Nyhed

Krydstogt i Rusland · Moskva - Volgograd - Astrakhan

Krydstogter
14 Dage

Fra Ruslands eventyrlige hovedstad, Moskva, gennem en perlerække af russiske byer til Astrakhan ved Det Kaspiske Hav. På dette imponerende krydstogt sejler vi mere end 3.000 kilometer ad Ruslands pulsåre, Volgafloden, og oplever landets mangfoldighed samt nyder tilværelsen på vores 4-stjernede skib.​

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie på dette krydstogt, der byder på store rigdomme, gamle træhuse og løgkuplede kirker i fabelagtige farver. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

Ad Volgafloden sejler vi gennem Ruslands imponerende natur af floder, søer og dybe skove. Vi besøger...

Fra Ruslands eventyrlige hovedstad, Moskva, gennem en perlerække af russiske byer til Astrakhan ved Det Kaspiske Hav. På dette imponerende krydstogt sejler vi mere end 3.000 kilometer ad Ruslands pulsåre, Volgafloden, og oplever landets mangfoldighed samt nyder tilværelsen på vores 4-stjernede skib.​

Oplev Ruslands enorme dybde, bredde og dramatiske historie på dette krydstogt, der byder på store rigdomme, gamle træhuse og løgkuplede kirker i fabelagtige farver. Rusland er og forbliver med Winston Churchills ord: En gåde i et mysterium pakket ind i et paradoks.

Ad Volgafloden sejler vi gennem Ruslands imponerende natur af floder, søer og dybe skove. Vi besøger interessante byer som Nizjnij Novgorod, Stalingrad, Samara og Kazan, inden vi afslutter rejsen i byen Astrakhan, der ligger ud til Det Kaspiske Hav. Gennem foredrag og udflugter med vores ekpsertrejseleder bliver vi klogere på dette fascinerende land, dets imødekommende befolkning og dramatiske historie.

Det 4-stjernede skib MS Nizhniy Novgorod danner rammen om vores flydende eventyr, og med inkluderet helpension ombord er det bare at læne sig tilbage og nyde de smukke, russiske landskaber, der glider forbi.

 

Rutekort - Krydstogt Moskva - Volgograd - Astrakhan

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Enekahyt på båddæk
1.300,-
Dobbeltkahyt Deluxe med hoveddæk
1.950,-
Dobbeltkahyt Deluxe på mellemdæk/båddæk
3.250,-
Juniorsuite på mellemdæk
5.525,-
Visum
1.100,-
Afbestillingsforsikring
1.150,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Moskva/Astrakhan t/r 
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 13 nætter på MS Nizhniy Novgorod****
 • 13 x morgenmad (2.-14. dag)
 • 12 x frokost (2.-13. dag)
 • 13 x middag (1.-13 dag)
 • Byrundtur i Moskva med besøg på Den Røde Plads
 • Moskvas Kreml
 • Tretjakovgalleriet
 • Byvandring Uglitj med besøg i Blodskirken
 • Byrundtur i Jaroslavl 
 • Besøg på Ipatiev-klosteret i Kostroma
 • Nizjnij Novgorods Kreml
 • Besøg i Tsjeboksary
 • Kazans Kreml
 • Besøg i Samara
 • Besøg i Saratov
 • Heltebyen Stalingrad med besøg ved Moder Rusland
 • Byrundtur i Astrakhan
 • Foredrag ombord ved rejselederen
 • Alle passager- og havneafgifter 
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obl. drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Mod Moskva

Om eftermiddagen flyver vi direkte fra København til Moskva. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Moskva

Moskva udstråler magt og rigdom. Udover at være den største by i Europa er det også den by i verden med flest dollarmilliardærer. Vi får et godt indtryk af Moskva, når vi kører fra skibet ad gaden Leningradskij Prospekt, der er indrammet af de store boligkarréer fra Stalintiden. Vi kommer forbi fodboldklubben Dynamos stadion og Den Hviderussiske Banegård - en af Moskvas ni banegårde, der omkranser centrum af byen. Stationerne er forbundet af Metroringlinjen og sender tog i hver sin geografiske retning af det kæmpe rige. Med over én million ansatte er de russiske statsbaner et af verdens største transportfirmaer og en af verdens største arbejdspladser.

Med bussen kører vi videre gennem Tverskaja-gaden, som huser Moskvas dyreste butikker og restauranter. Gaden slutter ved Den Røde Plads, men inden vi når den, skal vi forbi det verdensberømte Bolsjojteater, Den Russiske Statsduma og Ljubjanka, som stadig kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange russere. Her holdt KGB nemlig til. Ifølge den - oftest temmelig sorte - russiske folkehumor var det den højeste bygning i Moskva, fordi man derfra kunne se helt til Sibirien. Fra Spurvehøjene, hvor det enorme statsuniversitet troner, har vi en smuk udsigt over byen. Måske er vi heldige at se nogle af de mange russiske brudepar, som får taget deres bryllupsbillede her. På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem, og der vil være lidt tid på egen hånd, inden vi nyder en velfortjent frokost.  

