5-stjernet luksusskib

Krydstogt på Mekongfloden · Fra Vietnam til Cambodja

14 Dage

Drag med på et enestående krydstogt på vores luksuriøse 5-stjernede skib Mekong Princess, og nyd udsigten fra første parket, når vi sejler gennem Vietnam og Cambodjas kulturrigdom og vidunderlige landskaber, der blomstrer langs Mekongflodens bredder.

Mekongfloden er Sydøstasiens vigtigste flod. Fra højderne i Tibets Himalayabjerge løber floden gennem Kina, Myanmar, Laos og Cambodja, hvor den ender i et stort, frodigt delta i det sydlige Vietnam. Der er ikke noget at sige til, at Mekong betyder Alle floders moder. På dette storslåede togt sejler vi fra Vietnam til Cambodja og bliver introduceret til livet langs floden, hvor mange små samfund er afhængige...

Drag med på et enestående krydstogt på vores luksuriøse 5-stjernede skib Mekong Princess, og nyd udsigten fra første parket, når vi sejler gennem Vietnam og Cambodjas kulturrigdom og vidunderlige landskaber, der blomstrer langs Mekongflodens bredder.

Mekongfloden er Sydøstasiens vigtigste flod. Fra højderne i Tibets Himalayabjerge løber floden gennem Kina, Myanmar, Laos og Cambodja, hvor den ender i et stort, frodigt delta i det sydlige Vietnam. Der er ikke noget at sige til, at Mekong betyder Alle floders moder. På dette storslåede togt sejler vi fra Vietnam til Cambodja og bliver introduceret til livet langs floden, hvor mange små samfund er afhængige af flodens enorme ressourcer.

Undervejs har vi fyldt programmet med spændende udflugter, der allerede fra første dag byder på store oplevelser og sanseindtryk. Vores rejse begynder med to overnatninger i Ho Chi Minh, hvor vi skal opleve Vietnams farverige og største by, der er fyldt med reminiscenser fra en svunden kolonitid. Efterfølgende går vi ombord på vores luksuriøse skib Mekong Princess, hvis 12 suiter vi har helt for os selv. At vi er af sted i en lille gruppe og har skibet for os selv, giver os optimale betingelser for at få mest muligt ud af vores ophold. Her nyder vi livet i de store komfortable suiter og deler dagens oplevelser med hinanden ombord. Vi har direkte udsyn til det unikke landskab, og overalt ser vi landsbyer med venlige og lokale beboere, som byder os velkommen med et smil, frisk frugt eller måske et glas af den stærke risvin. 

Langs den legendariske vandvej til Cambodja ændrer landskabet sig undervejs, og vi kommer tæt på det lokale liv, når vi blandt andet besøger de flydende landsbyer. Ældgamle traditioner og skikke holdes i hævd, og Cambodjas historie udspiller sig for øjnene af os, når vi besøger de gamle templer og stupaer undervejs. Vores krydstogt slutter med to overnatninger i Siem Reap og kulminerer med en hel dag i den hellige by Angkor Wat - et af verdens mest storslåede bygningsværker.

Kort - Krydstogt på Mekongfloden Vinter 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Apsara Suite (dobbeltkahyt) på Bassac-dæk (øvre dæk)
1.699,-
Tonle Suite (dobbeltkahyt) på Bassac-dæk (øvre dæk)
3.999,-
Angkor Suite dobbeltkahyt) på Bassac-dæk (øvre dæk)
5.999,-
Eneværelse / Saigon Suite(enekahyt) på Mekong-dæk (hoveddæk)
14.999,-
Eneværelse / Apsara Suite (enekahyt) på Bassac-dæk (øvre dæk)
18.999,-
Afbestillingsforsikring
1.699,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Ho Chi Minh City/Siem Reap t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Adgang til Thai Airways Business Class Lounge (13. dag)
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Ho Chi Minh City på Alagon Saigon Hotel***
 • 7 nætter på Mekong Princess*****
 • 2 nætter i Siem Reap på The Aviary Hotel****
 • 11 x morgenmad (13. dag) 
 • 11 x frokost (2.-10. og 12.-13. dag)
 • 10 x middag (4.-13. dag)
 • Drikkevarer ad libitum på skibet (alkoholiske drikke kun til måltider) (4.-10. dag)
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City
 • Besøg på krigsmindemuseet i Ho Chi Minh City, inkl. entré
 • Udflugt til Cu Chi-tunnelerne 
 • Besøg på Binh Tay Market
 • Sejltur i sampan med besøg i landsby og på lokal kokosslikfabrik, inkl. smagsprøver
 • Sejltur i sampan til flydende marked
 • Besøg i landsbyen Hoa An's botaniske have
 • Udflugt til øen Gieng med besøg hos lokal familie
 • Køretur med det lokale transportmiddel Xe Loi 
 • Besøg i landsbyen Hong Ngu
 • Byrundtur med cyclo i Phnon Penh og besøg ved sølvpagoden
 • Besøg på nationalmuseet i Phnon Penh, inkl. entré
 • Udflugt til Choeung Ek - Cambodjas "killing fields"
 • Udflugt til landsbyen Angkor Ban med besøg hos lokal familie og på skole
 • Udflugt til Angkor Thom og Angkor Wat
 • Besøg ved Angkor Silk Farm
 • Besøg i håndværkscenteret Les Artisans d'Angkor
 • Visum til Cambodja, værdi 50 USD
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, lokalguider og chauffører
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Lokalguide på hele rejsen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til maximum 26 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Vietnam 

