5-stjernet skib!

Rhône & Saône · Vitus' All Inclusive

Krydstogter
10 Dage

Oplev Sydfrankrig fra floderne Rhône og Saône, når vi sejler fra Chalon sur Saône i Bourgogne gennem Rhônedalen til det skønne Provence. Rejsen er med helpension og All Inclusive ombord på vores flotte 5-stjernede skib, MS Van Gogh.

Provence er pragtfuld! Her venter smukke historiske byer, endeløse lavendel- og solsikkemarker, hyggelige markeder og ikke mindst kilometervis af kraftfulde, snoede floder. Vi sejler på to af Provences største floder, Rhône og Saône, der fører os fra vinområdet i Bourgogne til den fine storby Lyon, den storslåede paveby Avignon og Van Goghs elskede Arles. Undervejs tager vi også på spændende udflugter til det naturskønne...

Oplev Sydfrankrig fra floderne Rhône og Saône, når vi sejler fra Chalon sur Saône i Bourgogne gennem Rhônedalen til det skønne Provence. Rejsen er med helpension og All Inclusive ombord på vores flotte 5-stjernede skib, MS Van Gogh.

Provence er pragtfuld! Her venter smukke historiske byer, endeløse lavendel- og solsikkemarker, hyggelige markeder og ikke mindst kilometervis af kraftfulde, snoede floder. Vi sejler på to af Provences største floder, Rhône og Saône, der fører os fra vinområdet i Bourgogne til den fine storby Lyon, den storslåede paveby Avignon og Van Goghs elskede Arles. Undervejs tager vi også på spændende udflugter til det naturskønne Ardèche og det imponerende naturreservat i Camargue. 

Ombord på vores lækre 5-stjernede skib fra rederiet Croisi Europe bliver vi forkælet med All Inclusive. Det betyder, at du kan nyde helpension i skibets restaurant samt øl, vin, spiritus og vand fra skibet hver dag i tidsrummet 11.00 til 23.00. Til de måltider, som vi spiser udenfor skibet, har vi desuden inkluderet et glas øl, vin eller vand, så ingen går tørstige fra bordet. Vores komfortable danske bus følger os på hele rejsen, og står klar på kajen til at køre os ud på udflugter i det skønne Provence.

Kort over Frankrig - Rhône & Saône

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
1.700,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk, kategori B
3.900,-
Eneværelse / Enekahyt på øvre dæk, kategori A
4.990,-
Afbestillingsforsikring
1.150,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 25/7
 • 2 overnatninger i Tyskland 
 • 1 overnatning i Frankrig
 • 6 nætter ombord på MS Van Gogh*****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag) 
 • 10 x frokost (1.-10. dag)
 • 9 x middag (1.–9. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • 1 glas øl/vin/vand til de inkluderede frokoster og middage udenfor skibet
 • Besøg på vingård i Mâcon, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Lyon
 • Udflugt i Ardèche-området
 • Byvandring i Avignon, inkl. entré til pavepaladset
 • Besøg ved Pont du Gard
 • Byvandring i Arles
 • Udflugt til Camargue
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning kr. 450,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 2 og opsamlingsruterne 4, 5 og 7.
 

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland  

Sæt dig godt til rette i bussen, og lad feriestemningen indfinde sig. Scandlines færge fra Rødby til Puttgarden bringer os godt til Nordtyskland, hvorfra vi fortsætter rejsen sydover mod Provence. Nyd udsigten fra bussens vinduer og en dejlig afslappende rejsedag, mens rejselederen fortæller om Tyskland, Frankrig og de næste mange dages spændende oplevelser. Undervejs spiser vi frokost med en øl eller et glas vin til. Først på aftenen ankommer vi til vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor middagen med et glas vin, øl eller vand venter.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

2. dag: Frankrig og Chalon sur Saône  

Gennem Sydtyskland kører vi ind i Frankrig ved Mulhouse og sætter kurs mod Bourgogne. Frokosten spiser vi sammen undervejs. Vores lækre krydstogtskib møder vi i Chalon sur Saône, der er beliggende på de flade sletter i Cote d’Or-området langs Saône-floden. Efter vi har fundet os til rette i vores behagelige kahytter, mødes vi i skibets lounge til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning. Vi nyder aftenens middag i restauranten, mens skibet sætter kursen mod Mâcon.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

 Saône-floden løber gennem Chalon sur Saône.