Efter en fælles frokost fortsætter vi byrundturen,  hvor vi koncentrerer vi os om Kreml, hvorfra både Ivan den Grusomme, Stalin og Putin har styret Rusland med hård hånd. Katedralpladsen, som omkranses af kirker, udgør centrum af Kreml, der er centrum i Moskva, som igen er Ruslands midtpunkt. Var Rusland en Babushkadukke, ville Kreml udgøre den allerinderste dukke! Vi ser Maria Himmelfarts-kirken, hvor zarerne blev kronet, og hvor nogle af Ruslands ældste og flotteste ikoner findes. I Ærkeenglen Michaels-kirken ligger zarerne frem til Peter den Store begravet. Vi kommer forbi Manegepladsen bag Kreml, hvor den evige flamme ærer de faldne i 2. Verdenskrig.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Ekstraarrangement: Moskva by Night (bestilles og betales ombord)
Når solen går ned, tændes millioner af lys på Moskvas mange bygninger. Efter en god middag i skibets restaurant, kører vi en tur igennem den mægtige storby. Om aftenen falder der en helt særlig ro over Moskva, og det er en særlig smuk oplevelse at se byen, der er badet i lys. 


3. dag: Moskva

Vi besøger Tretjakovgalleriet, der er en samling af de allerstørste russiske malere. Inden vi kører tilbage til skibet for at nyde en sen frokost, er der lidt tid på egen hånd. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Moskva, og her har vi 128 kilometers sejlads ad Moskvakanalen, før vi når Volga 191 kilometer fra dets udsping. Herfra er der godt 3.300 km til Astrakhan ved Det Kaspiske Hav, hvor Volga spreder sig i et stort floddelta.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


4. dag: Uglitj

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Uglitj. I Uglitj blev den sidste arving til Ivan den Grusomme myrdet, hvilket banede vejen for Romanovdynastiet. Vi ser Blodskirken og fornemmer, hvordan en fredag aften i en søvnig provinsby løber af stablen, før vi sejler videre ad Volga.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


5. dag: Jaroslavl og Kostroma

I 2010 fyldte Jaroslavl 1.000 år, og centrum af byen blev sat i stand. På byrundturen ser vi, hvorfor Jaroslavl er perlen blandt byerne på den såkaldte Gyldne Ring. Vi besøger byens kloster, der nu er museum, og Guvernørens Hus, der i dag huser en kunstsamling. Der er tid til opdagelse på egen hånd, før vi spiser frokost på skibet, mens vi sejler mod Kostroma. Kostroma er kendt for det smukke Ipatiev-kloster, som skjulte den første Romanov fra interne og eksterne fjender. Klosterets kirke har en fantastisk ikonostase (altertavle). Byens centrum har bevaret sit præg fra zartiden.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


6. dag: Nizjnij Novgorod

Nizjnij Novgorod - Ruslands 4. største by - var lukket for udlændinge i sovjettiden. Nizjnij Novgorod var i zartiden købmændenes by og blev kaldt Ruslands pengepung. Her produceredes sovjettidens svar på de moderne vestlige biler - Volgaen. Vi besøger byens imponerende Kreml, som er det største uden for Moskva. Det er en interessant formiddagstur i proletarforfatteren Maksim Gorkijs fødeby, der tidligere var opkaldt efter ham.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


7. dag: Tsjeboksary

Vi får endnu et indtryk af Ruslands mangfoldighed, når vi besøger hovedstaden Tjeboksary i tjuvasjfolkets selvstyrende republik Tjuvasjien. Vitus Rejser lagde til her første gang i 2010. Der er næppe mange danskere, der kan prale af at have været i en så eksotisk hovedstad. Vi skal se byens treenighedskloster, før vi begiver os mod Sejrsparken for at høre lidt om den russiske revolution og borgerkrigen. Herefter er der tid på egen hånd ved Volgas promenade.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


8. dag: Kazan

Vi ankommer til den selvstyrende olierepublik Tatarstans smukke hovedstad Kazan, der gennemskæres af den transsibiriske jernbane. Byens moskéer, minareter og spraglede gadeliv leder tankerne hen på Centralasien. På byrundturen besøger vi Peter-Paul-Katedralen og byens hvide Kreml, der er fredet af UNESCO.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