Om eftermiddagen flyver vi fra København med Thai Airways til Bangkok.

2. dag: Ho Chi Minh City 

Efter et kort ophold og flyskift i Bangkok fortsætter vi til Ho Chi Minh City, Vietnams største by, hvor vi ankommer tidlig formiddag. I lufthavnen bliver vi mødt af vores lokalguide, og i bus kører vi ind til den livlige og farverige by, som de lokale stadig kalder Saigon. Byen er på mange måder helt unik med både fransk og kinesisk indflydelse, moderne bygninger og et utal af gamle templer. Saigon var hovedstad i det franske Indokina, men efter Vietnamkrigen blev byen omdøbt til Ho Chi Minh City efter præsident Ho Chi Minh. Under byrundturen oplever vi blandt andet Genforeningspaladset, der under krigen fungerede som førerbunker for den sydvietnamesiske hær, indtil nordvietnamesiske tanks rullede ind i byen i april 1975. Vi oplever også det gamle postkontor, der er designet af den franske arkitekt Gustav Eiffel samt katedralen, som blev bygget for over 100 år siden og i dag er blandt byens ældste bygninger fra den franske kolonitid.

Frokosten nyder vi på en lokal restaurant, inden vi først på eftermiddagen kører til vores hotel for at slappe af efter den lange flyrejse. Denne aften er middagen på egen hånd, og der er et væld af restauranter i gåafstand til hotellet. Du kan også gå med rejselederen til Binh Tay Market, hvor du finder et væld af souvenirs og små boder med lokale specialiteter.   

Inkluderede måltider: Frokost.

Udsigt over Ho Chi Minh City og katedralen.

Udsigt over Ho Chi Minh City og katedralen.

3. dag: Cu Chi-tunnellerne 

Efter en god nattesøvn er vi klar på nye oplevelser, og i bus kører vi ud af byen og nordpå for at besøge de berømte Cu Chi-tunneller. Tunnelsystemet blev bygget af Viet Cong under Vietnamkrigen og er mere end 250 kilometer langt - nogle steder endda i hele tre etager. Tunnellerne kan ligge ned til 12 meter under jorden, og på visse steder er de blot 60-70 centimeter brede og knap en meter høje. Vi besøger et afgrænset område af disse tunneller, så du får en ide om det fascinerende byggeri, imens en lokalguide fortæller om Vietnamkrigens rædsler. Tunnelsystemet fungerede dengang som en underjordisk by med cirka 16.000 indbyggere, hvor der både var skoler, køkkener, sovesale, hospitaler og militære anlæg.

Vi er tilbage i Ho Chi Minh City til frokost, som vi nyder sammen på en af byens lokale restauranter. Om eftermiddagen kan du slappe af og måske nyde en svømmetur i hotellets indbydende pool. Er der stemning for det, arrangerer vores rejseleder gerne en tur til et af byens populære etablissementer, som byder på et traditionelt vietnamesisk vanddukkeshow med sang og livemusik spillet på autentiske instrumenter. Efter det underholdende indslag finder vi et sted at spise middag. Nærmere information og pris fås hos rejselederen under rejsen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Man skal ikke være ret stor, hvis man skal klemme sig ned i Cu Chi-tunnellerne.

Man skal ikke være ret stor, hvis man skal klemme sig ned i Cu Chi-tunnellerne.

4. dag: Ho Chi Minh City og Mekong Princess

Efter morgenmaden på hotellet slår vi lige et smut forbi bydelen Chinatown, hvor vi finder det farverige Binh Tay Market, som du måske så første aften. Her får du lidt tid på egen hånd til at opleve det lokale liv i dagslys og måske nyde de vietnamesiske og kinesiske delikatesser. Markedet byder også på et væld af farvestrålende, orientalske skåle, billeder og krukker.

