
1.550,-
Enekahyt på hoveddæk, kategori C
3.900,-
Enekahyt på øvre dæk, kategori B
4.975,-
Afbestillingsforsikring
1.355,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lyon/Marseille t/r
 • Alle flyskatter og afgifter, pt. kr. 610,-
 • Transfer i bus fra lufthavn til skib t/r 
 • 6 nætter ombord på MS Camargue*****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag) 
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 6 x middag (1.–6. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Besøg på vingård i Beaujolais-vinområdet, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Lyon
 • Udflugt til bjergkæden Vercors Massif og byen Die, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Avignon, inkl. entré til pavepaladset
 • Byvandring i Arles
 • Udflugt til Camargue
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, kr. 338,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Frankrig, Lyon og Rhônefloden

Fra Københavns Lufthavn flyver vi enten via Paris eller Brussel til Lyon. Fra lufthavnen kort køretur til vores krydstogtskib, som ligger ved kaj centralt i byen ved Rhônefloden.

Efter at vi har fundet os til rette i vores behagelige kahytter, mødes vi i skibets lounge til en velkomstdrink og en præsentation af skibets besætning. Vi nyder aftenens middag i restauranten, mens skibet sætter kurs nordpå ad Saône mod Mâcon. 

Inkluderede måltider: Middag.

Lyon ligger smukt ved Rhônefloden.

Lyon ligger smukt ved Rhônefloden.

2. dag: Mâcon, Beaujolais og Lyon

I dag lægger skibet til i den hyggelige franske provinsby Mâcon, som ligger ved Saônes bred i den sydlige del af Bourgogne. Byens historie går mere end to tusind år tilbage, og her fornemmer man tydeligt den ærkefranske stemning med de mange historiske attraktioner og pastelfarvede bygninger.

Om formiddagen skal vi på en lille byrundtur i Mâcon for at se nogle af byens højdepunkter såsom katedralen, hvis tårn er et af byens vartegn. Vi ser også den smukke Saint Laurent-bro fra det 11. århundrede. En elegant bro som er nænsomt restaureret og imponerer de fleste med sin smukke konstruktion.

Sidst på formiddagen er vi tilbage på skibet, og her kan du nyde frokosten ombord og sejladsen mod Trevoux. Om eftermiddagen tager vi på en dejlig udflugt til det smukke vinområde Beaujolais, som ligger mellem Lyon og Bourgogne. Områdets vine rangerer fra alt mellem den helt unge og friske Beaujolais Nouveau til stor, kompleks kvalitet af enkeltmarksvine. De fleste rødvine er fremstillet på druesorten gamay, som giver vinene en blød frugtagtig smag. De lette og friske hvidvine laves på basis af chardonnay. Vi får selvfølgelig en rundvisning på en vingård og smager lidt på stedets egen produktion. 

Efter denne skønne oplevelse vender vi tilbage til skibet, hvor kaptajnen sætter kursen mod tilbage sydpå mod Lyon. Igen i dag kan vi se frem til en dejlig middag i skibets restaurant. Vi ankommer til Lyon sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Grønne marker så langt øjet rækker i Beaujolais-vinområdet.

Grønne marker så langt øjet rækker i Beaujolais-vinområdet.

3. dag: Lyon og den skønne Rhônedal  

Lyon er Frankrigs tredjestørste by og ligger smukt, hvor Saône løber ud i Rhônefloden. Sammen oplever vi byen på en rundtur med bus og til fods. Vi kører op til den imponerende katedral Basilique Notre Dame de Fourvière, hvorfra der er en flot udsigt over byen.

