All Inclusive ombord

Guadalquivir & Guadiana · Krydstogt i Andalusien · 2024

Krydstogter
8 Dage

Oplev det populære og fascinerende Andalusien på en ny måde, når vi stævner ud på et herligt flodkrydstogt på Spaniens næstlængste flod, Guadalquivir. Vi sejler også i åbent farvand og tager en afstikker op ad grænsefloden, Guadiana, mellem Spanien og Portugal. På dette skønne krydstogt oplever vi nogle af Andalusiens store højdepunkter, besøger en autentisk portugisisk landsby og går i Christopher Columbus fodspor. 

Andalusien er fyldt med skønhed og charme, og du har nu mulighed for at opleve det hele fra vores base på det dejlige skib MS La Belle de Cadiz. 

Undervejs på vores andalusiske eventyr skal vi blandt andet besøge...

Oplev det populære og fascinerende Andalusien på en ny måde, når vi stævner ud på et herligt flodkrydstogt på Spaniens næstlængste flod, Guadalquivir. Vi sejler også i åbent farvand og tager en afstikker op ad grænsefloden, Guadiana, mellem Spanien og Portugal. På dette skønne krydstogt oplever vi nogle af Andalusiens store højdepunkter, besøger en autentisk portugisisk landsby og går i Christopher Columbus fodspor. 

Andalusien er fyldt med skønhed og charme, og du har nu mulighed for at opleve det hele fra vores base på det dejlige skib MS La Belle de Cadiz. 

Undervejs på vores andalusiske eventyr skal vi blandt andet besøge den smukke og gamle by Cordóba med den enestående moské-katedral, La Mezquita, ligesom vi skal rundt i den charmerende andalusiske hovedstad, Sevilla, som er en sand skattekiste af kulturoplevelser. Vi skal også besøge en ægte andalusisk hacienda, smage sherry fra de store egetræsfade i sherrybyen Jerez de La Frontera og opleve de smukke andalusiske heste som regionen er så kendt for.

I Cádizbugten ser vi nærmere på havnebyen af samme navn. Cádiz' gamle og meget charmerende bydel er fyldt med pastelfarvede huse og en unik beliggenhed ved Atlanterhavets brusende kyst. Som noget helt unikt sejler vi herfra og ud i åbent farvand i Cádizbugten for at sejle op ad floden Guadiana, som danner den naturlige grænse mellem Portugal og Spanien. Guadiana er mere uberørt, og her besøger vi den lille autentiske landsby Alcoutim.

På vores sejlads tilbage til Guadalquivir lægger vi til i den andalusiske by Huelva, hvor vi skal blive klogere på Christopher Columbus' ekspeditioner og opdagelsen af Amerika. Tilbage i Sevilla slutter vi af med et storslået besøg i Granada, hvor vi skal opleve det verdenskendte Alhambrapalads.

Denne rejse er med oplevelser fra start til slut - på udrejsen fra lufthavnen besøger vi hyggelig landejendom, hvor vi nyder en frokost, og på hjemrejsen slår vi et smut forbi Solkystens hovedby Málaga.  

Alle udflugter samt helpension med drikkevarer til måltiderne ombord er inkluderet, og skibets service er helt i top. Der vil selvfølgelig være underholdning ombord med blandt andet flamencodans. 

Tag med til Andalusien på de fortryllende floder Guadalquivir og Guadiana, og nyd nogle af Spaniens mest populære og eftertragtede byer.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt med 2 senge på mellemdæk
1.500,-
Dobbeltkahyt med 2 senge på øvre dæk
2.500,-
Enekahyt med 2 senge på hoveddæk (nedre dæk)
4.199,-
Enekahyt med 2 senge på mellemdæk
5.399,-
Enekahyt med 2 senge på øvre dæk
6.399,-
Afbestillingsforsikring
1.535,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle flyskatter og afgifter ca kr. 300,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r 
 • 7 nætter på MS La Bella Cadix****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x frokost (1.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Udflugt til Córdoba
 • Besøg i katedralen La Mezquita i Córdoba
 • Byrundtur i Sevilla
 • Besøg i Real Alcazar-paladset i Sevilla
 • Besøg på andalusisk hacienda
 • Hesteshow ved Isla Minima
 • Byrundtur i Jerez de la Frontera
 • Besøg i Alcazar-paladset i Jerez de la Frontera 
 • Besøg på hestestutteri i Jerez de la Frontera med rideopvisning
 • Besøg i Cadìz
 • Sherrysmagning hos lokal bodega i Jerez de la Frontera
 • Byvandring i landsbyen Alcoutim
 • Besøg i franciskanerkloster i Palos de la Frontera
 • Besøg ved Karavellernes kaj inkl. entré
 • Udflugt til Granada
 • Besøg i Alhambra inkl. entré
 • Besøg i Málaga inkl. lille byvandring
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi kr. 390,-
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Málaga