Efter besøget kører vi de sidste par kilometer ned til havneområdet i Saigon, hvor vores eventyr på Mekongfloden starter. Skibets besætning står klar til at byde os velkommen ombord, og efter indkvartering i vores kahytter letter kaptajnen anker og sejler os ind i det berømte Mekongdelta. I skibets restaurant venter en dejlig frokost, som du kan nyde, mens vi flyder af sted. Sidst på dagen, når kaster vi anker, og på skibets soldæk nyder vi en cocktail i solnedgangen. Der er altid liv på vandet, så betragt de lokale passere forbi i sampans, de traditionelle vietnamesiske både, som vi også selv skal benytte, når vi drager på udflugt fra skibet de kommende dage. Vi nyder en traditionel vietnamesisk middag i skibets restaurant - et festfyrværkeri af smagsoplevelser.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Velkommen ombord på Mekong Princess.

Velkommen ombord på Mekong Princess.

5. dag: Ben Tre - Tien Loi Island

Stå tidligt op, og oplev morgenens sejlads. Det er som om, at Saigons mylder er flyttet med til vandvejene med store og små både, der krydser hinanden. Nogle er så hårdt lastet, at de vitterligt ligner synkende skuder. Efter morgenmaden går vi ombord på en sampan-båd for at opleve de snævre kanaler på tæt hold. Bevoksningen er her så tæt, at den næsten danner et grønt tag over vores hoveder, når vi sejler gennem mangrover og plantager med Nipah palmer. Undervejs går vi i land for at besøge en producent af kokosnøddeslik, som er en berømt og elsket lokal delikasse, der nydes i Vietnam og hele Sydøstasien.

Tilbage på skibet spiser vi frokost, imens vi sejler videre til Ben Tre. Her går vi igen ombord på vores sampan og sejler mod Tien Loi Island, der er ganske upåvirket af turismen. Vi får en varm velkomst af de lokale, og tæt på vores anløbssted besøger vi et fiskeopdræt, som drives af en lokal familie. Herfra går vi videre for at lære, hvordan man væver måtter og fremstiller hønsehuse. Sæt dig ned, og få en snak med de lokale værter, der byder på eksotiske frugter og en god kop te. Vi skal også møde en familie, som har specialiseret sig i at fremstille hatte og kurve af siv. Du får mulighed for at købe de fine kreationer til en særdeles favorabel pris, og især hattene er praktiske under solens skarpe stråler. Vi sejler tilbage til skibet igennem en biflod og nyder det unikke landskab undervejs.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På eventyr i Sampanbåde.

På eventyr i Sampanbåde.

6. dag: Can Tho - Hoa An 

Før morgenmaden går vi ombord på en sampan og sejler ud i Tienfloden for at opleve det farverige, flydende marked i Cai Rang nær ved Can Tha. Her ser vi de små lokale både fyldt med grøntsager og eksotiske frugter ligge side om side, imens der livligt handles ud over rælingerne. Vi flyder stille gennem markedet, og der vil være rig mulighed for at fotografere, nyde den friske frugt samt den vietnamesiske anti-aging drink - frisk kokosmælk. Den tidlige morgentur er en god måde at opleve det autentiske liv på floden. Inden vi vender tilbage til skibet, stopper vi ved en lokal nuddelfabrik, hvor vi oplever den spændende fremstillingsproces.

Tilbage på skibet venter det store morgenbord, og nu får du tid til at slappe af, nyde sejladsen og det lokale liv, der udspiller sig på floden. Vi mødes efter frokost, hvor vi skal på en udflugt til landsbyen Hoa An, som er særlig kendt for sine blomster. Vi besøger en smuk have, hvor vi ser forskellige blomster og hører, hvordan de dyrkes og passes. Vi aflægger også en lokal familie et visit, hvor vi får et spændende indblik i familiens arbejde og daglige liv. Herfra fortsætter vi til en nærliggende landsby for at besøge en familie, der har specialiseret sig i at fremstille den klassiske vietnamesiske stråhat. Det er altid en stor oplevelse at komme tæt på lokalbefolkningen, og vi prøver endda at gøre dem kunsten efter i hattefremstillingen. Efter denne mindeværdige oplevelse forlader vi landsbyen med de omkringliggende rismarker og frodige træer for igen at returnere til vores skib.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bådene ligger tæt på det flydende marked i Cai Rang.

Bådene ligger tæt på det flydende marked i Cai Rang.