Saône-floden løber gennem Chalon sur Saône.

3. dag: Mâcon og Lyon

I dag lægger skibet til i den hyggelige vinby Mâcon i Bourgogne-regionen, som er særlig kendt for sin store og eksklusive vinproduktion. I Mâcon fremstilles hovedsageligt hvidvin, så hvad er mere oplagt end at besøge en vinproducent? Vi besøger en vingård i Mâcon-Villages-distriktet, hvor vi får en rundvisning og smager på vingårdens egen produktion. Efter denne skønne oplevelse vender vi tilbage til skibet, hvor kaptajnen sætter kursen mod Lyon. Igen i dag kan vi se frem til en delikat middag i skibets restaurant. Vi ankommer til Lyon sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vinmarker i Bourgogne.

Vinmarker i Bourgogne.

4. dag: Lyon og Tain l’Hermitage  

Lyon er Frankrigs tredjestørste by og ligger smukt, hvor Saône løber ud i Rhônefloden. Rejselederen fører an på en spændende byvandring i Lyon. Gågaden Rue de la République løber mellem de to torve Place des Terreaux og Place Bellecour. Den travle plads Terreaux ligger i Lyons 1. arrondissement, og her findes et ganske prominent springvand, som er lavet i 1888 af skulptøren Frédéric-Auguste Bartholdi. Det var ham, der lavede den ikoniske Frihedsgudinde, som vogter over indsejlingen til New York. Ved de to pladser ligger rådhuset Hotel de Ville og Opera de Lyon. Hvis man går over broen Pont Bonaparte kan man se de store kirker Cathedrale St. Jean og den imponerende katedral Basilique Notre Dame de Fourvière. Lyons gamle bydel rummer en pragtsamling af gamle renæssancebygninger, hvoraf mange er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Efter byvandringen vender vi tilbage til frokosten på skibet. Eftermiddagens sejlads tager os gennem den naturskønne Rhônedal mod de stemningsfulde byer Tournon sur Rhône og Tain l’Hermitage. Vi lægger til i sidstnævnte og bliver liggende natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Place des Terreaux med det prominente springvand i Lyon.

Place des Terreaux med det prominente springvand i Lyon.

5. dag: Tain l’Hermitage og les gorges de l’Ardèche  

Den lille vinby Tain l’Hermitage ligger omgivet af stejle vinmarker. Her fremstilles den fineste og dyreste Cote du Rhône-vin. Om formiddagen sejler vi til Saint Etienne des Sorts, hvortil vi ankommer omkring frokosttid. Efter frokosten ombord tager vi på en dejlig eftermiddagsudflugt til floden Ardèche, som snor sig gennem den sydlige Rhônedal. Køreturen tager os gennem maleriske landsbyer og forbi endeløse, velduftende lavendelmarker. Landskabet omkring Ardèche er vildt og og forrevent, og her i undergrunden gemmer sig flere imponerende drypstenshuler med stalagmitter og stalaktitter - heriblandt den berømte Grotte de Madeleine. Over Ardéche finder vi også den imponerende naturbro Pont d'Arc, som er dannet af flodens eroderende vand. Efter den flotte udflugt ved Ardèche vender vi tilbage til skibet, der efter aftenens middag sætter kursen mod pavebyen Avignon – en af de mest interessante byer i Sydfrankrig. Vi ankommer til Avignon sidst på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Naturbroen Pont d'arc over Ardéche.

Naturbroen Pont d'arc over Ardéche.

6. dag: Avignon

I dag skal vi se nærmere på den stemningsfulde gamle paveby Avignon, som i dag er en levende kulturby med et rigt teaterliv. Meget af byen har rødder tilbage til romertiden, og i 1300-tallet residerede paverne her. Avignon er omgivet af en fem kilometer lang middelaldermur, som med hele 39 tårne og syv porte skulle beskytte byens pavepalads - Palais des Papes. Pavepaladset udgør nærmest sin helt egen fæstningsby, der engang var en miniudgave af Vatikanet - endda med egen møntfod! Avignon er i dag en levende kunst- og kulturby, som er kendt for sit rige teaterliv. Nyd stemningen på byens store plads, hvor der er et leben af udklædte skuespillere, som uddeler foldere og sælger billetter til byens mange teatre.