Vi flyver med Norwegians morgenfly med ankomst til Málaga om formiddagen. Vores danske rejseleder møder os i lufthavnen, hvorfra vi kører til den frodige Guadalhorce-dal, som særlig er kendt for sine mange citron- og appelsinplantager. De mange tusinder citrusfrugttræer overrisles med vand fra floderne Río Grande og Río Guadalhorce, der gennemløber dalen. Her skal vi besøge Finca Juanito Orange, Juanito og hans hustru Heidis mindre landejendom, der er beliggende tæt på den hvide landsby Pizarra.

Juanito viser os rundt på plantagen, som byder på flere forskellige citrussorter, og selvfølgelig skal vi smage på de friske frugter, såsom appelsiner, citroner, grapefrugt, granatæbler og meget mere. Rundvisningen krydres med Juanitos helt særlige humoristiske sans og charme. Vi runder besøget af på ægte andalusisk vis med en frokost, hvor vi skal smage familiens hjemmelavede paella med et dertilhørende glas vin. 

Efter denne dejlige start fortsætter vi mod den andalusiske hovedstad, Sevilla. Vi har nogle timers kørsel foran os, så slap af, og nyd den smukke køretur til Sevilla og vores skib MS La Belle de Cadix, som ligger ved kaj midt i byen og i gåafstand til den historiske bydel.

Vi finder os til rette på skibet, og inden rejsens velkomstmiddag i skibets restaurant mødes vi til en velkomstcocktail og hilser på skibets besætning. Skibet ligger i Sevilla natten over.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

På besøg i citrusplantagen hos Finca Juanita Orange i Andalusien.

På besøg i citrusplantagen hos Finca Juanita Orange i Andalusien.

2. dag: Córdoba inklusive frokost

Efter morgenmaden kører vi i bus til Córdoba. Turen tager ca. 1,5 time, så du kan slappe af i bussen og få dig en lille lur, inden vi ankommer til en af Andalusiens smukkeste byer. 

Córdoba er en labyrint af smalle gader, små pladser og smukke, gamle bygninger. Vi går igennem det gamle jødiske kvarter, og så skal vi selvfølgelig besøge byens største attraktion, La Mezquita, som simpelthen skal opleves for at forstå storheden. Katedralen, der engang var en moské, er fyldt med ikke mindre end 856 søjler, og når man træder ind, er det som at træde ind i en blanding af 1001 nats eventyr og overdådig renæssance og barok.

Frokosten nyder vi på en af byens lokale restauranter, og efterfølgende får du lidt tid på egen hånd. Har du lyst, kan du sammen med rejselederen gå til Guadalquivir for at se den gamle romerske bro fra det 1. århundrede. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet, som ligger i Sevilla natten over.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den imponerende katedral-moské La Mezquita i Córdoba.

Den imponerende katedral-moské La Mezquita i Córdoba.

3. dag: På opdagelse i Sevilla - Isla Minima 

Efter morgenmaden kører vi fra skibet for at opleve nogle af Sevillas fascinerende monumenter. Vi starter på den berømte Plaza de España, byens arkitektoniske perle og en af Andalusiens mest imponerende pladser. Den ikoniske halvcirkulære plads fra 1929 ligger inde i María Luisa-parken med front mod Guadalquivir. Bygningerne er de rene kunstværker fyldt med små detaljer såsom søjler og buegange, der er udsmykket med paneler af mauriske azulejo-fliser. 

Herfra fortsætter vi til den berømte bydel Santa Cruz, hvor vi går en tur i det gamle jødiske kvarter, der, med smalle stræder og charmerende andalusiske huse, er Sevillas smukkeste og mest hyggelige. 

Vi besøger også det royale palads, Real Alcázar, som er et maurisk mesterværk og et af Europas ældste paladser, hvis øverste etager stadig benyttes af den royale familie, når de besøger Sevilla. Stedet er magisk, og den omkringliggende have er ufattelig smuk med et væld af små patios og indtagende kroge.