7. dag: Gieng Island

Denne morgen går vi igen ombord på vores sampan og sejler ud til Gieng Island, en ø der ligger midt i Tienfloden. Undervejs hilser vi på de lokale, som passerer os i små både. I land spadserer vi en tur i en landsby, hvor familier gennem flere generationer har fremstillet hundredvis af sampans. Vi sejler videre ud i de mindre kanaler for at opleve andre opdræt, hængebroer og tropiske frugtplantager langs floden.

Tilbage på land skal vi prøve det populære transportmiddel kaldet xe loi, som er en lille mortordrevet vogn med et lad, hvorpå vi sidder bænket. Vognen transporterer os rundt på øen, hvor vi oplever det fredelige grønne landskab. Vi ser mangoplantager og stopper for at besøge en lille katolsk kirke, som siges at være bygget af en fransk præst i slutningen af 1800-tallet. Materialerne kom fra Frankrig, så det tog hele ti år at færdiggøre den. Det er den ældste kirke i det sydlige Vietnam, og selvom den blev beskadiget under krigen i 1945, er det en af øens store attraktioner. Vi forlader øen i vores sampan og ankommer til skibet midt på dagen.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over Tien-floden.

Udsigt over Tien-floden.

8. dag: Hong Ngu, grænsen til Cambodja

I dag sejler vi ud for at besøge den lokale ølandsby Hong Ngu, som ligger ganske tæt på grænsen mellem Vietnam og Cambodja. Her produceres mange af de traditionelle Khmer-tørklæder, som eksporteres til Cambodja. De bliver vævet i mange små hjem rundt omkring i landsbyen, og vi følger den spændende fremstilling på tæt hold. Nogle af landsbyboerne er nærmest små kunstnere, der laver de smukkeste broderier, som vi får lov til at se ved de lokale hjem. Det er kun ganske få turistgrupper, der besøger netop denne landsby, så lokalbefolkningen giver os en varm velkomst og viser os stolt rundt i det lille samfund. Vi besøger også byens gamle tempel, der er dedikeret til den unikke religion, Hoà Hao, grundlagt i slutningen af 1930'erne i netop dette område.

Tilbage på skibet kan du nyde den afslappende sejlads på floden, hvor vi skal krydse grænsen til Cambodja. Vi skal have visum for at komme ind i landet, men skibet ordner alle de praktiske gøremål i den forbindelse. Du skal blot sørge for, at du har to blanke sider i dit pas og medbringe to pasbilleder. Frokost og middagen spiser vi ombord.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Traditionelle Khmer-silketørklæder.

Traditionelle Khmer-silketørklæder.

9. dag: Landsbyliv i Angkor Ban ​​​​​​​

Angkor Ban er en lille landsby beliggende på Mekongflodens bred og en af de få byer, der ikke blev ødelagt under de Røde Khmerers regime i 1970'erne. En skjult perle midt i Cambodjas hjerte, hvor de lokale stadig lever i deres traditionelle træbygninger og holder den gamle kultur fyldt med skikke og traditioner i live. Hundredevis af træhuse står stadig intakte på pæle i skyggen af banantræer. På dagens udflugt får vi et godt indtryk af det typiske liv i en Mekong landsby. Under de enkle, firkantede huse på pæle bor høns med deres små kyllinger sammen med familiens ko. Glade børn med glimt i øjet følger os, mens vi spadserer igennem deres lille landsby frem til den lokale skole. Her bliver vi inviteret indenfor for at opleve, hvordan en typisk skoledag er for de cambodjanske børn.
Besøget her er meget autentisk og gør indtryk på de fleste.

Midt på dagen er vi igen tilbage på vores skib, og måske du i dag skulle forkæle dig selv med en spaoplevelse? Middagen nyder vi sammen i den stilfulde restaurant, imens skibet forsætter mod den cambodjanske hovedstad Phnon Penh. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Tempelkomplekset i Angkor Ban.

Tempelkomplekset i Angkor Ban.

10. dag: Phnon Penh

Denne morgen er vi ankommet til Cambodjas hovedstad Phnon Penh. Ved skibet venter en gruppe lokale med cykeltransportmidlet cycloer, og fra cyklens første parket skal vi på en spændende rundtur i Phnom Penh, hvis gader stadig oser af fransk kolonistemning. Vi starter med en køretur langs floden til det mægtige kongelige khmer-palads. Vi spadserer rundt i området blandt enorme stupaer og smukke bygninger hen til Sølvpagoden, hvor der ikke er sparet på herlighederne. Her opbevarer man Cambodjas Emerald Buddha og Maitreya Buddha, som er pyntet med ikke mindre end 9.000 diamanter. Herfra fortsætter vi med vores cyclo til det spektakulære nationalmuseum, som ligger i en yndefuld bygning fra 1900-tallet. Museet indeholder verdens fineste samling af skulpturer fra Khmerriget, det mægtigste imperium i Sydøstasien, der i 1200-tallet inkluderede Cambodja, Thailand, Laos og det sydlige Vietnam. Efter disse store oplevelser er det blevet tid til frokost ombord på skibet, inden vi igen går på opdagelse på land.