9. dag: Samara

Vi besøger Samara, der var tænkt som ny hovedstad, hvis Moskva skulle falde i nazisternes kløer. I oktober 1941, da Moskva var truet, evakuerede man administrationen hertil. Her byggede Stalin sin bunker 40 meter under jorden ved en uskyldigt udseende boligblok. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


10. dag: Saratov

Saratov blev grundlagt i 1590 som et fort i det ekspanderende russiske rige. Byen har et charmerende centrum præget af gamle huse og en hyggelig gågade. I området omkring Saratov holdt volgatyskerne til. Det var de tyskere, som Katarina den Store bragte til landet. Fra 1918-1941 havde de deres egen autonome republik, men i dag er der ikke mange tyskere tilbage.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


11. dag: Stalingrad

Byen hedder i dag Volgograd og indgyder ærefrygt. Vi ser krigsmindeparken Mamayev Kurgan med den storslåede statue Moder Rusland. I et stort panorama er krigen afbilledet på byens krigsmuseum. Flere soldater mistede livet i slaget om Stalingrad end de samlede engelske og amerikanske tab under hele 2. verdenskrig. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Rejselederne viser gerne hen til den tyske feltmarskal Paulus’ sidste hovedkvarter, der i dag er et mikromuseum omgivet af et indkøbscenter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

12. dag: På vandet

I dag er der god tid til at slappe af og nyde naturen, der passerer forbi. Der er underholdning ombord på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.


13. dag: Astrakhan

Fra Astrakhan og Kazan dominerede tatarfolket Volga, indtil Ivan den Grusomme midt i 1500-tallet underlagde sig hele floden. På byrundturen ser vi byens fæstning og historiske seværdigheder. Om eftermiddagen er der mulighed for at deltage i ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Astrakhans naturreservat (bestilles og betales ombord)
Med bus kører vi ud i Astrakhan-deltaets naturreservat, der er et mekka for fugleliv. Vi sejler i små både, og deltagelse kræver almindelig, god balance, når man skal op og ned af bådene.

14. dag: Mod København

Vi flyver retur fra Astrakhan via Moskva til København.
 

Hotelinformation

MS Nizhniy Novgorod ****
VisSkjul

Skibet er opkaldt efter byen Nizhniy Novgorod, som vi besøger på dette togt, og er bygget i Tyskland tilbage i 1981, men totalrenoveret i 2018/2019. Her er plads til 212 passagerer. MS Nizhniy Novgorod er konstrueret specielt til sejlads og navigation på de store søer og floder i Rusland. 

På MS Nizhniy Novgorod findes der to restauranter, to barer og en kaffebar. Der er gratis WiFi i fællesområderne, når forbindelsen tillader det. Udsigten til det passerende landskab kan nydes fra skibets soldæk. Undervejs vil skibets orkester underholde med blandt andet traditionel, russisk folkemusik og folkedans. Herudover vil der være foredrag af rejselederen i skibets konferrencesal omkring Ruslands kultur og historie. Til de aktive er der fitnessrum. 

Måltider

Måltiderne ombord spises i skibets gode og rummelige restaurant. Blandt de mange retter indgår naturligvis også berømte retter fra det russiske køkken, som mange også kender fra russisk litteratur. Vi skal selvfølgelig prøve de kendteste af dem alle - Borsh (rødbedesuppe) og Soljanka (Ruslands berømte suppe med kød, citron og oliven). Om morgenen er der en morgenmadsbuffet med både varme og kolde retter, vand, te og kaffe. Frokosten består af valg imellem to forskellige slags forretter, som varierer fra dag til dag, en hovedret og  dessert. Middagen er typisk en forret og et valg imellem tre forskellige hovedretter. Vi afslutter naturligvis med dessert.   

Kahytter

Alle kahytter er udvendige og findes på hoveddæk, mellemdæk og båddæk. Kahytterne har store panoramavinduer, som kan åbnes, aircondition, et lille bord, et lille køleskab, radio og eget badeværelse med bruseniche samt hårtørrer. Dobbeltkahytter findes som 2-sengskahytter (ca. 10 m2) og ligger på mellemdæk og båddæk.  Deluxe-kahytter (ca. 13 m2) ligger på hoveddæk, mellemdæk og båddæk. Enekahytterne (ca. 6 m2) ligger på båddækket, hvor badeværelserne er små, endnu ikke renoveret, og hvor bruseren er placeret henover vasken. Der findes desuden juniorsuiter på mellemdæk på 22 m2. Suiterne har store panoramavinduer, der kan åbnes og samme gode faciliteter som de øvrige kahytter. Derudover er junior-suiterne lækkert indrettet med sofa og bord.  Skibet er indrettet med svalegang på alle dæk. Vær opmærksom på, at prisen på båddæk og mellemdæk er den samme, idet der på båddæk kan være begrænset udsigt. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten, når skibet ligger i havn, er begrænset.