Vores udflugt slutter ved byens vartegn, den gigantiske katedral, som er verdens tredjestørste kirke. Den er bygget ovenpå ruinerne af datidens arabiske Almohadmoské.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, hvor du kan nyde din frokost ombord, mens vi indleder togtets første sejlads mod øen Isla Minima. Fra centrum af Sevilla sejler vi ud på Guadalquivir og ned langs floden, hvor vi passerer Doñana Nationalpark, som UNESCO har udpeget som et verdensarvssted og et biosfærereservat.

Efter et par timers sejlads ankommer vi til Isla Minima, hvor vi lægger til et par timer. Vi skal nemlig besøge en autentisk andalusisk hacienda, der ligger på bredden af Guadalquivir. Den smukke traditionelle hvide landejendom har sin helt egen arkitektoniske stil, som er et miks af den mauriske og spanske stil. I stedets imponerende gårdområde skal vi overvære et hesteshow med de smukke andalusiske heste, som siges at kunne danse. 

Efter showet vender vi tilbage på skibet, og kaptajnen fortsætter sejladsen ned ad Guadalquivir, mens vi nyder middagen i skibets restaurant. Omkring midnat er vi fremme i El Puerto de Santa Maria ved floden Guadalete, hvor skibet ligger natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af de mange arkitektoniske perler i Sevilla, Plaza de España.

En af de mange arkitektoniske perler i Sevilla, Plaza de España.

4. dag: El Puerto de Santa Maria - Jerez de la Frontera

El Puerto de Santa Maria har et hyggeligt bilfrit centrum, og indtil jernbanen kom til området, blev al sherry afskibet fra byens havn. Fra skibet kører vi i bus ca. en halv times tid til Jerez de la Frontera - sherryens hovedstad. Jerez er det arabiske ord for sherry, og overalt i byen finder man bodegaer med den velsmagende og unikke hedvin.

På vores panoramatur i bussen ser vi katedralen fra det 17. århundrede, som er et sandt mesterværk, der er opført på ruinerne af en gammel moské. Vi ser også det gamle mauriske palads Alcázar, som kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Bag murene skjuler sig det mest charmerende haveanlæg med gamle træer, planter, blomster og havebassiner.

Alcázar er en af byens store attraktioner, og vores rejseleder fortæller selvfølgelig historien om det gamle mauriske styre. Jerez de la Fronterea er også kendt for opdræt af andalusiske heste, som anses at være blandt de bedste indenfor dressurridning. Vi besøger et lokalt stutteri, og får mulighed for at overvære en lille opvisning af den ridekunst som landet er så berømt for. Efter dette besøg skal vi selvfølgelig besøge en af byens lokale bodegaer for at smage på den herlige sherry.

Frokost på skibet og efterfølgende sejler vi en times tid videre ned ad floden til Cádiz, som ligger på en halvø ud i bugten af samme navn. Byen, der er den ældste i det vestlige Europa, er nærmest omgivet af vand på alle sider og har altid været en vigtig søfarts- og handelsby. Dens historie kan dateres mere end 3.000 år tilbage. Regionen har en farverig historie, og har gennem tiden blandt andet været under påvirkning fra både iberiske bosættere, grækere, fønikere, kartagere og romere.

Vi går i land, og i bus kører vi en panoramatur, hvor vi undervejs hører om byens rige kulturarv og ser nogle af områdets smukke strækninger med uspolerede strande. I den gamle bydel finder vi flere af byens attraktioner som eksempelvis den overdådige barokke katedral. Vi ser også San Sebastián-borgen fra det 17. århundrede. Den ligger for enden af stranden La Caleta på en lille ø og blev bygget for at beskytte den nordlige del af byen mod angreb.

Om aftenen mødes vi til en hyggelig middag i skibets restaurant, og efterfølgende går vi i land for at opleve et flamencoshow, som er en af Spaniens mest berømte traditioner. Flamenco, der blev skabt af sigøjnerne, består af tre hovedelementer - sang, dans og musik. Flamenco er ikke blot et show, men også en måde at udtrykke dybe følelser og kultur. En festlig afslutning på en dejlig dag med andalusiske højdepunkter.