Eftermiddagens udflugt bringer os til den tidligere skole S21, som blev omdannet til et fængsel under de frygtelige Røde Khmerer og Pol Pots regime fra 1975-79. Det forlyder, at cirka 17.000 mennesker har været holdt fanget her. Udenfor byen ser vi også Cheung EK Killing Field, en henrettelses- og gravplads for ofrene for De Røde Khmerer, der med Pol Pot i spidsen styrede Cambodja med hård hånd. Her har man bygget et gravmonument for de mere end 8.000 mennesker, hvis jordiske rester man har fundet på stedet. Tilbage på skibet nyder vi middagen, og efterfølgende underholdes vi af lokal folkloremusik og flotte Apsaradanse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Nationalmuseet i Phnom Penh.

Nationalmuseet i Phnom Penh.

11. dag: Kampong Cham - Siem Reap

Vores krydstogt lakker mod enden, når vi på den sidste sejlstrækning tager videre op ad Mekongfloden fra Phnon Penh til Kampong Cham. Efter morgenmaden siger vi farvel til vores dejlige skib samt den skønne besætning. Vi har fire til fem timers bustur foran os, så læn dig tilbage, og slap af under køreturen, hvor vi selvfølgelig har indlagt passende pauser undervejs. Vi holder fotostop ligesom vi standser, så du har mulighed for at spise lidt frokost, inden vi først på eftermiddagen ankommer til Siem Reap og vores hotel, der ligger midt i byen. Eftermiddagen er din til oplevelser i nærområdet, eller måske vil du nyde hotellets faciliteter og slappe af ved poolen? Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

12. dag: Khmertemplet Angkor Wat

Hele dagen er afsat til at udforske Khmerrigets hellige by Angkor, der breder sig over et område på cirka 65 kilometer og var hovedstad i Khmerriget fra år 800 til omring år 1200. Efter Khmerigets fald henlå området i glemsel indtil 1860, hvor en fransk botaniker tilfældigt fandt byen langt inde i den tilgroede jungle. Komplekset er imponerende og fyldt med statuer, relieffer og stenhuggerarbejder, som fortæller historier fra hinduernes mytologi. Vi starter i den nærliggende by Angkor Thom, hvor vi ser templet Bayon, der er omgivet af 54 tårne, samt det mindre tempel Baphoun. Ikke langt derfra oplever vi resterne af det Kongelige Palads og Elefantpaladset, hvorfra kongen fra en platform kunne se sin sejrrige hær vende tilbage fra kamp. Nord for dette finder vi Leper King Terrace med et væld af mytiske stenfigurer. Frokosten nyder vi på en lokal restaurant.

En god del af eftermiddagen er øremærket til Ta Prohm-templet. Et tempel, der nærmest er overgroet af et enormt rodnet fra de omkringliggende træer. Sidst, men ikke mindst, ser vi det ikoniske og velbevarede tempel Angkor Wat, der ubestridt er Cambodjas største seværdighed og et pragteksempel på den særprægede khmer-byggestil. Templet er udsmykket med mere end 800 relieffer og dedikeret til den hinduistiske gud Vishnou.

Om aftenen nyder vi en dejlig afslutningsmiddag på den kendte restaurant Malis, som ligger i en smuk, hvid bygning, hvis stil er inspireret fra templerne i Angkor. Restauranten er særlig kendt for sit gode traditionelle khmerkøkken.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Besøg i det utrolige Angkor Wat.

Besøg i det utrolige Angkor Wat.

13. dag: Les Artisans d'Angkor, silkemuseum og hjemrejse 

Denne formiddag har vi sat tid af til afslapning, så du kan slappe af på hotellet, pakke din kuffert i ro og mag eller måske gøre de sidste indkøb i byen. Du har dit værelse til kl. 12.00, hvor vi forlader hotellet og kører til den lokale Chanrey Tree restaurant for at nyde en sidste frokost i dejlige omgivelser. 

Om eftermiddagen besøger vi en silkefarm, hvor vi ser det gamle håndværk og lærer om processen fra silkeorm til smukke vævede silkeklæder. Rejsens sidste oplevelse er det berømte Les Artisans d’Angkor, som blev stiftet sidst i 1990'erne. Det er et center, der er oprettet for at hjælpe unge cambodjanere med at finde arbejde tæt på deres landsbyer. Her uddanner man de unge mennesker i khmerernes gamle håndværkstraditioner, og der er flere arbejdende værksteder, så vi kan se de forskellige håndværk og processer. 