Lidt udenfor centrum ved Rhônefloden ligger stenbroen fra 1200-tallet, Pont Saint-Bénézet, der er Avignons vartegn. Selvom kun halvdelen af broen står tilbage, er der stadig en fantastisk udsigt over floden. Vi kører også udenfor byen til den imponerende, 48 meter høje akvædukt fra romertiden, Pont du Gard, som går over floden Uzès. Det imponerende bygningsværk er den højeste og bedst bevarede af alle romerske akvædukter. De massive stenbuer i tre etager blev bygget omkring år 19 f.Kr., fordi byen Nîmes skulle forsynes med drikkevand fra kilderne i Uzès. Vi går en tur ud på den 490 meter lange bro, inden vi vender tilbage til Avignon og skibet. Om eftermiddagen sejler vi videre sydpå mod Arles, hvor skibet bliver liggende natten over.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Stenbroen fra 1200-tallet Pont St-Bénézet, der er Avignons vartegn.

Stenbroen fra 1200-tallet Pont St-Bénézet, der er Avignons vartegn.

7. dag: Arles og Camargue

Arles er en charmerende by ved Rhônedeltaet i Sydfrankrig og kaldes Porten til Camargue. Det var her, Vincent van Gogh slog sig ned i slutningen af 1800-tallet og malede sine berømte malerier af sit soveværelse. I Arles finder vi også rester fra romertiden, blandt andet romerske bade, Palais Constantine, som engang var et kejserpalads, samt et stort, velbevaret romersk amfiteater. Her afholdes der provencalsk tyrefægtning, hvor man ikke dræber tyren. I stedet forsøger atletiske mænd at fange den blomsterkrans, som er spændt ud mellem tyrens horn.

Fra Arles tager vi på udflugt i Camargue, som er et kæmpestort naturreservat. Her lever lyserøde flamingoer, sorte tyre og hvide heste. Rhoneflodens delta er et beskyttet naturområde, hvor mere end 500 fuglearter holder til. Efter besøget returnerer vi til skibet, som nu ligger i Martigues til næste dag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af de mange flamingoer i naturreservatet Camargue.

En af de mange flamingoer i naturreservatet Camargue.

8. dag: Martigues og hjemrejse

I dag er det tid til at vinke farvel til vores dejlige skib. Mens vi spiser morgenmad, bærer besætningen vores bagage i land, og chaufføren sætter kursen nordpå igen. Nyd køreturen gennem Frankrig, og lad de mange indtryk fra de sidste dage sætte sig. Vi holder pauser med passende mellemrum, og nyder også en god frokost undervejs. Målet for dagens kørsel er Montbeliard, hvor vi skal spise middag og overnatte. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over Besançon.

Udsigt over Besançon.

9. dag: Gennem Tyskland

Vi kører det sidste lille stykke gennem Frankrig og rammer igen de tyske veje. Ved Kassel i Midttyskland spiser vi middag og overnatter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

10. dag: Hjemkomst 

Turen går gennem Nordtyskland til Lüneburger Heide, hvor frokosten venter. Med færgen fra Puttgarden ankommer til Danmark og København henad aftenstide med kufferten fyldt med gode oplevelser fra fantastiske Frankrig. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Van Gogh *****
VisSkjul

Nydeligt 5-stjernet skib med plads til cirka 100 passager fra det franske rederi Croisi Europe. MS Van Gogh blev totalrenoveret i 2018, og ombord på skibet finder du restaurant, lounge med bar og dansegulv, souvenirbutik, aircondition og et dejligt soldæk med liggestole. Rygning er kun tillladt på soldækket. Skibet har ikke elevator. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og receptionsområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket, kategori B. 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på øvre dæk, kategori A
 • Enekahyt på hoveddæk, kategori B  
 • Enekahyt på øvre dæk, kategori A   

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk, kategori B

Rummelige og velindrettede dobbeltkahytter på cirka 14,5 m2 og enekahytter på cirka 9,5 m2 med dobbeltseng eller to enkeltsenge, aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket har store vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk, kategori A

Rummelige og velindrettede dobbeltkahytter på cirka 14,5 m2 og enekahytter på cirka 9,5 m2 med dobbeltseng eller to enkeltsenge, aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har store panoramavinduer, der kan åbnes.

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

 

MS Van Gogh.
MS Van Gogh.
Restauranten på MS Van Gogh.
Restauranten på MS Van Gogh.