Vi letter anker ca. kl. 23.30 og sejler ud i Cádizbugten, som strækker sig ud i Atlanterhavet. Vores skib er det eneste af Croisi Europes skibe, der sejler i åbent farvand, og vi følger kysten og når grænsen til Portugal tidligt næste morgen ca. 05.30.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gamle bydel af Cadiz med katedralen tronende for enden af en landtange ud i Atlanterhavet.

Den gamle bydel af Cadiz med katedralen tronende for enden af en landtange ud i Atlanterhavet.

5. dag: Alcoutim i Portugal - Huelva 

Vi forlader det åbne farvand for at sejle op ad floden Guadiana, der danner en naturlig grænse mellem Portugal og Spanien. Nyd morgenmaden og de smukke panoramaer, som byder på nogle helt andre indtryk.

Floden er temmelig uberørt, og som du vil se, er her kun enkelte landsbyer. Landskabet er betagende med frodige flodbredder, og i de smukke naturskønne områder findes et rigt fugleliv. Skibet glider stille igennem landskabet som er en oase af fred og ro. Måske du kan spotte nogle af områdets vandfugle, der gemmer sig i sivene.

Vores mål er den portugisiske landsby Alcoutim, som vi når midt på formiddagen. Vi bliver budt velkommen af en nysgerrig statue kendt som O Contrabandista (smugleren), der er opført til ære for de smugleraktiviteter, der i mange år har fundet sted her i grænseområderne. 

Alcoutim ligger ved Guadianas bred omgivet af frodige grønne bakker. Sammen med rejselederen skal vi på en lille byvandring til fods i byens velbevarede historiske bydel med hvidkalkede huse og traditionel portugisisk arkitektur. Her er fredeligt og uspoleret, og man fornemmer tydeligt det autentiske Portugal. 

Efter ca. to timer er vi tilbage på skibet, hvor vi nyder frokosten, mens vi sejler ned ad Guadiana mod Vila Real de Santo António i Guadianas udløb i havet. Vi fortsætter sejladsen ud i det åbne farvand langs Cádizbugtens kyst og ind i flodmundingen Odiel til den andalusiske by Huelva, hvor vi ankommer om aftenen mens vi nyder middagen i restauranten. Skibet ligger natten over i Huelva. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke landsby Alcoutim ligger ved floden Guadiana, der danner grænsen mellem Spanien og Portugal.

Den smukke landsby Alcoutim ligger ved floden Guadiana, der danner grænsen mellem Spanien og Portugal.

6. dag: Huelva - I Columbus' fodspor

Efter morgenmaden på skibet går vi i land, og i bus kører vi til den sydspanske by Palos de la Frontera, hvor vi skal besøge franciskanerklosteret, der blev grundlagt i 1261. De bygninger vi ser i dag, er opført i slutningen af det fjortende århundrede, og de fremviser en blanding af gotisk og maurisk arkitektur. Vi skal på en rundvisning sammen med en lokalguide, som fortæller om stedets historie og viser os klosteret og stedets museum. Det særligt interessante er, at det var netop her, at Christoffer Columbus opholdt sig i to år inden hans første berømte ekspedition på jagt efter søvejen vestover til Indien. I stedets museum kan man se adskillige relikvier fra opdagelsen af Amerika. 

Herfra fortsætter vi til Muelle de las Carabelas (Karavellernes kaj), som er et flydende museum bestående af replikaer af de tre skibe, der i 1492 sejlede til Amerika. Skibene (Pinta, Nina og Santa Maria) ligger ved Río Tinto-flodens bred, og her kan du gå på opdagelse på skibene. Kajen med de tre skibe blev åbnet i 1994, og det er et fantastisk sted at lære om Columbus' historiske sejlads mod den nye verden. 

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, og mens vi spiser frokost, sejler vi igen ud i Cádizbugten, som vi følger indtil vi når Guadalquivirs udmunding. Vi fortsætter op ad floden mod Sevilla og nyder middagen på skibet, hvor køkkenet i aften har tryllet lidt ekstra, da der denne dag er lagt op til en festlig gallaaften. Skibet ankommer ca. kl. 22.00 i Sevilla og ligger her natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Kom med ombord på de nøjagtige kopier af Columbus' tre skibe ved Muelle de las Carabelas i Huelva i Spanien.

Kom med ombord på de nøjagtige kopier af Columbus' tre skibe ved Muelle de las Carabelas i Huelva i Spanien.