Vi slutter rejsen i den unikke Restaurant Butterfly, som ligger i en traditionel Khmer træbygning - en af de sidste i Siem Reap. Den ikoniske restaurant ligger i en atmosfærefyldt have og er dekoreret på fineste vis med et væld af lamper. Vi nyder rejsens sidste middag, inden vi kører mod Siem Reap lufthavn, hvorfra vi flyver med Thai Airways til Bangkok. I Bangkok har vi tre timer inden vores videre flyvning til København, og derfor har vi sørget for adgang til loungeområdet, så du kan slappe af i komfortable rammer og nyde lidt at spise og drikke inden den næste flyvetur.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Træskærerarbejde i Les Artisans d'Angkor.

Træskærerarbejde i Les Artisans d'Angkor.

14. dag: Hjemkomst 

Vi ankommer til København tidligt om morgenen efter store oplevelser i Vietnam og Cambodja. 

Hotelinformation

Mekong Princess *****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette moderne og luksuriøse krydstogtskib fra 2015. Mekong Princess betragtes ikke uden grund som det mest elegante fartøj på Mekongfloden. Bygget og indrettet med kvaltetsmaterialer som messing, teak og marmor oser det smukke skib af klassisk fransk kolonitid. Mekong Princess er 63 meter langt, ti meter bredt og kan prale af 12 smukt indrettede suiter samt en fantastisk gæstfri og engelsktalende vietnamesisk og cambodjansk besætning. 

Skibet er desuden konstrueret med særligt fokus på teknisk design, hvilket betyder minimal motorstøj og næsten ingen vibrationer, ligesom at skibet er særdeles stabilt under alle vejrforhold. At Mekong Princess ikke stikker særligt dybt gør det særligt manøvredygtigt på den til tider lavvandede flod. 

Hvor andre må køre knap to timer ud af byen for at sejle på Mekong, nyder vi godt af, at vores rederi er de eneste, der har tilladelse til at starte krydstogtet helt inde fra Saigons havneområde.

Faciliteter

På skibet findes et soldæk, som er udstyret med loungemøbler med skyggefulde sidde- og liggepladser. Personalet er altid klar med en forfriskning, mens du nyder sejladsen og de smukke panoramaer undervejs. På skibets øverste dæk finder du den smukke Ravong-lounge med komfortable møbler og aircondtion. Her kan du slappe af og nyde de inkluderede drikkevarer, ligesom der vises film om eftermiddagen,hvor temaet er afstemt efter vores sejlads. På udvalgte aftener vil der være levende underholdning i loungen. 

Har du lyst, kan du besøge Princess Spa, som byder på en omfattende menu af behandlinger. Hver gæst får tilbud om én gratis behandling under krydstogtet, og ønskes flere behandlinger kan de tilkøbes. Ombord findes også et bibliotek og et internetområde samt et førsteklasses fitnesscenter og gulv til loft-vinduer, så du kan træne i behagelige rammer uden at gå glip af det smukke landskab. Der tilbydes dagligt yoga, Tai Chi og meditationskurser på skibets øverste dæk. Skibet har desuden en lille butik og et særskilt rygeområde. Der er gratis WiFi i opholdsområderne, når forbindelsen tillader det.  

Måltider 

I den intime og hyggelige restaurant serveres alle måltider. Morgenmaden og frokost serveres som buffet, mens middagene serveres som menu med flere retter. Under dit krydstogt kan du hele dagen nyde de inkluderede drikkevarer ad libitum, såsom økologisk kaffe, urtete, mineralvand og sodavand. Til måltiderne er der desuden inkluderet lokal øl, lokal spiritus og husets vine ad libitum. 

Der er ingen dresscode ombord på Mekong Princess. Selvom skibet fremstår luksuriøst, anbefaler vi praktisk og let tøj om dagen. Som på de fleste krydstogter bliver det dog påskønnet, at man klæder om til middagene. 

Kahytter

På Mekong Princess er der 12 eksklusive suiter, som kombinerer den elegante, franske kolonistil med moderne design og praktiske funktioner. Uanset hvilken kahyt du vælger, er den rummelig og smagfuldt indrettet med individuel aircondition og alle nødvendige bekvemmeligheder. Hver dag får du leveret internationale nyheder i din kahyt, så du kan følge med i, hvad der sker ude i verden.  Alle kahytter har tv, badekåber, slippers og eget badeværelse i marmor med særskilt bruseniche samt hårtørrer. Desuden har alle kahytter skydedør fra gulv til loft, som kan åbnes ud til en fransk balkon.