Herefter kører bussen os retur til centrum, hvor vi spadserer gennem den gamle bydel til Place Bellecour. Vi kommer over Pont Bonaparte og ad gågaden Rue de la République, som løber mellem de to torve Place des Terreaux og Place Bellecour. Den travle plads Terreaux ligger i Lyons 1. arrondissement, og her findes et ganske prominent springvand, som er lavet i 1888 af skulptøren Frédéric-Auguste Bartholdi. Det var ham, der lavede den ikoniske Frihedsgudinde, som vogter over indsejlingen til New York. Ved de to pladser ligger rådhuset Hotel de Ville og Opera de Lyon. Fra broen Pont Bonaparte kan man blandt andet se den store kirke Cathedrale St. Jean. Lyons gamle bydel rummer en pragtsamling af gamle renæssancebygninger, hvoraf mange er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Efter byvandringen vender vi tilbage til frokosten på skibet. Eftermiddagens sejlads tager os gennem den naturskønne Rhônedal mod den stemningsfulde vinby Tain l'Hermitage, der ligger omgivet af stejle vinmarker. Her i området fremstilles nogle af de fineste og dyreste vine fra Rhône. Vi lægger til i byen og bliver liggende i Tain l'Hermitage natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Place des Terreaux med det prominente springvand i Lyon.

Place des Terreaux med det prominente springvand i Lyon.

4. dag: Tain l'Hermitage og bjergkæden Vercors Massif

I dag skal vi på en dejlig udflugt fra Tain l'Hermitage til bjergområdet Vercors Massif, som byder på imponerende udsigter.

Naturreservatet er forbavsende kontrastfyldt med græsgange i nord og solrige bakker i syd. På dagens udflugt oplever vi hyggelige dale, dybe kløfter og lodrette bjergsider, brusende vandløb og bølgende marker. Området var under 2. Verdenskrig også en vigtig strategiske placering for den franske modstandsbevægelse. Vi besøger den lille maleriske by Die, som er særlig kendt for sin lækre mousserende vin (Clairette de Die), som vi selvfølgelig skal smage på.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, så du kan nyde din frokost ombord og slappe af på eftermiddagens sejlads fra Tain l´Hermitage mod Avignon. Vi ankommer til pavebyen, som Avignon også kaldes, sidst på aftenen. Glæd dig til morgendagens udflugt i en af Sydfrankrigs mest interessante byer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bjergområdet Vercors Massif byder på imponerende udsigter.

Bjergområdet Vercors Massif byder på imponerende udsigter.

5. dag: Avignon og Arles

Den stemningsfulde gamle paveby Avignon er i dag en vibrerende kunst- og kulturby, der er særligt berømt for et rigt teaterliv. Meget af byen har rødder tilbage til romertiden, og i 1300-tallet residerede paverne her. Avignon er omgivet af en fem kilometer lang middelaldermur, som med hele 39 tårne og syv porte skulle beskytte byens pavepalads - Palais des Papes. Pavepaladset udgør nærmest sin helt egen fæstningsby, der engang var en miniudgave af Vatikanet - endda med egen møntfod! Nyd stemningen på byens store centrale plads, hvor der er et leben af udklædte skuespillere, som uddeler foldere og sælger billetter til byens mange teatre. Frokosten nyder vi på skibet, og efterfølgende kan du nyde den smukke sejlads mod Arles.

Vi ankommer til Arles ca. kl. 15.00, og her går vi i land for at opleve den charmerende by ved Rhônedeltaet i Sydfrankrig både i bus og til fods. Byen kaldes også Porten til Camargue, og det var netop her, at Vincent van Gogh slog sig ned i slutningen af 1800-tallet og malede mange af hans allermest berømte malerier.

I Arles finder vi også rester fra romertiden, blandt andet romerske bade, Palais Constantine, som engang var et kejserpalads, samt et stort, velbevaret romersk amfiteater. Her afholdes der provencalsk tyrefægtning, kaldet course camarguaise eller course libre, hvor man ikke dræber tyren - tværtimod hylder de den. I stedet forsøger mænd på akrobatisk og spektakulær vis at fange den blomsterkrans, som er spændt fast mellem tyrens horn. Dagens sidste oplevelse er hos en lokal olivenolieproducent, hvor vi bliver vist rundt og smager den dejlige olie. 