7. dag: Granada - Besøg i Alhambra 

I dag har du mulighed for at tage med på en interessant udflugt til Granada. Vi gør opmærksom på, at køreturen i bus fra Sevilla til Granada er på ca. tre timer hver vej.

Vi kører tidligt fra Sevilla direkte til det majestætiske paladskompleks Alhambra, som er en verdensberømt og meget imponerende maurisk fæstning. Den muslimske tilstedeværelse i Spanien gennem næste 800 år havde en enorm kulturel betydning, og minderne fra maurernes tid opleves særligt tydeligt i Alhambra, der er et af Spaniens smukkeste bygningsværker.

Vi ser paladsets utrolige skønhed med de kongelige gemakker, intime patioer og den berømte Løvegård. Vi oplever også det idylliske Generalifes pragtfulde blomsteranlæg med roser og springvand. Appelsintræer og grønne planter går op i en højere harmonisk enhed med vandbassiner og karakteristisk maurisk ornamentik. 

Efter denne storslåede oplevelse kører vi ind til Granadas historiske centrum, hvor vi hygger os over en frokost på en lokal restaurant. Efterfølgende får du tid på egen hånd i den atmosfærefyldte by, hvor du eventuelt kan besøge den gamle mauriske markedsgade Alcaiceria i byens historiske hjerte. Eller måske vil du gå på opdagelse i den ældste bydel Albaicin, der er en labyrint af smalle, snoede gader, hvor maurerne søgte tilflugt, da de kristne generobrede byen.

Vi kører retur til Sevilla i bus, og mon ikke de fleste får sig en lille lur efter de store indtryk af den smukke gamle by. Rejsens sidste middag nyder vi sammen på skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Det imponerende Alhambra-palads.

Det imponerende Alhambra-palads.

8. dag: Hjemrejse fra Málaga

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til MS Belle de Cadix. I bus kører vi fra Sevilla til Costa del Sols kontrastfyldte hovedby, Málaga. Den moderne storby med 600.000 indbyggere er en af verdens ældste, idet den blev grundlagt af fønikerne i det 8. århundrede f.v.t. Her finder vi et gammelt historisk centrum, der afspejler byens righoldige historie, og hvor maurerne i sin tid byggede den imponerende borg Alcazaba og bymuren, der går rundt om hele den gamle bydel.

I selskab med en lokalguide går vi i de smalle gader og krydser smukke pladser, der er fyldt med restauranter, barer og caféer. Læg mærke til de mange huse med kunstfærdige smedejernsbalkoner. Vi skal naturligvis også en tur gennem den elegante gågade Calle Marqués de Larios, der er fyldt med fashionable butikker, velholdte huse og ikke mindst den flotte flisebelægning. Málagas mest berømte bysbarn er Pablo Picasso, som med flere gallerier er allestedsværende i byen.

Frokosten er på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører til Málaga lufthavn. Vi flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer om aftenen mættet af gode oplevelser fra Spanien og Portugal.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Stemningsfulde Málaga.

Stemningsfulde Málaga.

Hotelinformation

MS Belle de Cadix ****
VisSkjul

Franskejet skib bygget i 2005 og renoveret i 2010 med plads til ca. 176 passagerer. Skibet har restaurant, lounge med bar og dansegulv, lille butik, elevator (ikke til soldæk) og stort soldæk med liggestole. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet er mod betaling). Drikkevarer på udflugterne er ikke inkluderede.

Kahytterne

De velindrettede kahytter (ca. 11-13m2) findes på øvre dæk, mellemdæk og hoveddæk (nedre dæk). Kahytterne på øvre- og mellemdæk har store vinduer, der kan åbnes delvist. Kahytterne på hoveddæk har mindre vinduer, der ikke kan åbnes. I alle kahytter findes der aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved visse havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

MS Belle de Cadix.
MS Belle de Cadix.
Skibets soldæk, der også har en lille pool, hvorfra du kan nyde udsigten.
Skibets soldæk, der også har en lille pool, hvorfra du kan nyde udsigten.
Restauranten på MS Belle de Cadix.
Restauranten på MS Belle de Cadix.
Salon-baren på MS Belle de Cadix.
Salon-baren på MS Belle de Cadix.
Eksempel på kahyt på hoveddækket.
Eksempel på kahyt på hoveddækket.
Eksempel på kahyt på mellemdækket.
Eksempel på kahyt på mellemdækket.
Eksempel på kahyt på øvre dæk.
Eksempel på kahyt på øvre dæk.