Prisen inkluderer Saigon Suite (dobbeltkahyt) på Mekong-dækket (hoveddæk).

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Saigon Suite (enekahyt) på Mekong-dækket (hoveddæk)
 • Apsara Suite (dobbelt- eller enekahyt) på Bassac-dækket (øvre dæk)
 • Tonle Suite (dobbeltkahyt) på Bassac-dækket (øvre dæk)
 • Angkor Suite (dobbeltkahyt) på Bassac-dækket (øvre dæk)

Saigon Suites på Mekong-dækket (hoveddæk)

De fire Saigon Suites (ca. 24 m2) er beliggende i forreste del af skibet på Mekong-dækket (hoveddækket). Du bestemmer selv, om du vil have dobbeltseng eller to enkeltsenge.

Apsara Suites på Bassac-dækket (øvre dæk)

De fire Apsara Suites (ca. 24 m2) er beliggende i midten af skibet på Bassac-dækket (det øvre dæk). Du bestemmer selv, om du vil have dobbeltseng eller to enkeltsenge. 

Tonle Suites på Bassac-dækket (øvre dæk)

De to Tonle Suites (ca. 30 m2) er beliggende på Bassac-dækket (det øvre dæk). I disse kahytter er der minibar samt en king size-dobbeltseng.

Angkor Suites på Bassac-dækket (øvre dæk)

De to Angkor Suites (ca. 52 m2) er beliggende forrest i skibet på Bassac-dækket (øvre dæk). I disse kahytter er der minibar samt en king size-dobbeltseng. Udover fransk balkon, har kahytterne desuden en privat møbleret balkon. Bor du i Angkor Suite, kan du nyde godt af ekstra personlig service, såsom gratis vaskeservice, ligesom der hver aften vil være kanapeer i kahytten.

MS Mekong Princess.
MS Mekong Princess.
Skibets hyggelige restaurant.
Skibets hyggelige restaurant.
Loungen på Mekong Princess.
Loungen på Mekong Princess.
Soldækket med udsigt til livet på Mekong.
Soldækket med udsigt til livet på Mekong.

Alagon Saigon Hotel & Spa ***, Ho Chi Minh City
VisSkjul

Dejligt hotel med 56 værelser beliggende centralt i Ho Chi Minh City blot ti minutters gang fra Ben Thanh-markedet. I nærområdet er der flere butikker, restauranter og attraktioner. Hotellet har restaurant, bar/lounge, café og en snackbar. Desuden findes der fitnesscenter, spa (mod betaling), tagterrasse, have og udendørs pool. 

Værelser

Vi bor Premier Deluxe-dobbeltværelser på ca. 25m2 med telefon, tv, minibar, aircondition, strygefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer og slippers. 

Læs mere om hotellet her.

The Aviary Hotel ****, Siem Reap
VisSkjul

Midt i Siem Reaps travle gader ligger The Aviary Hotel som en stille og sofistikeret oase med 25 moderne værelser. Når du går ud af hotellets dør, befinder du dig midt i den cambodjanske dagligdag blot 400 meter fra den populære Pub Street og det gamle markedsområde. Hotellet har gennemgået en større renovering i 2018. Der er café og bar på hotellet samt et mindre poolområde med liggestole. Der tilbydes også spabehandlinger mod betaling. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelse af typen Sambok på cirka 35m2 med balkon, tv, aircondition, loftvifte, minibar, kaffe-/tefaciliteter, sikkerhedsboks, gratis WiFi, badekåbe, slippers og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt på Mekongfloden

Bagage

På Thai Airways må du medbringe 30 kg i indtjekket bagage samt 7 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige  et samlet mål på mere end 115 cm (længde x bredde x dybde).

Drikkepenge

Det er kutyme og velset at give drikkepenge i både Vietnam og Cambodja. Hvis du har lyst, kan du altid honorere personale på hotellet eller lokale restauranter med en lille skilling. Typisk giver man ca. 2 USD til stuepigen eller piccoloen, såfremt man får hjælp til sin kuffert. Det er en privat sag, om man ønsker at give drikkepenge. Drikkepenge på krydstogtet samt til chauffør og lokalguide på udflugterne i Vietnam og Cambodja er inkluderet i rejsens pris. 