Tilbage på skibet nyder vi middagen mens vi fortsætter sejladsen mod Martigues. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke by Arles med det imponerende romerske amfiteater.

Den smukke by Arles med det imponerende romerske amfiteater.

6. dag: Camargue og de smukke hvide heste 

I dag skal vi på en dejlig udflugt til Vesteuropas største floddelta, det unikke naturområde La Camargue, som byder på enestående flora og fauna, der tæller både halvvilde heste og flamingoer. Vi besøger en lokal ranch for at høre mere om de berømte hvide Camargueheste. Efter 2. Verdenskrig var franskmændende, der var motiveret af en stærk kulturel forbindelse til hestene, de første til at genoplive ideen med at rejse på hesteryg. Camargue-heste kaldes også havets heste, og de er kendt for deres rolige temperament og deres stærke bånd til rytterne. På ranchen skal vi overvære et show, der imponerer de fleste, som viser det unikke samspil imellem mennesket og de smukke dyr. Efterfølgende returnerer vi til skibet for dagens frokost.

Nyd eftermiddagens sejlads og slap eventuelt af på dækket med en god bog. Om aftenen gør vi os klar til den festlige gallamiddag, hvor skibets besætning har gjort alt for, at vi får en fornøjelig aften. I køkkenet har man kræset ekstra for middagen, og efterfølgende har du måske lyst til at slutte dit togt af med en lille svingom i skibets lounge. Skibet overnatter i Martigues.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De smukke og halvvilde heste fra Camarguedeltaet.

De smukke og halvvilde heste fra Camarguedeltaet.

7. dag: Martigues og hjemrejse

I dag er det tid til at vinke farvel til vores dejlige skib. Mens vi spiser morgenmad, bærer besætningen vores bagage i land, og fra skibet har vi en kort køretur til lufthavnen i Marseille. Først på eftermiddagen flyver vi via Paris eller Brussel retur til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

MS Camargue *****
VisSkjul

Nydeligt 5-stjernet skib med plads til cirka 104 passager fra det franske rederi Croisi Europe.

MS Camargue blev totalrenoveret i 2015, og ombord på skibet finder du restaurant, lounge med bar og dansegulv, souvenirbutik, aircondition og et dejligt soldæk med liggestole.

Rygning er kun tillladt på soldækket. Skibet har ikke elevator. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori C. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori B
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori C  
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori B   

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori C

Rummelige og velindrettede dobbeltkahytter på cirka 14,5 m2 og enekahytter på cirka 9,5 m2 med dobbeltseng eller to enkeltsenge, aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har store vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori B

Rummelige og velindrettede dobbeltkahytter på cirka 14,5 m2 og enekahytter på cirka 9,5 m2 med dobbeltseng eller to enkeltsenge, aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har store panoramavinduer, der kan åbnes.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Velkommen ombord på MS Camargue.
Velkommen ombord på MS Camargue.
Restauranten på MS Camargue.
Restauranten på MS Camargue.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i lounge-baren på MS Camargue.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i lounge-baren på MS Camargue.
Lounge-baren ombord på MS Camargue.
Lounge-baren ombord på MS Camargue.
Lounge-baren ombord på MS Camargue.
Lounge-baren ombord på MS Camargue.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket på MS Camargue.
Eksempel på dobbeltkahyt på hoveddækket på MS Camargue.
Eksempel på enkeltkahyt på hoveddækket på MS Camargue.
Eksempel på enkeltkahyt på hoveddækket på MS Camargue.
Eksempel på enkeltkahyt på øvre dæk på MS Camargue.
Eksempel på enkeltkahyt på øvre dæk på MS Camargue.
Eksempel på dobbeltkahyt på øvre dæk på MS Camargue.
Eksempel på dobbeltkahyt på øvre dæk på MS Camargue.