Etikette

 • Vietnameserne og cambodjanerne rører ikke hinanden eller udtrykker følelser offentligt. 
 • Vietnameserne og cambodjanerne hilser på hinanden med et let buk og hænderne samlet som i bøn.
 • I Vietnam og Cambodja holder man hovedet højt og fødderne lavt – fødderne er til at gå på og ikke andet. Alt andet bliver betragtet som uhøfligt.
 • At røre børns hoveder anses for at bringe uheld.
 • Nøgenhed i det offentlige rum er ikke tilladt.
 • Husk at tage sko af, såfremt du inviteres ind i et privat hjem, klostre eller templer. 
 • Vis respekt og klæd dig respektfuldt, når du besøger templer, eller når du fotograferer.
 • Munke er højt respekteret i Vietnam og Cambodja, og det er ikke tilladt for kvinder at røre en munk eller en munks klæder. 
 • Undgå at vise vrede – det anses for uhøfligt og nedladende. 
 • Brug altid begge hænder, når du rækker noget til andre, eller du modtager noget fra andre. 
 • Undgå at pege på en person eller en Buddha figur.

Elektricitet

Vietnam og Cambodja har ikke standardiseret strøm eller stik. Du kan derfor opleve alt lige fra 110 V til 230 V. Stikkene kan både have to og tre ben samt være flade og runde. Vi anbefaler derfor, at man medbringer adapter.

Indkøb

Der kan med fordel købes kunsthåndværk, silke, ædelsten, tøj, hatte, krydderier og keramik. 

Klima

Ho Chi Minh City: Ca. 28 grader
Siem Reap: Ca. 29 grader

Religion

70% af befolkningen i Vietnam er buddhister. 96% af befolkningen i Cambodja er buddhister. 

Sikkerhed

Vietnam og Cambodja er er relativt fredelige og sikre lande at rejse i. Som i den øvrige verden opfordres man til ikke at efterlade sine ting uden opsyn, og medbringer du ting af værdi opfordres du til at bruge hotellernes/skibenes sikkerhedsbosk eller deponere værdier i receptionen. Vær opmærksom, når du færdes i trafikken, som for besøgende kan virke kaotisk.  

Sprog

Det officielle sprog i Cambodja er khmer, og i Vietnam er det vietnamesisk. Flere steder kan man også begå sig på engelsk, fransk eller kinesisk. 

Telefon

Mobiler fungerer i Vietnam og Cambodja, men vi anbefaler, at du checker med dit eget teleselskab vedrørende priser og dækning.  

Tempelbesøg

Fodtøj stilles uden for templerne. I tempelområder og i selve templerne går man på bare fødder uden strømper. Medbring derfor sandaler, som er lette at få af og på. Kvinder skal have skuldre tildækket.

Tidsforskel

I vores vintertid er Vietnam og Cambodja 6 timer foran os (+6).

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer:  Der anbefales Hepatitis A – Difteri / stivkrampe.

Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver 10 % rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Malaria

Vigtigt: Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Der er principielt malaria i hele Cambodja. Ved rejser i Cambodja bør man tage forebyggende malariamedicin. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information.

Denguefeber

Vigtigt: Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Der er denguefeber i hele Cambodja, også i byerne.
Der findes ingen vaccine eller medicin man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information.

Valuta

I Vietnam er valutaen dong (VND). 10.000 VND = 2,78 DKR (februar 2019).
I Cambodja er valutaen riel (KHR). 10.000 KHR = 16,50 (februar 2019).

Langt de fleste internationale kreditkort kan anvendes i de større byer i Vietnam og Cambodja. Kreditkort er dog ikke så udbredt som i den vestlige verden. Man kan ikke veksle hverken dong eller riel hjemmefra, så vi anbefaler at du medbringer amerikanske dollars, som også de fleste steder er gangbar valuta. I begge lande kan man veksle dollars til lokal valuta på de officielle vekselkontorer. 

Visum

Der kræves ikke visum til Vietnam, når rejsens varighed er under 15 dage.
Der er visumpligt til Cambodja for danske statsborgere. Alle med dansk pas får visum ved ankomsten. Statsborgere inden for EU kan få visum, når man krydser grænsen til Cambodja mod et gebyr på 50 US-dollars. Gebyret er inkluderet i rejsens pris. Skibet personale er behjælpelig ved visumudstedelse.
Statsborgere uden for EU henvises til Udenrigsministeriets hjemmeside for yderligere information.

Pasfoto
Der kræves to pasfoto til udstedelse af visum. Det er derfor meget vigtigt at medbringe to pasfoto hjemmefra.

 • Pasfotoet skal opfylde de gældende krav til pasfotos samt følgende:
 • Pasfotoet skal være på fotopapir
 • Pasfotoet skal være i farver
 • Pasfotoet skal måle 3,5 x 4,5 cm
 • Pasfotoet må ikke være mere end 6 måneder gammelt

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomstdatoen. Ligesom du skal have mindst fire blanke sider i dit pas til visering.